ZDRAVIM, TECH. DOTAZ. MUSEL JSEM ODMONTOVAT ZADNI BLATNIK. (UKLEPAL SE DRZAK) ŠROUBY JSEM SCHOVAL A POTOM JSEM SI VŠIML ŽE Z JEDNOHO OTVORU PO SROUBU UNIKA OLEJ. VIZ. FOTO. JE TO OK NEBO NE? JE TO NAPOUSTECI OTVOR PRO OLEJ? CO JSEM KOUKAL NA YOUTOBE TA SE OLEJ NAPOUSTI ZE STRANY KOLA. RV. 2011 R1200 GS.
79-PEPAN přiložený následující obrázek:
Hele asi jsem řešil podobnou záležitost (12GS 2004). Zřejmě došlo k proražení dna otvoru pro šroub. Jelikož jsem jednou blatník urazil (upadnul za jízdy po silinici :-o) a pak mi občas na některých gumách drnčel, tak jezdím bez něj. Kamarád, co mi dělá servis mi to utěsnil a je klid.
BMW GS = stroj na radost
Ne tudy určitě olej nemá jít, díra je slepá, vše bych očistil, a pořádně se podíval jestli nebyl jen olej pod šroubkem (třeba někdo projížděl závit), pokud bude díra nebo prasklina rozdělat koncový převod a podívat se jaké jsou škody a podle toho buď vyměnit nebo opravit.
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
79-PEPAN napsal:
... jde spis oto že tam bude nekde kousek toho hliniku. ten tam asi nebude dobry pro ten prevod
Když tam nebudeš mít blatníček, tak tam dej šroub 6x16 a pod něj těsnění a jezdi. Ten kousíček hliníku tam nic neudělá. Setkal jsem se s tím několikrát.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...