Vcera se mi podarilo nemozne. Motorka (1200 GS) mi spadla ze stojanu, mela sundane obe kola a spodni kryt motoru.
Celou vahou dopadla na vystupek vany, kde je zavit pro kryt motoru.
Ten vystupek se odlomil a ve vane je dira.
Jsem na sebe, tak nasranej, ze se to neda popsat.
Potreboval bych ted poradit co s tim. Pujde to zavarit, nebo da se v tomto miste pouzit nejake lepidlo / tmel ?
Diky!
cejsi přiložený následující obrázek:
[65.04Kb]
BMW R 1250 GS HP
Ex BMW R 1200 GS Rally DOHC
Nooo moc pěkný...čeče to je fak rychta, každopádně zavařit jde všechno je to spíš otázka přístupu - vyndat a odvézt....Nevím odku jsi ale třebas ve Strakonicích vaří normálně kartery motorů nebo třebas válce na motokrosy a dost úspěšně..., ale jak říkám musel bys to vyndat motor a nějak jim to rozumně doručit...
Lepidla na bloky taky existujou a jsou velice kvalitní, ale lepit to v místě kde je plech pod motor - při další škrtnutí v Offu o zem más díru znovu...
No nechci Tě ještě víc prudit, ale tohle není moc dobrý..Já bych rozhodně zkoušel zavařit...
Né že bych to prodával, ale zkušenost mám výbornou s Wurth Tekutý Kov FE1 číslo 0893449..zkoušeli jsme v práci i Loctite, ale ten Wurth rychleji tvrdne a jde i opracovávat - brousit, ale jak říkám Já bych vařil....
TomR1 napsal:
Nooo moc pěkný...čeče to je fak rychta, každopádně zavařit jde všechno je to spíš otázka přístupu - vyndat a odvézt....Nevím odku jsi ale třebas ve Strakonicích vaří normálně kartery motorů nebo třebas válce na motokrosy a dost úspěšně..., ale jak říkám musel bys to vyndat motor a nějak jim to rozumně doručit...
Lepidla na bloky taky existujou a jsou velice kvalitní, ale lepit to v místě kde je plech pod motor - při další škrtnutí v Offu o zem más díru znovu...
No nechci Tě ještě víc prudit, ale tohle není moc dobrý..Já bych rozhodně zkoušel zavařit...
Tom
jsem fakt sikovnej.
kdyby tam nebyl ten plech, tak bych sel asi do toho lepidla, ale take samozrejme nechci, aby mi to pri nejakem tukanci zase zacalo tect.
Dulezita otazka: je nutne motor vyndat, kuchnout ho a pak teprve varit?
Z venku to zavarit nepujde? Bude tomu vadit ten olejovy film zevnitr?
Určitě to půjde zavařit z venku, kort když máš ten kousek vylomenej, ale motor ven - aby k tomu byl perfektní přístup, motor otočit olej z kape a svářeč si to odmastí..asi to bude trošku pěnit, ale s tím si borci co tohle dělají poradí..svár budeš mít z hora...Ten kousek když tam přiložíš - chybí tam něco nebo to sedí a zaceluje celý otvor...??
TomR1 napsal:
Určitě to půjde zavařit z venku, kort když máš ten kousek vylomenej, ale motor ven - aby k tomu byl perfektní přístup, motor otočit olej z kape a svářeč si to odmastí..asi to bude trošku pěnit, ale s tím si borci co tohle dělají poradí..svár budeš mít z hora...Ten kousek když tam přiložíš - chybí tam něco nebo to sedí a zaceluje celý otvor...??
Tom
jde mi spis o to, jestli je vubec mozny to zavarit, aniz by se ten motor vyndaval...?
Vcera jsem tam ten kousek prikladal a vypadalo to, ze tam sedne dobre, bez nejake dirky okolo.
BMW R 1250 GS HP
Ex BMW R 1200 GS Rally DOHC
Vana koupit nejde jsou to pulky motoru. Ja bych jednoznacne varil tohle bych neriskl lepit. Problem bude ze bez rozdelani to pujde blbe odmastit a bude to varit na boku nebo na stojanu a porad mu potece olej do svaru a bude to penit. A uz vidim svarece jak se podtim balej.
Hodne stesti s opravou
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Tak tak, prostě vyndat vypustit olej, dát na paletu pěkně otvorem na horu aby to pořádně zteklo než to někam dovezeš a začít schánět svářeče, každopádně sis strašně nas..l do bot...
Noo takzee..zavarit.pujde to dobre,drzat bude jak origos.problem..musis to vykuchat.cely blok uplne off.ponevac-hlinik ci alu litina potrebuje pri vareni vysoku teplotu.a to by sli do prdele simerinky,segerovky,loziska..vsecko co to ma v sebe..naj sam hore dnem,ciste,odmastnene..
alebo tmel.su uz skoro zazracne zmesky,co udrza aj kona..no je to furt lepidlo.ale zvar je zvar a ked sa vam to podari bez demontaze..hmm riziko...ale snad..aspon najblizsi simerinky skus vyhodit..alebo priloz namoceny hadr na chulostive mista skoda ze to neni klasik vana..to by bylo na 10 minut..drzim palce
Upravil lui175 dne 19.07.2016 11:22
Pokud to nebude přímo vedle což u tý vany by nemělo být tak to vydrží tu teplotu pokud to bude vařit někdo šikovnej, nehledě na to, že je to kus bloku, takže to bude dobře odvádět teplo...