Zdravím, měl bych na zkušené dotaz ohledně poruchy ABS po pádu.
Motorka mi spadla cca ve 30 km/h na rovném betonovém povrchu a v podstatě se jen sklouzla. Bohužel padla na pravou stranu a při pádu se pravděpodobně vlastní váhou silně zmáčkla přední brzda (páčka přežila). Po zvednutí začalo ABS hlásit chybu. Hned po otočení klíčkem kontrolky střídavě blikají a při první stlačení přední brzdy šla páčka až na doraz k řidítku a musela se jako by napumpovat.Od té doby už funguje brzda normálně. Nikde nic neteče, brzda brzdí stejně jako před tím, ale ABS nefunguje. Kontrolky vždy po otočení klíčku začnou střídavě blikat.
Mohlo se něco v ABS modulu poškodit větším tlakem při pádu motorky na páčku brzdy, nebo v čem by mohl být problém?
A když ty kontrolky střídavě blikaj po otočení klíčku, blikají i po rozjetí se ?
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Díky za rady, zkusím ten reset. Jen mi přišlo zvláštní to povolení brzdy, kdy př prvním použití po pádu jí bylo potřeba "napumpovat" jako by v modulu něco povolilo.
GeorgPohodar napsal:
Díky za rady, zkusím ten reset. Jen mi přišlo zvláštní to povolení brzdy, kdy př prvním použití po pádu jí bylo potřeba "napumpovat" jako by v modulu něco povolilo.
Pokud mas puvodní brzdovou hadici,tak je zralá na výměnu.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
GeorgPohodar napsal:
Pokud mas puvodní brzdovou hadici,tak je zralá na výměnu.