Vážení přátele jedné stopy,
Jmenuji se Josef a jsem tu nový.. Dovoluji si založit možná nesmyslné vlákno pro připadne ostatní začátečníky jako jsem ja.
Začátkem: jmenuji se Josef a jsem kus chlapa dva metry, 130kg.. Asi od 15i jsem toužil po jediném motocyklu a tim je HD (především kulí mým rozměrům)
Teď, v 31letech, stále bez mota, dítě na cestě... Měsíc před svatbou... Nevyšla koupě podezřele levného GSa, které jsem chtel užit k získávání řidičských dovednosti.
Kdyz jsem jednou takhle cestoval zpet domu, za svou snoubenkou, stavil jsem se v showroomu BMW, sedl si na jeden vráceny stroj (na protiucet) a protože jsem mazány obchodník a o motorkách toho vím tolik, vyndal jsem kreditku-a bez toho abych slyšel běžet motor-jsem si proste kouoil své první moto (r1200gs-09)
Byl jsem nadšený, ale neměl jsem ani řidičské opravneni, natož helmu atd. V nadšeni jsem si vygooglil toto forum a první prizpevek co jsem našel byl v duchu:"Jo milej-zlatej, jestli jsi chtel bezproblémovou mašinu, měl sis koupit hondu". Zoufale jsem prosel cele forum a zjisti, co všechno se muze pos*at. Vzdal jsem to a proste začal jezdit.
Je to bomba! Jak je Princezna (tak ji doma říkame) hodna v nízkých otáčkách a bestie v 5000+! Zdejší terén (švýcarské Alpy) je ji šitý na míru.
Za 3mesice provozu mam 4000km a vse šlape jako hodinky (ťuk ťuk)
K mým mechanickym schonostem:byl jsem v servisu, kdyz se mi rozsviti kontrolka ABS před rozjezdem->zjistil jsem, ze to je dobre znameni
Zapich c.2: pokaždé chcipne, kdyz zařadím jedničku... Bylo mi do breku->stačí sklopit stojánek a problem opraven.
Takze, pokud je někdo v rozpacích, jestli BMW ano/ne, rozhodne ano!
Jelikož jsem prerostlík, tak jsem zvyklej se všude krčit a nevejit... V autě, doma v koutu, kdyz zlobim, v socce, vagina-znáte to. Vcera jsem nainstaloval zvyseni riditek a vyšší sedlo (pochyboval jsem, ze 30,20mm bude rozdíl) a ejhle! Je to pecka! Cítím se jak pan a kdyz zastavím vedle supersportu, jsem bad bima jako kral!
Ps:uz i žena mi odpustila
Josef-šťastný to motorkar!
Josef63 přiložený následující obrázek:
cashe napsal:
a ještě pošli stupačky o 2 cm dolu... nevěřil jsem o kolik moc to bude lepší...
Mno nad tim samo uvažuji, ale bojím se toho, ze uz to bude moc nízko... Navíc si nejsem mi vyhovuje pozice brzdy i radicky..
+kdyz se postavim do pedálů, mam zadek skoro vejs, než hlavu, tak si myslim ze do terénu to stejne nic neresi. Jinak jsem premejslel na 15mm snizenim
O 2 cm níž je ještě v poho. A i kdyby jsis škrtnul, tak jsou sklápěcí ne?
Každej cenťák je znát. Já na delší trasy spíš uvažuji o předkopech na padáky.
Ale mám starou vránu 1100GS. K 12tce jsem ještě nedorostl Spíš bude další level RT, až už nepřehodím hnátu......
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz