Ahoj, prosím o radu/názor...koupil jsem před 4000km tuto motorku, a jelikož jsem nebyl znalý tohoto stroje, nevěnoval jsem tomu pozornost. Semtam mi cukne trojka, když jedu "na bubláka"...když tahám, tak nic. Když jedu delší dobu na tento kvalt, udělá to jen jednou a pak už ne. Četl jsem o nějaké konstrukční vadě do r97. je toto onen problém? Čeká mě cesta RO-UK, měnil jsem oleje, pailový filtr, svíčky, lamelu (semtam klouzla, měla 4,3mm) jinak bez vůlí, klapky necvakají, motor jde pěkně, olej cca 1dcl na 1000km. převodovka mě jediná znepokojuje. Dík všem
je to když jedu v tahu od jedničky, tak to neudělá.....přijde mi, že se tam jakoby vymezí nějaká vůle, protože když na trojku pomalu jedu, tak to škubne a když pak plyn zavřu a brzdím motorem, tak to v nízkých otáčkách udělá také, když hned pak pomalu přidám, .....a tak dokola...
Mně takto trojka přeskakovala, tedy vlastně jako by zařadila, vypnula zase zařadila. Optal jsem se Cyrila ten mi sdělil, že to je výrobní vada a tzv. černý Petr, neopravitelná konstrukční závada. Tak jsem koupil převodovku mladší, jak radil Cyril ročník 1997 +. Od té doby mám pokoj. Prý těch vadných převodovek vyrobili na 6000 kusů, až zjistili ten průšvih tak ty motorky lifrovali na východ, tudíž je jich tu plno.
včera jsem se ještě stavoval v Carservisu a říkali mi obdobné informace...potřebuji převodovku tedy tady jich prý moc není, spíš v německu...nerad kupuju takovýhle "zajíce v pytli"...ale nic jiného mi asi nezbývá...přes zimu ji rozhodím a možná by stačilo vyměnit trojkové kolečko+přidružené...každopádně díky všem