Může mi někdo poradit, jak poznám stáří pneu, když na pneumatice není uveden č číselný kód vedle zkratky DOT
Na pneumatice je konkrétne T0101 DOT EN 9H
,, Stáří každé pneumatiky si může každý zákazník sám zkontrolovat přímo na pneumatice. Znázorňuje jej tzv. DOT (Date Of Trade) značka neboli datum výroby. Za písmeny DOT jsou tři sestavy písmen a číslic sloužící k identifikaci výrobce a série pneumatiky. Důležitý údaj je hlavně poslední čtyřčíslí. První dvě číslice z tohoto čtyřčíslí označují týden DOT-označení data výroby pneumatiky výroby (v rozsahu od 1 do 53) a druhé označují rok výroby. Tedy pneumatika, jejíž DOT označení například končí 2711 znamená, že byla vyrobena ve 27 týdnu roku 2011."
Tak přesně tohle vím taky, jenže na téhle pneu nic takového není, žádný takový kód. Proto se ptám. Je tam pouze u značky DOT zmíněný symbol...
Waltr napsal:
,, Stáří každé pneumatiky si může každý zákazník sám zkontrolovat přímo na pneumatice. Znázorňuje jej tzv. DOT (Date Of Trade) značka neboli datum výroby. Za písmeny DOT jsou tři sestavy písmen a číslic sloužící k identifikaci výrobce a série pneumatiky. Důležitý údaj je hlavně poslední čtyřčíslí. První dvě číslice z tohoto čtyřčíslí označují týden DOT-označení data výroby pneumatiky výroby (v rozsahu od 1 do 53) a druhé označují rok výroby. Tedy pneumatika, jejíž DOT označení například končí 2711 znamená, že byla vyrobena ve 27 týdnu roku 2011."
Kasko napsal:
Může mi někdo poradit, jak poznám stáří pneu, když na pneumatice není uveden č číselný kód vedle zkratky DOT
Na pneumatice je konkrétne T0101 DOT EN 9H
Díky
PS: Je to Bridgestone
A není možný,že ta pneu je starší,než současně používaný značení?Ono se to totiž neoznačovalo vždycky DOT TTRR
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Kasko - jen pro pořádek: díval jsi se na obě bočnice pneu? U některých pneu je DOT (kód pro týden a rok výroby) uveden jen na jedné straně.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tak nejspíš to možná bude jak psal Petr a pozor japonci to mívají občas značené trochu jinak a USA také a kor jestli je to nějaká stará pneu
Sezona nikdy nekončí !!! Zatím ...
Jediné místo, kde jsem se nedíval bylo uvnitř pneu
Jinak jse se díval všude
Tonda napsal:
Kasko - jen pro pořádek: díval jsi se na obě bočnice pneu? U některých pneu je DOT (kód pro týden a rok výroby) uveden jen na jedné straně.
https://translate...rev=search
,,B a C"
Je to někde uprostřed vlákna. Označení je od roku 2000, ve státech bylo DOT k jinému ůčelu, a datum se uvádělo u TIN...teda jestli jsem to pochopil dobře.
Upravil Waltr dne 15.03.2016 07:40