Libi se mi Nexx X.D1 / aventuro. Nereste, prosim, konkurenci. Jde mi o "skorapku" s plexisklem. Ztratu slunecni clony vs. rozdil ve hmotnosti si posoudim sam.
Chtel bych se zeptat, jestli nekdo udelal podobny prestup, v principu z vyklapecky na enduro helmu.
Co tim ziskam? Co tim ztratim?
Tesim se na vase postrehy!
Upravil paulik78 dne 03.09.2015 11:59
Prestup z C3 na Nexx X.D1 / aventuro - Zkusenosti a doporuceni?
Přidané 03.09.2015 12:02
ja som mal nolan 103 a prešiel som tiež na enduro prilbu z clonou. je to sice low end 110euro. ale postačuje. nie všetky enduro prilby maju pripravu na komunikátor. a nie všetky maju od výrobcu možnost upevnit bradový deflektor. inak získaš menej hluku sposobenu zložitými pántami na vyklapačke
Přidané 03.09.2015 12:28
paulik78 napsal:
Dosluzuje mi C3 a tak resim vymenu helmy.
Libi se mi Nexx X.D1 / aventuro. Nereste, prosim, konkurenci. Jde mi o "skorapku" s plexisklem. Ztratu slunecni clony vs. rozdil ve hmotnosti si posoudim sam.
Chtel bych se zeptat, jestli nekdo udelal podobny prestup, v principu z vyklapecky na enduro helmu.
Když jseš ze SČ, tak není nejsnadnější se stavit, půjčím ti helmu a jeď se s ní projet a uvidíš za půl hodiny jestli to je správná cesta nebo ne.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 03.09.2015 12:34
Já přešel z vyklápěčky Caberg na Suomy MX Tourer. Přínosy: váha, "vzduch", jízda v offu s brýlemi. Negativa: bez pinlocku, vítr mi více "nafackuje", jízda v dešti.
KTM LC8 Adventure https://www.youtu...WjP3kIj_fw
Přidané 03.09.2015 14:27
TomasTT napsal:
paulik78 napsal:
Dosluzuje mi C3 a tak resim vymenu helmy.
Když jseš ze SČ, tak není nejsnadnější se stavit, půjčím ti helmu a jeď se s ní projet a uvidíš za půl hodiny jestli to je správná cesta nebo ne.
Přidané 03.09.2015 14:37
honza-net napsal:
Já přešel z vyklápěčky Caberg na Suomy MX Tourer. Přínosy: váha, "vzduch", jízda v offu s brýlemi. Negativa: bez pinlocku, vítr mi více "nafackuje", jízda v dešti.
Přidané 03.09.2015 15:31
Přešel jsem z vyklápěčky Probikers na Suomy MX Tourer....
Výhody: lehká - ani po dni nemám bolavý krk,Nemlží se při nižších teplotách (a to měl Probiker pinlock),štítek je k nezaplacení když jedeš proti slunci (a to má Suomka vniřní clonu), Do off brýle....
Nevýhody: Víc do ní táhne...z míst od krku...ale to se dá vyřešit bradovým deflektorem.
Jinak si myslím že nejlepší je opravdu vyzkoušet naživo....někdo držkuje že kšilt tahá,drnčí....není nad vlastní úsudek. Já těch helem měl na palici mraky a až Suomka sedla...kupoval jsem jí v akci za 5500,- teď se prodává kolem 10 000 což je dle mého blbost...dílenské zpracování tomu neodpovídá....mám v ní najeto cca 10 000km a plexi u dorazu s helmou silně ojeté..jako by se loupalo... bradový ofuk taky moc nedrží...
Držím palce při výběru...
Four wheels may gets you there, but two wheels will made the journey memorable.....
Přidané 03.09.2015 17:18
K shubertke C2 som pred 3 rokmi dokupil Uvex enduro, odvtedy je C2 v skrini. Je to tym ze za tie roky jazdim "veci" kde mi vyhovuje viac uvexka tym myslim pre jazdenie v ramci ceskoslovenska a motodovoleniek typu rumunsko, ukraina, balkan
Keby som siel na vypravu 10 a viac dni a do dalekejsich zemi koli pohodlnosti a univerzalnosti bych vzal C2
samozrejme v uvexke na dialnici je to utrpenie ( ksilt sa mi nikdy nexcelo zhodit a dat do kufra ) a vobec nad 120km/h to neni vonco
coskoro pojdem na asfaltovylet - alpy, siahnem po shubertke na taketo jazdenie je dla mna lepsia volba
btw.: chybajuca clona na uvexke mi nijak zvlast nechyba, postacuje mi silt
v pripade cieleneho off vyjazdu, dovolenky, sranda zavodu je u enduro prilby vyhodne ze ju pouzijes s okuliarmi - co je vyhodne
Upravil vlk dne 03.09.2015 17:22
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk