no to je právě že tam ho nikde nemůžu najít je tam konektor na ABS ten jsem našel ale po tom na ty výstražné jako by se slehla prosím fakt tu nikdo neví kde je přesně měním ty čudle protože ty původní jsou nefunkční no a někdo kdo se v tom vrtal přede mnou napojil zpět jen ABS a na ty blinkry se vysral
Je tam, co ti píše Kratkej, před baterkou. Jestli ho tam nemáš, může bejt zapadlej. Vycvakej ty relátka a konektory a pohrab se pod tím. Nebo tam 4 blik původně nebyl, nevím, jestli to bylo na všech modelech, a původní bastlíř když z nějakého důvodu měnil ten přepínačovej panel, tak tam dal novej s tlačítkem 4 bliku. Na 4 blik by měly sloužit 2 malá relátka vedle velikého zeleného-viz obrázek od Kratkej a pod nima by měly být 3 diody. Pokud tam máš méně jak 4 malá relé a 4 diody, tak tam 4 blik není.
No vedle zeleného relátka už žádné nemám, takže tam nejsou zvláštní chapal bych to kdybych měl vyhřívání heftů na tom panelu kde ABS ale já ho mám na ovladači kde je plyn tak nevím šupnu to mechošovi at na to hodí oko mě se do te elektriky už hrabat nechce. díky moc
Tak to asi ta tvoje ve výbavě neměla. Jinak to není problém dodělat, na druhou stranu je to v podstatě k ničemu. Ačkoli to sem tam používám, kdybych to neměl, tak by mi to nechybělo. Rozhodně ne tolik, abych to dodělával.
Mně by to možná i za dodělání stálo, ale záleží, co to obnáší. Jestli jen dvě relátka tak celkem OK, ale absolutně netuším, kam bych to tam měl napojit. Kdybych se v tom začal hrabat, tak bych udělal nějakou prasečinu, nemáte někdo origo schéma na zapojení? Kdyby to zabralo hodinu navíc při velkym servisu, tak bych to tomu věnoval, při projíždění v kolonách bych se cejtil líp s výstražnýma.
díky
Do it my way...
Možností je víc. Origo jsou 2 relátka, 2 diody. Jedno relé odlehčuje spínači, druhé relé předržuje kontakt tj. způsobí, že zapnout lze jen při zaplým klíčku ale do vypnutí to bliká i při vypnutí klíčku. Diody od sebe oddělují blikající strany - jsou paralelně každá pro jednu stranu. Záleží, co máš za blinkry (LED nebo vlákno) a jestli trváš na té funkci předržení.
Ahoj,
tady nabízím tip nebo inspiraci na dodělání varovných blinkrů, inspiroval jsem se zde, v jiném vlákně, odkaz a info je v popisu u videa. https://www.youtu...qCu9XrdFC0
A samozřejmě jsem to nedodělával jako frajeřinu, ale jako zkušenost z Alp, absenci jsem poměrně pocítil. Pokud předjíždím kolonu stojících vozidel za snížené viditelnosti nebo za tmy, a proti mě jezdí auta, tak moje jedno světlo naprosto splyne se světly předjížděné kolony a snadno může dojít ke kolizi.
Proto jsem cítil potřebu na sebe upozornit, sice v Itálii se skůtry to nikdo neřeší, ale pokud jedu s kuframa a ve dvou jsem už přecejen širší a míň obratnější.
Snad to někomu pomůže. Aleš
Upravil Alesek_x dne 03.03.2017 10:37
Jsou to padáky polské výroby Heed, výborná kvalita a jsou velmi přesné. Takže mohu opravdu doporučit, objednával jsem to přímo z Polska (allegro.pl), kde měě vyšli asi na 2500,- tady u nás, na tom chce každej vydělat, proto tady jsou za 5000-5500,- což je nesmysl.