Protože GPSMAP a zejména GPSMAP 276Cx je naprosto něco jiného než řada Zumo, zakládám nové vlákno věnované této navigaci..
Pro začátek tady je video seznámení s přístrojem z mého (hodně zkresleného) pohledu poměrně zkušeného uživatele původních 276/278C (a předchůdců - GPS-III, III+, V, Streetpilot, Quest, 2780...)
Ve videu se snažím vysvětlit o co jde, co to umí (a neumí) a hlavně - pro koho je resp. není tahle navigace určená. Je to delší ale myslím, že to nejde moc zkrátit a to jsem už vyhodit všechny podrobnosti o nastavení v jednotlivých volbách menu, sekcích atd.
Kruci, kopíroval jsem ten sloupek a přepisoval a tohle mi tam uteklo. Pochopitelně že velikosti displeje není u Zuma nevýhoda. Původně jsem tam měl i 395 a pak mě napadlo, že to je zbytečný a že tam nechám jen 595.
Displeje jsou rozlišením a velikostí stejný, ten text jsem psal v porovnání staré 278 a nových navigací. Musím to trošku opravit, je tam ještě další chyba.. Nicméně 276Cx má mnohem lepší využití plochy displeje proti Zumu, kde dolní lišta a horní nejdou schovat a zabírá to dost plochy.
Firmware verze 2.70 je uvolněný ke stažení...
Všechno jsou to opravy chyb - dá se spustit stránka "dálnice" (nevím na co by komu byla ale už to nepadá), práce s mapou je rychlejší, už se dá vyhledávat kategorie "extras", dají se mazat archivované stopy a hlavně se zvýšila rychlost výpočtu.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Dal jsem si pod stromeček takový malý dáreček GPSMAP 276cx.
Vzhledem k tomu, že jsem používal GPSMAP62 věděl jsem do čeho jdu.
Pravdou je, že takto nedotažený SW jsem ještě neviděl, v uvolněné verzi rozhodně ne.
Ale proč jsem píšu, o weekendu jsem objevil závadu, která možná SW chyba není. Při vložení 3ks baterii AA vše funguje až do té doby než se připojí navigace do držáku a začne být externě napájena. Navigace se po cca 30s vypne. Je úplně jedno jaký typ baterie je nastaven. Použil jsem Lithiové baterie a to z důvodu celkové váhy navigace. Má někdo z uživatelů stejný problém?
Díky za odpověď Honza
BMW F800GS Adventure
Tak jsem to zkusil - dal jsem tam 3 obyč tužkovky z IKEA (myslím Varta) - a vše funguje správně, navi zůstává ON... Dělá ti to i s alkalickými bateriemi?
BMW R1200GS Triple Black 2011 Předtím BMW R1200GS Adventure LC, Vespa GTS 300 HPE, BMW R1200GS Triple Black, BMW R1200GS Adventure, BMW R1200GS Triple Black, Triumph Street Triple, Honda NC700X DSG, Yamaha WR250R, Honda Varadero 1000, Suzuki Intruder Volusia 800.
1. Rád bych do mapy připnul nějaké kategorie POI, tak aby byly vždycky za jízdy na mapě vidět (je fajn, že si je můžu dát vyhledat, ale já je potřebuju vidět vizuálně, jestli jsou na trase). Když jedu, potřebuju vidět hlavně benzínky a to ideálně i při zoomu hodně z dálky. V nastavení je možnost nastavit POI a Waypointy apod podle zoomu mapy, ale ať tam naklikám cokoliv, nemá to vliv na zobrazení. (Zkouším na mapě TOPO Czech v3 PRO dodávanou s touto navigací, protože jinou podrobnější mapu zatím nemám)
2. Je brutálně pomalá a to jak při překreslování mapy (pořád se bavím o TOPO Czech) na středních detailech bez zapnutého stínování (cca 4 vteřiny, než se překreslí nová oblast po přejetí kurzorem mimo aktuálně zobrazenou oblast)
Stejně tak když dám vyhledat město - a po tom, co do pole pro vyhledávání napíšu "Ceske Bud", trvá další 1 minutu a 10 vteřin, než se zobrazí výsledky vyhledávání "České Budějovice". Rychlejší byly snad i digitálky s kalkulačkou před 20 lety od vietnamců za 200Kč a tady se bavíme o TOP modelu současnosti od leadera v navigačním byznysu.
