Ahoj
Dnes se mi najednou ozvali chrasive zvuky az to připomínalo i dreni od zadniho kola mozna od kardanu. Se zvuky se prenasely i jemne vybrace do stupacek. Mne to pripada jak vysypana ložiska na kardanu nebo hrusce. Muze mi někdo poradit co by to mohlo byt, nebo jestli je muj tip spravny? Moto ma najeto 84000km. Pripadne dat nastrel ceny opravy? I rada kam do servisu by se hodila, jsem z Horazdovic. Diky za pomoc
Upravil zdenekkkkk dne 28.07.2018 20:31
servisak napsal:
Vypada to podle popisu na vysypany nebo nacaty kriz. Kazdopadne bez toho abys to rozdelal to nezjistis
Pokud by to bylo jak rikas tak je to na vymenu kardanu a nebo se jedna ještě o něco jiného? Stejne to budu muset nekam dat, ale at mam alespoň trochu predstavu co mi ceka Diky
Pokud to bude krizek a nebude kardan na hadry ale pouze nacaty necha se to repasovat. Pokud to bude moc tak jinej nebo novej kardan. Muze to byt ale i lozisko zadniho prevodu pak repase. Zalezi co se najde
... servis a diagnostika BMW Motorrad
zdenekkkkk napsal:
Ahoj
Dnes se mi najednou ozvali chrasive zvuky az to připomínalo i dreni od zadniho kola mozna od kardanu. Se zvuky se prenasely i jemne vybrace do stupacek. Mne to pripada jak vysypana ložiska na kardanu nebo hrusce. Muze mi někdo poradit co by to mohlo byt, nebo jestli je muj tip spravny? Moto ma najeto 84000km. Pripadne dat nastrel ceny opravy? I rada kam do servisu by se hodila, jsem z Horazdovic. Diky za pomoc
Dej motorku na hlavní stojan a zkus zatočit zadním kolem. Jestli se ozve "hukot", tak zkus vypustit olej z konc. převodu a koukni na magnet na vypouštěcím šroubu - jestli tam bude kopec špon, tak budou potřeba udělat ložiska. Taky odhrň manžetu a uvidíš, jestli se pod ní nenachází jehličky a kousky kovu z některého křížku - když je to už hodně vysypané, tak to pod manžetou vesměs najdeš.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Při postaveni na bocni stojan zjisteno protekani oleje na hrusce. Tak doufam ze to odnesly jen ložiska v hrusce. Moto dnes odvezeno do servisu a v pondělí bych mel jiz mit info co bude potřeba udelat.
Opraveno. Jak psal Tonda, bylo vysypano lozisko na hrusce (i spousta pilin v oleji byla). Udelana veskera ložiska a s tim vse související. Jen se v tom jiz někdo dřív hrabal a nadelal vic skody nez uzitku - velmi problematicka demontaz (spatne zalepene spoje a další problémy) Cena byla cca 20000 kc. Nechal jsem si udelat i servis po 40000 km a celkova cena 28500 kč. Delano v AČR auto České Budejovice a za mne naprosta spokojenost. Mohu jedine doporucit Možná to nekomu pomuže