mam dotaz na schválení a vystavení čistopisu velkého TP. Zkoušim to dohledat na internetu, ale nedaří se.
Chtěl bych si nechat vystavit velké TP a přihlásit enduro KTM motorku, která je normálně schválená na provoz na PK, ale člověk co jí měl s ní jezdil jenom motokross tratě, nebo čisté enduro a nikdy to nepřihlašoval. Kupovaná byla nová. Já bych to kvůli občasným přejezdům přihlásit chtěl.
Co k tomu vlastně potřebuju? Je to KTM 350 exc-f.
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
Už dlouho se dovozem nezabývám, určitě tady jsou dovozci "profesionálové", ale dřív stačilo:
- Potvrzení zastoupení výrobce (KTM) - ne prodejce, že vozidlo (motorka) VIN č......, je
scháválené (á) k provozu na PK. To je stěžejní. Bez tohoto potvrzení je přihlášení
téměř nemožné.
- stáří do 8 let (u motorek neplatí?)
- Doklad o nabytí (možná i doklad o koupi nového). Dneska všechny strašně zajímá
zaplacené DPH
- STK (dovozová)
- Zaplacení povinného ručení
- Návštěva odboru dopravně správní agendy se všemi doklady
Upravil Ivanhoe dne 16.10.2016 12:00
BMW 1200GS, ČZ 125C, Honda Forza
Měl jsem: Java 21 zvaná Pionýr, ČZ 175, Jawa 350/634, Yamaha 1100 Virago, Honda CBF 1000
Ivanhoe napsal:
Už dlouho se dovozem nezabývám, určitě tady jsou dovozci "profesionálové", ale dřív stačilo:
- Potvrzení zastoupení výrobce (KTM) - ne prodejce, že vozidlo (motorka) VIN č......, je
scháválené (á) k provozu na PK. To je stěžejní. Bez tohoto potvrzení je přihlášení
téměř nemožné.
- stáří do 8 let (u motorek neplatí?)
- Doklad o nabytí (možná i doklad o koupi nového). Dneska všechny strašně zajímá
zaplacené DPH
- STK (dovozová)
- Zaplacení povinného ručení
- Návštěva odboru dopravně správní agendy se všemi doklady
BMW 1200GS, ČZ 125C, Honda Forza
Měl jsem: Java 21 zvaná Pionýr, ČZ 175, Jawa 350/634, Yamaha 1100 Virago, Honda CBF 1000
mam dotaz na schválení a vystavení čistopisu velkého TP. Zkoušim to dohledat na internetu, ale nedaří se.
Chtěl bych si nechat vystavit velké TP a přihlásit enduro KTM motorku, která je normálně schválená na provoz na PK, ale člověk co jí měl s ní jezdil jenom motokross tratě, nebo čisté enduro a nikdy to nepřihlašoval. Kupovaná byla nová. Já bych to kvůli občasným přejezdům přihlásit chtěl.
Co k tomu vlastně potřebuju? Je to KTM 350 exc-f.
pokud je kupovaná jako nová v ČR, tak TP dodává s motorkou prodejce (autorizovaný dovozce). pokud je dovezena nová ze zahraničí, musíš pro vystavení TP předložit COC list a potvrzení z FÚ, že jsi zaplatil daň
Zajdi si na evidenci vozidel za technikem a zeptej se tam na správný postup. Je to samozřejmě loterie a záeží, na koho narazíš. Ideálně tam, kde to budeš přihlašovat (dneska už to jde asi kdekoli bez ohledu na trvalý pobyt).
Když jsem nechával zapsat PAV do TP od Jawa dostal jsem nejenom zápis do TP, ale ještě mi vystavili i technické osvedčení k PAV, protože k němu jsem žádné papíry neměl . A to ty papíry k PAV technik tisknul asi hodinu, aby se trefil do formuláře Takže přístup naprosto fantastický. Třeba budeš mít podobné štěstí.