Zdravím,
na podzim jsem se stala hrdou majitelkou Dakara 06 v úžasném stavu, leč bez padáků a protože chci, aby v tom zachovalém stavu zůstal, ráda bych zvolila vhodné padáky.
Bohužel jsem zjistila, že vybrat takové, aby skutečně byly funkční, je záhul.
Touratech, SW-Motech, Fehling, Wunderlich - ne, jsou "malé" nedosahují přes kapotu/nádrž.
Naděje svitla u Grave - ale pan majitel chtěl přistavit motorku na 10 dní (docela nářez, 501 km jen jedna cesta tam, to by bylo cenově mimo), takže taky ne.
Nakonec jsem narazila na značku Heed - má tu s ní někdo zkušenost? http://mojegs.cz/...ml#a_aid=1 A zda-li jeho k jezdci bližší část nezavazí kolenům.
Díky za jakékoliv postřehy a případně nápady na další značky
A nebo vzít trubku a naohýbat dle potřeby
Ale ten heed vypadá kvalitně, zas je pěkně drahej.
Ty bartusy bych řekl, že bohatě stačí, ale doporučuji i ten spodní padák před stupačky a páku brzdy. Tou už jsem hodněkrát zavadil o nějaký kámen či drát a už jsem ji hodněkrát ohnul.
Brko přiložený následující obrázek:
Mam kombinaci origo kose pod motor a padaku od Bartuse. Bartuse jsem tam daval ted na podzim. Cena dobra, dodani taky v pohode. Vse sedelo 100% na otvory. Chci si na ne dat pridavna svetla. Trefil jsem zatim jen par kamenu a jednou najel na parez schovany na louce v trave. Vse ok. Moje pady zatim z nulove rychlosti, takze placnuti na kufry a riditka
jarrii přiložený následující obrázek:
Darwi napsal:
Zdravím,
na podzim jsem se stala hrdou majitelkou Dakara 06 v úžasném stavu, leč bez padáků a protože chci, aby v tom zachovalém stavu zůstal, ráda bych zvolila vhodné padáky.
Bohužel jsem zjistila, že vybrat takové, aby skutečně byly funkční, je záhul.
Touratech, SW-Motech, Fehling, Wunderlich - ne, jsou "malé" nedosahují přes kapotu/nádrž.
Naděje svitla u Grave - ale pan majitel chtěl přistavit motorku na 10 dní (docela nářez, 501 km jen jedna cesta tam, to by bylo cenově mimo), takže taky ne.
Nakonec jsem narazila na značku Heed - má tu s ní někdo zkušenost? http://mojegs.cz/...ml#a_aid=1 A zda-li jeho k jezdci bližší část nezavazí kolenům.
Díky za jakékoliv postřehy a případně nápady na další značky
Nazdar. Pokud ti ten horní nebude stačit, můžu ti na míru vyrobit něco většího, ale budeš muset taky přivézt motorku. Nemáš vyplněný profil, ale podle km počítám, že to ke mě nebudeš mít tak daleko.
Brko> A tak šikovná jsem, ale až tak skutečně ne Vzhledem k vstupní investici, raději si za padák připlatím, než abych si pak rvala vlasy nad rozbitou motorkou No ale ten spodní padák stojí za úvahu, to je fakt, na předchozí motorce mi stačil lehký pád a řadička se zlomila v půlce, takže dojet domů byla veliká zábava...
Bartus - ty v nabídce jsou stejné jak TT - nejdou moc přes nádrž a při svém štěstí a umu na motorce - čím víc bude chráněná, tím lépe Na míru vyrobený prototyp? No panejo, odkud jsi a o jaké částce a čase na výrobu by jsme se bavili?
Ten spodní rozhodně doporučuji, ať jsou páčky aj motor chráněný před silnicí a dalšíma nástrahama. Na horní si dej jen pozor, ať ti to nevadí na kolena, ale s tím mám problém asi jen já se svými dvěma metry :-D proto jsem si dělal padáky sám. Za prvé je to levnější, za druhé z nich mam větší radost a za třetí mi nevaděj na kolena. kamarád má, nevim jestli ty bartuse nebo SW motech, ale jsem o to opřený kolenama a není to příjemný.
A na zkoušku pádu si můžeš motorku pomalu položit na bok, ať vidíš, jak to chrání.
Do it my way...
Ahoj, s těmi padáky od polské firmy Heed mám osobní zkušenost, jsou velmi přesné a velmi kvalitně zpracované, objednával jsem je přímo z Polska, a vyšli mě něco přes 2500,-. To co za ně chtějí tady u nás, je prachobyčejná zlodějna. A z Polska není problém je objednat. S polákama je výborná domluva. Co se týče kolen, tak absolutně nezavází a ke kolenům mají poměrně hodně daleko (176cm). Upnul jsem na ně po cestě po Itálii spousta věcí, takže mimo ochrany jsou i praktickými držáky. Při objednávce je nutné uvést , zda je to na facelift, nebo ne, kvůli přednímu "zobáku" se jinak profiluje ta přední část. Nosiče kufrů mám od Bartuse, též naprostá spokojenost a výborné jednání.
Alesek_x přiložený následující obrázek:
Tyjo, paráda..... od koho máš držák bočních kufrů a kufry?
Kufry jsem si nechal namíru udělat od Alu Milánek, absolutní spokojenost, stejně tak s Bartusem, který mi dělat zadní nosiče kufrů.
Oba dva jsou velmi pečliví. takže za mně palec nahoru.
Alesek_x napsal:
Uchycená nafukovačka a na druhé straně flaška s pitím. Smile
Pro inspiraci.
Paráda Heedy jsem nakonec koupila a taky přímo od nich :-D protože marže v CZ je skoro dvojnásobná... O víkendu budeme montovat, tak doufám, že to bude raz-dva, pak se pochlubím
Na kufry je času dost, zatím budu ráda, když udržím balanc se svou váhou :-D Ale je jasné, že zvolím Mr. Bartuse
Jde především o ten zobák, jestli je úzký a nebo široký. Já mám sice 2002 rok, ale ten úzký zobák se mi vůbec nezamlouval, takže jsem si sehnal z facelifta ten širokej, a při objednávce jsem tedy hlásil facelift. Rok 2001 je určitě před faceliftem. U mě je to objednávání jednoduchý, jsem z Náchoda, takže to mám do Polska kilometr. V jedné prodejně automoto dílů jsem s polákem domluven, že si to můžu nechávat všechno posílat k němu, takže to je velká výhoda.
Ok, oběma Vám děkuji za info. Mám 2001 a zobák originál, tak jsem objednal padáky pro verzi 00-03 a mělo by to sedět. K zaplacení jsem použil kartu a dostal odpověd na email, že vše proběhlo ok, tak snad to bude ok a dorazí to :-)