Kluci potrebuju poradit,sehnat drzak na navig Garmin E Trex na moto.
TT sice dela,ale na rovinu moc se me nelibi i kdyz ucel urcite splnuje.
Existuje jeste jiny vyrobce?? treba "RAM" diky moc
700 GS, 1100 GS
Tolik se nestrachuj, po delším hledání jsem taky něco našel a nakonec objednal v Anglii na Garmin 60CSx Zkus pohledat jestli mají i na Etrex http://www.gpsw.co.uk/
Milosch napsal:
Tolik se nestrachuj, po delším hledání jsem taky něco našel a nakonec objednal v Anglii na Garmin 60CSx Zkus pohledat jestli mají i na Etrex http://www.gpsw.co.uk/
Teď jsem mrknul na fakturu... 43.17 Královských Liber přesně vč. poštovnýho (29,35Ł RAM držák + 7,82Ł držák navigace + 6,00Ł poštovné) Tak spěchej kurz je čím dál horší Jinak to bylo na poště asi za týden
Upravil milosch dne 21.01.2009 19:38
Neplat librama, jestli chces opravdu jednoduchy RAM s kolebkou, tak tady: http://www.gpscen...prislus%2F
ho maji za nejakych 1000,- Kc. Pro Tomase TT to bude urcite jako cerveny hadr na byka , ale ...
Ja osobne bych sel do TT, protoze nechci garmina lovit ze skarpy.
Upravil alesk dne 29.01.2009 23:36
Proč by mělo být. Zrovna některé RAM držáky na Garminy prodáváme taky a tenhle býval docela populární. Problém je, že se to vozí asi z pěti různých zdrojů a ceny se liší o 50%. V praxi ale potom spíš rozhoduje, kdo to dodá za měsíc, za dva, za půl roku nebo nikdy. Na některé věci od Tamota čekáme asi 2 roky, na některé z USA od té doby, co firma existuje (jen pro zajímavost jsem to zkoušel jestli tu naší objednávku pořád registrují - ano, backorder..) a o Picodasu (od kterého to bere GPS centrum) vůbec nemluvím. Němci mají to, co jim dodají Angličani ale bývá toho víc než z přímých dovozů, kde jsou dodávky do Evropy 2x ročně. Takže - pokud to někde mají, berte. Pokud nemají, nevěřte že to budou mít "letos". Mimochodem právě tenhle na eTrex Legend jsem měl předloni v Tunisu, tady je poslední dochovaná fotka s tou navigací. Pochopitelně že někde po nárazu držák prasknul a navigaci jsme už nikdy nenašli. Na WR jsem neměl napájení, jelo to jen na baterky a prostě jsem si nevšiml, že tam mám jen klouby a ty dvě horní packy, které to drží, byly ulomené a navigace pryč. Je to jen přístroj za pár tisíc, takže chápu, že je asi blbost dávat polovinu ceny za držák. Ale konkrétně v té situaci, kdybysme tam neměli zálohu v podobě kamarádovy 278C, tak je to dost blbý. Nebyla to moje navigace, což bylo o to horší. Druhou měl na motorce MM (ten tam tenkrát s náma na tom výletu nebyl) a tam jsem dal pro jistotu ten kovový a jsem přesvědčený, že bez toho by se ztratila i ta druhá. Prostě na ježdění offroad plastový držáky nejsou ideální...
