Jistě je mezi majiteli spousta kuřáků, ale já (jakožto vyléčenej kuřák) mám k cigaretám nějakej vnitřní odpor. Občas si ale rád dám doutníček a tak si říkám, že bych si naježil dýmku s nějakým dobrým tabákem, abych si mohl večer sednout ven a v klidu si zabánit. Jako začátečník potřebuju samozřejmě poradit, abych to hned nezkazil. Našel jsem návod, jak zakouřit správně novou dýmku, ale vůbec netuším jakou vybrat (ani tvar, ani velikost) a který tabák je pro začátečníka vhodný. Nemám rád vanilku, spíš mi voní čaj. Takže kdybyste znali dobrý forum nebo se tady podělili o své zkušenosti, budu rád. Díky.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Já začal s dýmkou vlastně kvůli těmto stránkám. Pro mě je to poesie.
Jelikož jsem se nedostal do sběratelského módu, mám v současnosti jen dvě fajfky. Stanislawku, kterou jsem pořídil na začátek, jestli mě to chytne nebo ne. Podle mě dýmka za prachy, které jednoho neskolí a zpracováním jsou úplně v pohodě. Na start doporučuju. A taky do dílny. Okousaný náústek je hnus, ale když potřebuješ obě roce, tak se tomu nevyhneš. A tady to tak nemrzí. Abych měl pocit pěkné dýmky, tak jsem si pak na ebay vydražil Petersonku Sherlock Holmes. Pocit je subjektivní.
Jinak mám stejný status jako Ty: odnaučený kuřák (15R). Vyhýbám se aromatizovaným tabákům. Můj favorit je London Mixture, obecně něco s latakií. Na začátek můžeš vyzkoušet něco, co se asi nejvíc blíží cígu, zejména pokud sis balil = čistou virginii, třeba toto.
dokturek> diky, uz jsi druhy, kdo mi doporucuje dymky Stanislaw. Na zacatek zkusim neco z danskych typu tabaku, ale pochopil jsem, ze dymku je lepsi si koupit osobne, aby padla dobre do ruky. Prece jen mam tlapku vetsiho typu
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Doporučuju tohle forum - http://www.dymka....
Dýmka se ti musí hlavně líbit, kouříš ji pro radost a pohodu, ne ve fofru jako cigáro.
Na začátek doporučím klidně nějakou Stanislawku nebo i levnější BPK, e-trafika má slušnej výběr vybírá kvalitou slušnější kousky, maj i sady pro začátek.
Pro začátečníka doporučím nějakou mírně zahnutou a s větším průměrem tabákové komory,líp to hoří, nemusí být ani moc hluboká, než se naučíš trošku dýmat, stejně asi budeš nacpávat půlčika až 3/4.
Ještě rozmysli jestli bezfiltrovku nebo s filtrem, uhlíkovej filtr pobere většinu nikotinu i bordelu, což mě vyhovuje.
Tabáky - to je hodně individuální věc co komu sedí, chce to trochu zkoušet, na e-trafice mají i malé balení - vzorky. doporučuji tabáky od Petersona, buď nějaký přírodní neutrál nebo já osobně mám oblíbené Sunset Breeze a Connoisseurs Choice.
Každopádně s dýmkou to na začátek chce trpělivost a nenechat se odradit když to zprvu nechce hořet nebo to úplně ideálně nechutná než se dýmka "zakouří".
Kouřit dýmku je prostě tak trochu "obřad"
Jestli máš na mysli tabáky Holger Danske, tak s těmi opatrně, jejich aromatiky bývají hodně "navoněné" na mě až jakoby moc "chemicky".
Spoustu názorů a recenzí na tabáky najdeš tady - http://www.tabaky...