Dovolím si nové vlákno o všech odklápěčkách BMW. Po 17 letech na BMW GS jsem si koupil model EVO 6, mám velikost 58-59, po zkušenostech s předchozími jsem zvolil nejmenší, kterou NOVOU bez násilí nasadím do správné polohy, přestože je lehce nepříjemně těsná. Všechny helmy si časem sedly a předpokládám, že i tato. Bohužel jsem v ní stihl jet jen 2x a tak mne "sedání" čeká na dovolené, špatné je, že v tuto chvíli musím občas zastavit a nechat hlavě odpočinout. Helma mne tísní na tvářích (mám je trochu "plnější", ale to není nepříjemné, horší je místo kousek za ušima a nad jejich úrovní. Tam je lem polstrování a také se tam stýká černá a bílá tlumící hmota ("polystyren" a mezi nimi je místy vystouplá hrana. Zkusil jsem ji zatím zamačkat, uvidíme. Máte s tím zkušenost?
Dotaz č.2 - protože mne opouští Interphone 4, resp. asi opět (počtvrté!!) odešel konektor v náhlavní soupravě a nechce se mi dávat dalších 1000,- za něco, co je konstrukční vadou, uvažuji o nové komunikaci, která tím netrpí. Můžete doporučit kvalitní typ do EVO6, který by byl kompatibilní s Interphony 4 a výš? Prosím takový, se kterým máte v uvedené helmě osobní zkušenost. Děkuji.
Tváře ti tak vadit nebudou, ale to za ušima tě potrápí, také jsem koupil na doporučení novou Shoei Ntect těsnější Lko (i když jsem normálně XLkovej), ale pozor příjemně těsnější, nikde nic netlačilo!!!, vydržel jsem vždy tak něco přes hodinu, hodinu půl, nakonec jsem měnil za XL, Výměnu a dolaďování výstelek jsem neřeši, když byla možnost výměny. Nyní spokojenost MAX. Určitě bych to netestoval na dovolené
JirkaHK napsal:
Tváře ti tak vadit nebudou, ale to za ušima tě potrápí, také jsem koupil na doporučení novou Shoei Ntect těsnější Lko (i když jsem normálně XLkovej), ale pozor příjemně těsnější, nikde nic netlačilo!!!, vydržel jsem vždy tak něco přes hodinu, hodinu půl, nakonec jsem měnil za XL, Výměnu a dolaďování výstelek jsem neřeši, když byla možnost výměny. Nyní spokojenost MAX. Určitě bych to netestoval na dovolené
Napsal jsem to špatně, je to jako u Tebe, po nasazení příjemně těsnější, ale po nějaké době cítím tlat v uršitých místech, zprvu ne bolestivý, ale po další době se to nedá vydržet.
Měnit nebudu, měl jsem na hlavě o číslo větší, bylo to příjemné, ale když jsem hýbal hlavou do stran, byla cítit vůle. A po nějakém čase by byla volná až moc. Ptal jsem se, jestli má někdo tuhle zkušenost s EVO6 a jak ji řešil, resp. za jak dlouho si helma sedne sama, popř. do jaké míry pomáhá - u EVO6! - ruční vymačkání těsnějších míst.
Tváře jdou řešit použitím o číslo větších lícnic, bohužel se prodává pouze celá sada polstrů a není zrovna levná. Co s tím místem "za ušima" netuším - řezat? myslím polstr teda...
Jinak v EVO6 úspěšně používám F5 s tou lepší audio sadou (bacha, pasuje tam sada pro Shoei s lehkou úpravou, údajně lépe než sada pro Schubert) a fakt si myslím, že to za ten příplatek stojí.
Něco podobného - tlačení na uši, jakoby na vršek, jsem řešil na předchozí helmě shark. Kupodivu to občas teď cítím i v schoei multitecu. Mě pomáhá obyčejná tenká kukla. Prostě nějak ty uši připlácne k hlavě a už to tom nevím. Mimochodem ji stejně radši nosím, že pobere nějaký ten pot..
Jirka
R1100GS
Ivane já mám tenhle problém uplně u všech přileb co jsem měl. Letos na dovolené jsem myslel že už mám přilbu, která mě sedne. Ale po třech dnech tlak na uši v místě horní části vystélky (tedy na vršek ucha) začal až to bylo nesnesitelný. Při každé zastávce jsem musel přilbu sundat. U všech předešlých přileb jsem pod vystélku nad hlavou měl danou asi 7mm tlustovou pěnovou vložku čímž se přilba na hlavě zvedla a už netlačila do uší. Na te dovolene jsem tam vložil moiovou čepici, kterou vozím s sebou. Nozový řešení ale byl klid.
Mám Evo6 s I5. Funguje to bez problémů. Zpočátku mě helma začala vždy po cca půlhodině strašně tlačit až bolet nad ušima, až jsem ji musel na chvíli sundat - postupně se to samo trochu vylepšilo, ale nepřestalo to. Nakonec jsem musel vzít lžíci a vytlačit trochu polystyrén na citlivém místě, od té doby OK.