(je to blbě vidět ale eTrex je v RAM držáku na středním ramínku na řídítkách)
A tady je zase eTrex ale v kovovém:¨
Jinak na téma plastové držáky si vždycky musím vzpomenout na scénárisku Š. Cabana (mimo jiné autora vizuálního stylu karlovarského filmového festivalu). Ten má 60CSx (což je taky ručka se dvěma baterkami, ne úplně těžká a ne úplně lehká navigace) a když mu první držák na kole v horku nějak povolil a navigace vypadla někam do škarpy a už jí nenašel (i když tam jel i další den hledat), tak jsem to považoval za kuriozitu. Bylo to na silnici a na kole, žádný offroad. U druhé se mi ho opět nepodařilo přesvědčit že kov je kov a následovalo nevyhnutelné - vloni v létě přijel s GPS přejetou nákladním autem, protože mu opět držák prasknul. Vyměnili mu to u dovozce za novou za nějaký paušální poplatek ale bylo to v řádu tisíců. Teď teda jezdí hádejte s čím? Zkušenost ho stála asi tak 18 tisíc ale je to doslova k nezaplacení
A poslední na toto téma - opět držák RAM, tentokrát na K1200LT. Navigace v něm byla StreetPilot, což je docela těžký přístroj. Cestou do Anglie mě přistála asi ve 150km/h v klíně, nějakým zázrakem jsem jí chytil levou rukou, přitom přejel tři pruhy dálnice ve Francii a kupodivu mě nikdo nesrazil. Tím jak to vylítlo, se urval napájecí kabel. Nebylo to rozhodně nijak nalomené, žádný offroad (na LT ani nehrozí) na naprosto rovné dálnici. Pochopitelně že to vibrovalo, každá věc na motorce i na silnici vibruje a prostě ty packy najedou ulítly a navigace šla ven.
Takže to je asi tak můj vztah k plastovým držákům na motorkách (a na kolech).
TomasTT napsal:
Jinak na téma plastové držáky si vždycky musím vzpomenout na scénárisku Š. Cabana (mimo jiné autora vizuálního stylu karlovarského filmového festivalu). Ten má 60CSx (což je taky ručka se dvěma baterkami, ne úplně těžká a ne úplně lehká navigace) a když mu první držák na kole v horku nějak povolil a navigace vypadla někam do škarpy a už jí nenašel (i když tam jel i další den hledat), tak jsem to považoval za kuriozitu. Bylo to na silnici a na kole, žádný offroad. U druhé se mi ho opět nepodařilo přesvědčit že kov je kov a následovalo nevyhnutelné - vloni v létě přijel s GPS přejetou nákladním autem, protože mu opět držák prasknul. Vyměnili mu to u dovozce za novou za nějaký paušální poplatek ale bylo to v řádu tisíců. Teď teda jezdí hádejte s čím? Zkušenost ho stála asi tak 18 tisíc ale je to doslova k nezaplacení
A poslední na toto téma - opět držák RAM, tentokrát na K1200LT. Navigace v něm byla StreetPilot, což je docela těžký přístroj. Cestou do Anglie mě přistála asi ve 150km/h v klíně, nějakým zázrakem jsem jí chytil levou rukou, přitom přejel tři pruhy dálnice ve Francii a kupodivu mě nikdo nesrazil. Tím jak to vylítlo, se urval napájecí kabel. Nebylo to rozhodně nijak nalomené, žádný offroad (na LT ani nehrozí) na naprosto rovné dálnici. Pochopitelně že to vibrovalo, každá věc na motorce i na silnici vibruje a prostě ty packy najedou ulítly a navigace šla ven.
Takže to je asi tak můj vztah k plastovým držákům na motorkách (a na kolech).
Nezbývá mi,než slova Tomášova potvrdit,ač jsem byl dlouho zastáncem názoru,že jsou TT držáky předražené mrdky...
Po podobných zkušenostech jsem pořídil (přes Race Tool) držák na 60Cx od TT a koloplasťáka už nikdy...
No já taky měl na mysli tu poslední, úplně vrchní část, plastovou ...
Držel jsem to v ruce a je pravda, že pokud je držák v kondici a celý, tak z něj navigace asi jen tak nevypadne (60 CSx). Ale běda, jak ta zadní nožička povolí. Pak to asi napájecí kabel nezachrání.
TT držák řekl bych předražený není - já bych ho vyrábět za ty peníze nechtěl, ale na druhou stranu když k tomu přidám napájecí kabel, tak jsem už v mém případě za půlkou ceny navigace 60CSx navíc dneska není právě horká novinka, a kdo ví co bude za 1-2 roky
Objednal jsem si dneska v TT plotnu na nosič a až dorazí a pojedu pro ni, budu muset koukat i po nějakém tom držáku. Pak ještě tankbágl ....