Ahoj,sem čerstvím majitelem gs. r.v. 2003 bez abs.Dnes sem se byl projed,tak hodinová vyjížďka,trochu off a nejdřív kopec na horu pak sjezd několik málo km. Ke konci sjezdu se mi uplně propadla zadní brzda,žádné postupné vadnutí ale brzda najednou úplně dole a žádná odezva.Držku sem si naštěstí nerozbil. Zběžně sem koukal a brzdovky je dost,nikde nic nekape a na první pohled není porušené.Čím začít? Díky moc za odpovědi.
Koukni na hlavní brzdový válec. Je na něm ****sky udělaná prachovka, která absolutně nezabrání vniknutí vody dovnitř, avšak spolehlivě brání jejímu vysychání. Když to zevnitř vyrezne, prodřou se gumičky a šlapeš jalovinu.
Tak ještě taková aktualizace stavu,Bawík vychladnul a vše je v normálu.Projel sem to kousek ale brzdí jako před tím.Špatná brzdovka? Určitě vyměním,kotouč taky není ve formě,udělám i s deskama až to půjde.Bawíka mam chvilku a s motocyklama začínám,je mi 33 a jediná zkušenost byla se simsonem takže se učím jezdit,hodně sem brzdil zadní,budu to posílat víc na předek ale je to o zvyku.Asi sem to se svýma 100 kg trosku z toho kopce dolů utavil.
Upravil Tomaneka dne 31.03.2017 15:30
Brzdí se HLAVNĚ přední !!! Ne vždy a ne všude, ale ano hlavně předkem pak motorem pokud můžeš a pak zadek jako doplněk nebo na seknutí kolem do strany. apd.
Ještě rád používám zadek při kličkování kolonou. Přijde mi takovej jemnější. Ale i tam to mám tak 60/40
V takovém případě tomu nic nebude JEN jsi to uvařil. Myšleno Brzdovku -)))
Pro svůj klid brzdovku klidně vyměň pokud nevíš kdy to kdo dělal, koukni na pístek v jakém je stavu a máš jistotu.