Ahoj, používá někdo z vás při běžném ježdění něco takového?
Zajímaly by mě vaše zkušenosti i názory.
DÍK!
Jestli chces vazne investovat prachy, tak si kup ten Neck Brace (Leatt Brace) Jak pise Vjetrnik. Ja s nim jezdim pres rok a jsem s tim spokojenej. Jen skoda, ze jsem ho nemel jeste pred tim, nez jsem spadnul, krcni pater mam od te doby bolavou
JohnyT přiložený následující obrázek:
[43.11Kb]
Upravil JohnyT dne 31.03.2009 10:53
BMW R1150GS MY02
Zajímavé postřehy, jezdíte tedy buď s tím velkým chráničem nebo jen s šátkem na krku.
Používáte ten velký krční chránič i při obyčejných vyjížďkách "kolem komina" a na dovolenou jen tak po evropě, nebo vyloženě jen na offroad ježdění?
Hele ono je to tak, ze nejdriv jen offroad, pak si reknes, ze i na silnici, ale na dovolenou je to nesmysl. No a pak s tim jedes i na dovolenou a vlastne to z toho krku uz nasundas, protoze si na to zvyknes. Je to jako bys po meste jezdil bez pasu a zapinal si je az za mestem... Doufam, ze dorazim na nejaky bmwgs sraz, takze klidne necham vyzkouset.
BMW R1150GS MY02
Jak píše JohnyT, právě na tu dovolenou a na každý trochu delší ježdění si moje žena bere tu "podkovu" co je v odkaze od paulika78.
Má problemy s krční páteří a moc jí pomáhá si jakoby odložit hlavu s helmou přes ten chránič na ramena.
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Já to mám ale ne ten Neck Brace co tu někdo ofotil ale trochu jednodušší provedení od ONEAL za cca 1600,-.
Tu focenou verzi dneska dělaj pro BMW i KTM za 10-13.000,-a začaly dělat i trochu ořezanou za cca 5 - 6000,- s názvem LEATT BRACE - ADVENTURE http://www.leatt-...1&id=3#151.
Buď má trochu omezené štelování nebo to je ta stará ( původní ) protože dnes už dělaj další nový model. Já to mám od ONEAL s nějakym ventilačnim systemem.
Věc je to skvělá i na lehkonožku i na GS. Už dvakrát mi zachránila krk když jsem spadnul v lese a hlava se toho účasnila taky. Omezí to pohyb hlavy do kryt. úhlů a utlumí to její pohyb. Já volil to co mám protože origo LEATT BRACE nejde kombinovat s každou bundou nebo krunýřem ( ty packy tam vaděj - pod bundu se to nevejde a s některou želvou to kombinovat nejde vůbec. To co mám já má navíc ventilační kanál takže když se při honění myslivců potim tak to trochu luftuje a když jedu rychle tak mi zase netáhne na krk. Další výhodou je že to jde povolit a ze začátku než si zvyknete to jde nosit trochu volnějš. Na začátku jsem to strašně nesnášel protože to trochu omezuje kroucení hlavou, ale věděl jsem že při mém způsobu ježdění to nutně potřebuju. Po čase když si zvyknete že tou hlavou tolik už nemrskáte tak to můžete více utáhnout a je to ekorát.
Přejezdy mám trochu volnějš abych mohl kroutit hlavou na křižovatce ale do lesa si to zase utahuju protože tam se občas i padá.
Přiložené foto je té LEATT BRACE - ADVENTURE a další té co mám.
A johny T má pravdu, zvikneš si .....a dneska bych už bez toho nevyjel. Ten Origo LEATT BRACE by mě asi dost sral přesto že je na 100% funkční, já ale dost nesnášim omezování a on je strašně nekompromisní.
Robert přiložený následující obrázek:
[24.18Kb]
Upravil Robert dne 31.03.2009 22:31
Asfalt nic moc, offroad sehr gutt und super.