Je úplně nová, připojil jsem ji k Garmin Expressu kvůli případný aktualizaci firmware a píše, že mám aktuální verzi 3.60
Mám z toho trochu smíšený pocity. Má naprosto dokonalý display, výdrž na baterku. Bohatý množnosti konfigurace, ale mám pocit, že je u některých vlastností jedno, co se nastaví, stejně si to dělá co chce, dále ta neskutečná pomalost a hodně nepříjemný fakt, že když chci něco za jízdy nastavit, tak si levou rukou zakrývám displej a v rukavici se ten kříž navigace o dost hůř ovládá, protože je malý a stiskem šipky nahoru, se mi pravidelně mačká i šipka doprava apod...
Jen doufám, že tam je někde nějaký tajný servisní menu, který dokáže odemknout výkon procesoru z 5% na 100% a zfunkční to, co nefunguje, protože takhle se s tím jen trápím.
Upravil koules dne 01.07.2018 12:04
Fajn, teď jsem pochopil, že extrémní pomalost vyhledávání, je dána tím, že se ve výchozím nastavení snaží vyhledávat v blízkosti aktuální polohy, což když se přepne na vyhledávání podle jména, funguje to už normálně. Díky bohu.
Tak teď doufám, že budou řešení i na další problémy.
PepaMB napsal:
Tak jsem to zkusil - dal jsem tam 3 obyč tužkovky z IKEA (myslím Varta) - a vše funguje správně, navi zůstává ON... Dělá ti to i s alkalickými bateriemi?
Ahoj, no vono to není tak jednoduché. Po pokusech jsem zjistil následující:
Je jedno jestli baterie alkalické nebo Lithiové, pokud je baterie nová a GPS přepnuta do " Po odpojení napájení vypnout" tak se mi po cca 30sec vypne. Pokud nastavíte aby zůstala po odpojení napájení zapnuta tak se v pravidelných intervalech přepíná napájení baterie / externí napájení ale zůstává zapnutá. Je to vidět například na obrazovce s družicemi, tam je indikátor baterie.
A pak to má další ALE, pokud jsou baterie přibližně na 50% tak to už funguje normálně UFFFF.
Podotýkám vložené baterie AA a GPS v držáku s ex. napájením.
Můžete to někdo testnout jestli máte stejný problém.
Díky Honza
Upravil machcomp dne 03.10.2018 16:54
BMW F800GS Adventure
Otázka , uložený bod, který vytvořím v přístroji, vyberu ikonku a pojmenuji, nebo ho vymyslím v MapSource, JE VYDITELNÝ?? na map podkladu na displeji přístroje ? Myslím stále, jako u běžné turistické GpsMap60. To by mě velmi zajímalo, tipoval bych že bude vyditelný.
Upravil JirkaHK dne 16.02.2019 14:00
Ano jsou, ve videu je to vidět, má to i logiku proč ano. U turistické jsem na to zvyklý, jen jsem si nebyl jistý. Tak jen kdyby to někoho zajímalo. https://www.youtube.com/v/...m0lc?t=353
Upravil JirkaHK dne 16.02.2019 14:33
Ahoj, máte někdo zkušenosti s novým firmware 4.00 a 4.30?
Oba po testech mi vycházejí hůř než 3.60, ten mi zatím přijde nejfunkčnější.
U 4.00 a 4.30 nejde počasí občas načte teploty ale mapu ani náhodou.
4.00 pri vyvolání naplánované trasy vás nedovede na začátek trasy, když se nacházíte jinde.
4.30 už to umí ale nekontrolovatelně se vypíná při vyhledávání i při navigaci
Ahoj
mám problém u této navigace.
Při vyhledávání trasy se navigace najednou vypla a na displeji svítí jen logo Garmin. Vůbec nereaguje na vypnutí a ani nepomáhá vyjmutí baterie, po opětovném vrácení baterie zase to samé jen logo Garmin....
Navigace je napájena v držáku na moto.
Jde nějak restartovat nějakým dvou-troj klikem nebo něco jiného?