zdravim
chcem sa spytat na radu tu skusenejsich majstrov na moj problem s 1150GS rok 2002. vymenil som brzdove dosticky na prednom kolese nie za nove ale za lepsie ako boli moje, vymenil brzdovu kvapalinu a koleso sa netoci- teda len ked sa toci rukou ale ide tazko- je bribrzdene. same sa zotrvacnostou neotoci ani o kusok zasekne sa- ako ked by bola pritlacena brzda. po kratkej jazde kotuce teple. vytiahol som dosticky ci nie su pridrete piestiky ale tie idu stlacet lahko a vsetky chodia. po nahodeni kolesa vsetko ok ale ked zatlacim brzdovu packu znova to iste. este mam pocit ze brzda je strasne tvrda a ide velmi malo stlacit. vyska hladiny kvapaliny tak ako ma byt.
vie niekto poradit co sa mohlo stat? mne uz dosli napady a neda sa na tom vozit.
vdaka za rady.
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
Já mám zkušenost, že se jakoby desky „zajedou“ na kotouč, vzniknou na nich nepatrný podélný vlnky.
Proto pokud dáš desky z jiného kotouče, může to být tak, jak píšeš. To je podle mého názoru důvod Tvého problému.
Místní odborníci Ti jistě poradí… Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Jaké máš brzdové hadice? Zkontroluj, je a koukejte jestli se po stlačení někde nedělá hrbolek. Muže se odchlípnout vnitřní stěna a udělal “zpětnou klapku”, která pustí kapalinu tam ale už ne zpět. Anebo pouští blbě k tam (pokud jde špatně zmáčknout páčka). Pomůže vyměnit hadice (nejlíp za pancéřové).
David - Brno, 1150 GS.
Ještě se může stat taková drobnost v případě,že sou na motorce blástry z Adventure,který když se trochu pootočí,tak nedovolí páčce brzdy ůplnej návrat do výchozí pozice,dotkne se kuličkou na konci toho blástru a zůstává jakoby lehce namáčklá...
Stalo se mi to co popisuje David_BO na zadní brzdě. Po koupi 20 let staré motorky vše ok, a jak jsem uvolnil zadní třmen kvůli výměně pneumatiky, tak mi to začalo zlobit. Brzda lehce přibržďovala, na stojanu jsem to vyhodnotil, že je to ještě v normě, ale často zůstala viset o trochu víc a hřál se mi celý zadek.
Pár dní mi trvalo, než jsem odhalil problém v jednosměrně ucpané hadici. Až při razantním odvzdušňování jsem si všimnul černého prachu v brzdovce, nejdřív jsem myslel, že je to rez z trubek nebo ABS a při bližším zkoumání jsem pochopil, že je to guma a bylo jasno.
Ta hadice se chovala fakt jako by měla ventilek.
Upravil agenthonza dne 20.03.2018 10:36
Ja jsem mel po vymene desticek stejny problém. U mne to ale vyresilo odpusteni brzdovky a bylo po problemu. Samozrejme az po rade zkusenejsich . Ty ale pises ze hladina je ok. Zkus ji snížit na spodek kontrolního oka a pokud bude stále problém, zacal bych resit hadice. Jak bylo vyse psano - pancerky. Dela je zde člen joe
Upravil zdenekkkkk dne 20.03.2018 16:32
na moto boli pred tym nove dosticky a pri tych to nerobilo. vymenil som za trocha jazdene a je to pribrzdene. hadice su asi original ale nekontroloval som ich. hladina je ok lebo dosticky pred tym boli hrubsie a tieto su tensie tym hladina klesla a aj som otvoril nadrzku a hladina nie je uplne na vrchu okienka.
teoreticky to moze byt ako sa tu pise s tym upchatim hadice. pri zatlaceni piestikov sa to pretlaci ale pri volnom prietoku to hned nepretecie spet a ostane brzda vysiet. mohlo sa nieco uvolnit pri vymene kvapaliny a pri roztahovani piestov v strmenoch ked bol vecsi pohyb kvapaliny.
vdaka za rady skusim na to pozriet.
Uplně to samé, výměna desek a brzdovky, na hadici se začala dělat boule, bylo to pod nádrží takže než jsem na to přišel dalo mi to dva dny. Motorka přibrždělá ale třeba po jednom dni to povolilo. Sázím na hadice.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
vie niekto prosim aky je zavit na skrutkach co drzia hadice? potrebujem objednat dlhsiu skrutku na 2 hadice a v obchod sa ma pytal aky zavit tam je. nemam to rozobrane aby mi to nevytieklo.
dakujem.
xNOKIAx napsal:
vie niekto prosim aky je zavit na skrutkach co drzia hadice? potrebujem objednat dlhsiu skrutku na 2 hadice a v obchod sa ma pytal aky zavit tam je. nemam to rozobrane aby mi to nevytieklo.
dakujem.
Stoupání 1
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
Nechci delat chytreho,ale nebude lepsi vymenit uz i hadice na cca 18let stare motorce?
Ja dal predloni pancerove ( musim podekovat Rudovi-JOE ) a od te doby bez problemu a brzdy chodi jak nove.
zabudol som to ukoncit. vymena pancierovych hadic a vsetko funguje. dakujem za rady vsetkym.
myslel som ze to bude zlozitejsie