Ahoj, dnes jsem přišel k moto R850R(2004) a baterka po zimě byla vybitá(překvapivě). Máte zkušenosti s originální nabíječkou přes zásuvku od BMW? http://eshopbmw.c...terii.html
Teď na ni mají 20 procent slevu. Jde mi o to, jestli mi tato nabíječka dokáže nabít totálně vybitou baterku. Už se ani kontrolky nerozsvítí.
Kup si Optimate.. je to to stejné a levnější doporučuji Optimate4..
plus ano baterka jde oživit pokud vyloženě není zcela K.O. to ji pak neoživí ani svěcená voda.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
No,myslim ze uplne KO nebude.jen je proste vybita. za poslední 3 roky mám třetí novou baterku. Každou sezonu novou baterku. pze byla vybita. a už mne to nejak nebavi kupovat porad novou a porad ji vyndavat.. :-D takze konecne nabijecka snad neni spatny napad. jen vybrat nejakou fukcni. Kouknu na ni, dekuji za radu :-)
hele, to je blbost to nechávat bez nabíječky... já si ji pořídil taky vlastně na konci loňské sezony. Hlavně proto že mě nebavilo tu baterku vyndávat a zase dávat zpět. Tato Optimate má rovnou DIN zásuvku - tu co má BMW a mnoho dalších německých aut či motorek. Já mám Dual... výhoda je že umí jak klasické nabíjení tak i CANBUS. Třeba kdyby kamarád potřeboval pujčit tak vím že mu to bude fungovat a nebo kdybych do budoucna chtěl moto vyměnit za novější.. tak mi to bude fachat.
A hlavně má ta nabíječka funkci udržovačky - takže mám motorku stále napíchnutou.. tu a tam to jenom sundám aby se mi "nepřehřála" takže jednou za 14 dní ji den dám odpočnouit.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Asi je to jedno... já mám klasiku Dual... ta má právě přepínání funkcí, k tomu jsem dostal dva nástavce a plus jeden jsem si přikoupil Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
ok, nejakou tedy vyberu. jen se ted jeste trochu bojim, jestli kdyz jsem to nechal celou zimu venku, cca5 měsíců, jestli ji probudím přes nabíječku.fakt se mi uz nechce kupovat novou baterku ani rozebirat moto. Mam tam alarm, pry se muze stat ze diky nemu ji uz neprobudim.. :-(
Ten alarm může být ten důvod, protože má stálý, i když malý, odběr, a ten vybije baterku. Kdysi jsem měl takhle imobilizér a dělal mi to samé. Nakonec jsem ho radši odpojil. Odběr poměrně jednoduše změříš jednoduchým multimetrem a aspoň budeš vědět, co to má na svědomí. I tady by ale mohlo pomoc používat nabíječku na udržovací režim.
Jako jo, i alarm má odběr a jak píšeš jde spolehlivě změřit mulťákem a hned víš na čem jsi, ale Pumpy nezlob se na mě takhle se starat o baterii tak to se nedivím že co rok kupuješ novou, já nabíjím co 2 měsíce a to mám motorku garážovanou ve stálých 17 stupních a slova nechce se mi vyndávat baterku... co to je? Neměl sis pořídit opici když jí teď nechceš kupovat banány. Můj syn se o motorku stará líp.
Optimate 4 mi neježe dobíjí a udržuje R1200 GS, ale jednou (klasicky v pátek odpoledne) manželka nenastartovala auto (VW Golf TDi) tak jsem přepnul Optimate z Can-bus do normálního modu a zapojil na svorky autobaterie a nechal do neděle - a baterka nabitá, točí starterem, že se auto klepe.
Barborina napsal:
Jako jo, i alarm má odběr a jak píšeš jde spolehlivě změřit mulťákem a hned víš na čem jsi, ale Pumpy nezlob se na mě takhle se starat o baterii tak to se nedivím že co rok kupuješ novou, já nabíjím co 2 měsíce a to mám motorku garážovanou ve stálých 17 stupních a slova nechce se mi vyndávat baterku... co to je? Neměl sis pořídit opici když jí teď nechceš kupovat banány. Můj syn se o motorku stará líp.
Kdybych nemel na banany tak nekupuju kazdy rok baterku ne? Nemel bych ani to, to kazdorocne servisovat atd.. A kdybych nechtel tak nekupuju, ale ja kupuju :-)
No uz se tady nabíječky několikrát resily.... Moje zkušenost. Mam origo BMW nabíječku, 3motorky a resim celkem 4baterky (RT-P ma 2 baterky). Během zimy postupne všechny baterky dobijim,udrzuju stylem az mi nabíječka ukaze ze je vse ok a prendam na další motorku. Takze motorky nastartuju na jare vždy v pohode. A muzu jen potvrdit ze origo bmw nabíječka umi probudit i téměř mrtvou baterku.
když něco chces musíš pro to hlavne sam něco udelat a necekat ze samo se to nejak samo se vyresi se.....
Vorel: neboj, vedu dotaz v patrnosti a zjistuju.
Bobe,ty novy nabijecky maji redukci z bmw zástrčky na krokodyla ;-)
Doplňky a díly na BMW GS:https://mojegs.cz Online ceník BMW dílů:https://mojegs.cz...h-dilu-bmw
Barborina napsal:
Kdybych nemel na banany tak nekupuju kazdy rok baterku ne? Nemel bych ani to, to kazdorocne servisovat atd.. A kdybych nechtel tak nekupuju, ale ja kupuju :-)
Kazdopadne dekuji za komentar.
Myslím že Barborina nemá na mysli stav finančního konta. ale ochotu se o moto starat.
Jako že : když už máš opici musíš počítat s tím že občas potřebuje vedle banánů i odblešovat "