Po ne moc oslnivé zkušenosti s C3 jsem chtěl jít do Evo6 ale při zkoušce v Renocaru jsem zjistil že tlačí v horní části hlavy (byla to největší velikost)-škoda, protože zpracování a kvalita provedení je dle mne lepší než u C3. Jelikož C3 Pro, nedoznala zásadnějších vylepšení oproti C3 (praskající plasty na lícnicích a na výklopné části,nadměrně měkký materiál plexiskla- snadno se poškrábe,nedostatečné fixování plexi v otevř.poloze) tudíž jít do ní by byl drahý krok z louže pod okap ,řešil jsem to nejekonomičtější cestou tj GO stávající C3; ještě byla ve hře Shoei Neotec ale tu jsem neměl možnost v okolí vyzkoušet a je z ní údajně menší výhled oproti C3
Upravil kim dne 23.08.2015 16:01
Vrátil jsem se z Balkánu, najel přes 4000 km. Odjížděl jsem s novou, tlačící helmou (EVO6), musel jsem po 50-100 km zastavit a na chvíli ji sundat. První dny jsem se snažil vnímat místa, kde to tlačí, protože byla jen asi 2 vzadu a na zastávkách jsem ta místa vytlačoval palcem, ne ale moc, abych to nepřehnal. Postupně to bylo lepší a lepší a nakonec mne bolelo jediné místo nad levým uchem, kam mne ďobnulo nějaké **** nebo co a než se to zahojilo, vždy po půl hodině v helmě to začalo děsně bolet. Později to už bylo OK, stejně tak pomalu vymizel tlak na tváře. Takže helma sedí a moje zkušenosti jsou vynikající. Lehká, tichá, účinné horní větrání, až jsem ho musel občas ve vedrech přivřít, protože mi na hlavu fučel pocitově ledový vzduch. Když se ale jede s odklopeným plexi, horní ofukování nefunguje. Sama Drákula říkala, že v pařákách byla moje helma po sundání úplně suchá a uvědomil jsem s, jak jsem vždy míval propocený vnitřek u Cabergu. Odklápění bradové části je snadné a na sklápění sluneční clony ve spodní hraně helmy jsem si zvykl. Luxus je rychlootevírání přezky jednou rukou. Takže za mne palec nahoru téhle BMW přilbě, navíc v signální žluté jsem zdaleka vidět, jediný mínus je, že mi Drákula dala přezdívku "Žárovka".
přidávám se ke komentu Ivana, mám stejné zkušenosti a je fakt, že helma nahoře "lépe" větrá, když je zavřená a není vyklopená a průvan tam též vnímám ;o))
Ivan napsal:
Vrátil jsem se z Balkánu, najel přes 4000 km. Odjížděl jsem s novou, tlačící helmou (EVO6), musel jsem po 50-100 km zastavit a na chvíli ji sundat. První dny jsem se snažil vnímat místa, kde to tlačí, protože byla jen asi 2 vzadu a na zastávkách jsem ta místa vytlačoval palcem, ne ale moc, abych to nepřehnal. Postupně to bylo lepší a lepší a nakonec mne bolelo jediné místo nad levým uchem, kam mne ďobnulo nějaké **** nebo co a než se to zahojilo, vždy po půl hodině v helmě to začalo děsně bolet. Později to už bylo OK, stejně tak pomalu vymizel tlak na tváře. Takže helma sedí a moje zkušenosti jsou vynikající. Lehká, tichá, účinné horní větrání, až jsem ho musel občas ve vedrech přivřít, protože mi na hlavu fučel pocitově ledový vzduch. Když se ale jede s odklopeným plexi, horní ofukování nefunguje. Sama Drákula říkala, že v pařákách byla moje helma po sundání úplně suchá a uvědomil jsem s, jak jsem vždy míval propocený vnitřek u Cabergu. Odklápění bradové části je snadné a na sklápění sluneční clony ve spodní hraně helmy jsem si zvykl. Luxus je rychlootevírání přezky jednou rukou. Takže za mne palec nahoru téhle BMW přilbě, navíc v signální žluté jsem zdaleka vidět, jediný mínus je, že mi Drákula dala přezdívku "Žárovka".
prostě sis zvykl na novou o trochu déle než u předchozí... to jsou ty roky taky to máš tak že v po létě všude necháváš bundu (prostě sis zvykl chodit v létě bez ní) a tlačí tě zimní boty byť je máš rozšlapané z předchozí zimy ale nohy ze sandálů si tak nějak odpočaly? to jsou léta a nehledej za tím vady materiálů a výrobků... :-D:-D a co v případě že se ti rozpadne peněženka máš problém sehnat stejnou? jak dlouho ti trvá než si zvykneš? :-D
měj se fajně
TAKE IT EASY
LUKES - máš pravdu, trvalo to déle, ale o to lépe teď helma sedí. Když jsemkupoval první Nolan N100, zbyla ne mne za neodolatelnou cenu jedna těsnější a tehdy to taky trvalo déle. Druhou, Caberg, jsem kupoval volnou tak akorát, seděla od začátku ale o to dřív byla volnější. Tohle je teď fakt luxus.