Tak jsem tam premyslel, ze by se doma hodil nejaky sikovny kompresor na obcasnou vypomoc ( profouknuti, nafouknuti, sem tam neco striknou .... ) ale jsem nejak ztracen. Vsude je jich fura... nezname znacky....znacky znamejsi...cenove varianty od 3tis - 25tis. Porizovali jste nekdo nejaky sikovny kompresorek? Takove ty slevovoky v OBI za 2tis se me moc nezdaji, tak pokud ma nekdo tip, sem s nim. Moje predstava byla neivestovat vice jak 6tis, ale jak na to tak koukam, tak aslepon olejem primazavany je cena uz trosku vise
Upravil milanosor dne 04.01.2009 18:04
ja nevim ... kamos koupil v nejake takove slevove akci v obi nebo makru takovej uplne obyc s nadobou asi 50l, ma ho dost v permanenci uz asi 3 roky (ma autoskolu, takze s tim jede 3 auta, 2 motorky, nakladak a traktor, pneumatickej majzlik a tak ...) a jediny co se mu na tom zatim posralo je ze se prosoulala ta tlakova hadice ...
Mám z obi docela běžný už někojik let 24l.V pohodě stříkám ale na pneu nářadí je málo výkoný.Na to by bylo potřeba asi 50l.Když tak doporučuji,ale olejový.
Ja sem loni koupil 50l Einhell a zatim docela dobry. Obcas s nim strikam, vetsinou dofukuju kola, mam na nej ted ten majzlik a i razovej utahovak. Asi nema smysl chodit pod 50L a pod saci vykon 200litru. Me stal kdyz sem to nejak dohledal na netu tak 2700,- jinde ho meli i o litr draz. Kdyz sem to tenkrat schanel, tak sem zjistil, ze je to docela veda. Kdyz chces neco poradne lakovat, tak potrebujes nejakej kompresor s odvlhcovacem a odolejovacem a to se pak ceny splhaj nekam uplne jinam. Kdyz chces to zase pouzivat ke zbijecce, tak potrebujes mazani - to se ale olejovac da dokoupit. Zatim sem s tim spokojenej. Pokud chces kvalitu tak bych asi volil Orlik
Mám olejový neznačkový 24l a jsem taky spokojen.Na takový to dofoukávání pneu plně dostačujíci.koupil jsem i rázový utahovák,ale to už nestíhá.To by pak chtělo těch 50l.Jde fakt o to,na co to potřebuješ......
BMW R 1100GS vzor kačer
před 7 roky sem v obi koupil kompresor s nádobou na 50 l ,vté době to bylo to nejlevnější co se dalo koupit,v kameném obchodě bych musel i za neznámou značku řádně přitlačit na financpilu,má v klice olejovou náplň stále ještě od novotyakorát sem do něj dal přípravek pro lepší mazání,hned do novýho,olej sem dolíval jen jednou a kompresor používám ve své laboratoři k bodovce,ofukuji stím hotový výrobky,stříkal sem stím celý auto,maká furt bez problémů,přitom když se dívám na olej občas,sleduji jestli už vněm není náhodou metalízazatím nic a to kolikrát jede celý den Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Ze by to bylo jako s KTM ? Nektere kousky bez problemu a dalsi nevydrzi ani tu zaruku. Musim to trosku prolezt ale ty ceske Orlik vypadaji vcelku dobre. Jen bych radsi primaz olejem a le zrovna Orlik v tomto stylu je jina cenova
Já mám kompresor DARI (asi ital) s příznačným označením HP2. Kupoval jsem ho tak před 10-12 lety v Mountfieldu a od tý doby jen maká je taky s nádobou, taková ta klasika jako jsou dnes skoro všechny kompresory. Má na klice olej. To si myslím, že je daleko lepší než samomaznej. Ty maj dokonce plastový pístní kroužky. Jo a jsem lepší jak Bystřické. Olej jsem měnil asi už dvakrát.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Cycli napsal:
Já mám kompresor DARI (asi ital) s příznačným označením HP2. Kupoval jsem ho tak před 10-12 lety v Mountfieldu a od tý doby jen maká je taky s nádobou, taková ta klasika jako jsou dnes skoro všechny kompresory. Má na klice olej. To si myslím, že je daleko lepší než samomaznej. Ty maj dokonce plastový pístní kroužky. Jo a jsem lepší jak Bystřické. Olej jsem měnil asi už dvakrát.
no,je to jak s italskou motorkou,taky musíš častěji do servisu
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Ja som kúpil kompresor v baumaxe za cca 3000Sk a ked sa mi pokazil vymenili ho za nový bez problémov. Moja rada -kúp to v Mountfielde a tam máš záruku 7 rokov a je to v pohode ak sa pokazí máš to vybavené zadarmo a máloktorý z dnešných výrobkov za normálnu cenu vydrží dlhšie ako tých 7 rokov.
nejlevnější klasika - Einhell 24/8/210 (resp. mám jeho derivát KCK 210/8 )
za 1800 novej, funguje bez problémů, i když už se v ním dááávno měl vyměnit alespoň první olej
so zlobí víc je příslušenství, taky Einhell, sada za 700, po 2 letech ty těsnění už moc nedrží např. v dofukovací pistoli
Jinak na nářadí a stříkání to není to pravý, na to to chce kompresory se SACÍM výkonem aspoň 250l, ten co mám má psanej sací výkon asi 210l. Právě proto, že bych si rád koupil ráčnu a stříkal motorky, tak uvažuju o nějakým silnějším, okolo 6 tis. se dají sehnat 330l sací výkon a 50l nádoba na 10 atm. To je myslím slušný a mělo by to stačit i na nářadí.
Jinak stříkat se dá i s tímhle malým (tatík zkoušel), ale musíš víc čekat na dofouknutí než stříkat.
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?