Tak po letošním Maroku mě napadlo tohle téma. Letos jsem poprvé vyrazil bez tankvaku ,všechno potřebné jsem měl po kapsách v bundě a kalhotách. A musím přiznat,že to byla naprostá pohodička. Nemusel jsem tankvak všude tahat a hlídat ho. Musím přiznat,že za mě se tankvak stal naprosto zbytečným zavazadlem :-) Jak to máte vy? Chápu,že většina napíše,že nejvíc zbytečný je baťůžek (spolujezdec)...
pro mě naopak dobrá věc, mám v něm zrcadlovku a je hned po ruce. Ale jinak souhlasím, kdybych ji nemusel/nechtěl tahat, tak je tankvak na nic...
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
přesně jako Vojta..tahám ho jen kvůli foťáku aby byl po ruce bez nutnosti slejzat + tam mám třeba drobné na mýtné..jinak by jsem ho nebral..
per aspera ad astra
Tak pro me tank ruksak nejoblibenejsi zavazadlo. Takze je to otazka preferenci. Nikde ho nesundavam a nechavam ho na motorce. Nijak me pri jizde neprekazi, navic bocni kapsy chrani kolena i nadrz. Ja taham zrcadlovku v topu kvuli jeji bezpecnosti. Neni to tak pohotove, ale ten pocot sucha a bezpeci mi za to stoji.
Splněný sen moje 1100GS
Tankvak mi vadí ale ted mam tanklock micro od SWmotech na doklady brýle penize a GPS a je to bomba, ničemu to nevadí je to malý a rychle sundany proste parada..!!
Tank vak je zbytečnej... to je pravda, někdy je fakt na otravu - při tankování.. ale od dob, co je TankLock (SW Motech) tak si myslím že Tankvak dostal nový rozměr...
Jinak musím souhlasit s LucaGS - břicho.. to je to nejvíc zbytečné zavazadlo vůbec...
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Na dlouhé cesty ho beru, nejmenší Lojzo. Vejdou se tam nepromoky, kdyby ho někdo ukradl, nezblázním se. Nahoře papírová mapa a na dálničních přejezdech se o něj opřu rukou, opřu si o ni hlavu, řídím druhou a za plégrem relaxuju...:-)
tak nad takovým využitím tankvaku jsem taky přemýšlel, ale mám Raplteriera, a byla by mi tam chudák pekne narvaná i když ho mužu zvetšit jak to pejsci zvládaj za jízdy?
Já nerad tahám topcase, a naopak sem začal raději brát tankvak =)
Holky to zvládají skvěle, jezdí takhle s námi už čtvrtou sezónu, dokonce bych řekl, že se na tu motorku asi i těší...za jízdy vydrží koukat tak do 80-90km (mám tam velký turistický plexi), když zrychlím samy se schovají a při zpomalení zase vylezou ven, a když je to přestane bavit, zalezou si dovnitř a klidně za jízdy i spí...
Nedělá jim problém jet takhle i klidně celý den, vždy když tankuju, tak je nechám proběhnout, napít a můžeme jet dál...
Takhle s námi byly už na Korsice, v Itálii, projely celé Pobaltí a i pár dalších zemí...
Jinak to není normální tankvak, ale speciálně pro ně vyrobený od Lojza, má po straně okýnka a udělaný průduchy, z vrchu je otvor na sucháč, kterým můžou vystrčit hlavy a když začne pršet, tak je zavřu dovnitř a celý to zakreju pláštěnkou, takže i v ošklivým počasí tam mají teploučko jak v pokojíčku...
Za jízdy na sobě mají kšíry a jsou připoutaný, takže vyskočit nemůžou, i kdyby chtěly...
Kdyby tě ještě něco zajímalo, tak klidně napiš do SZ, ať to tady zbytečně neplevelíme...