Ahoj, procitam tady na foru tema pneu a uplne me udivuje jak hodne rozdilnych nazoru a doporuceni se tu nachazi. Nakonec z toho mam velkou hlavu a nemuzu si vybrat.
Nechtel jsem zakladat nove tema ale snad to neude vadit.
Pozadavek:
F650gs 2002
Soucasne sjete Metzeler Tourance nahradit necim podobnym s trochu vice terenimu ambicemi. S Tourance se mi jezdi po silnici perfektne jak na suchu tak i na mokru. Obcas vyrazim kdyz je sucho i mimo silnici a to uz neni na tech Tourance uplne dobry. Tak hledam nejaky kompromis prevazne silnice a obcas lehky teren hlavne za sucha.
Nasem jsem v predmetu zminene Mitas MC 24 Invader. Mate nekdo s nimi zkusenosti?
Limi se mi i Continental TKC 70 Nebo doporucite neco jineho?
Netusil jsem ze vybrat pneu bude takovy orisek.
Jinak nenajezdim toho moc tak vydrz pneu pro me neni tak uplne dulezita.
Gomez napsal:
Ahoj, procitam tady na foru tema pneu a uplne me udivuje jak hodne rozdilnych nazoru a doporuceni se tu nachazi. Nakonec z toho mam velkou hlavu a nemuzu si vybrat.
Nechtel jsem zakladat nove tema ale snad to neude vadit.
Pozadavek:
F650gs 2002
Soucasne sjete Metzeler Tourance nahradit necim podobnym s trochu vice terenimu ambicemi. S Tourance se mi jezdi po silnici perfektne jak na suchu tak i na mokru. Obcas vyrazim kdyz je sucho i mimo silnici a to uz neni na tech Tourance uplne dobry. Tak hledam nejaky kompromis prevazne silnice a obcas lehky teren hlavne za sucha.
Nasem jsem v predmetu zminene Mitas MC 24 Invader. Mate nekdo s nimi zkusenosti?
Limi se mi i Continental TKC 70 Nebo doporucite neco jineho?
Netusil jsem ze vybrat pneu bude takovy orisek.
Jinak nenajezdim toho moc tak vydrz pneu pro me neni tak uplne dulezita.
Diky Gomez
Zavolej mi na tel, č, 724282837. Doporučuji E 07+ a E 07 nebo klidně Invader a nehledej v tom vědu :-)
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
Diky za nakopnuti :-) poridim asi ty MC24. E07 je asi dobry kompromis 50/50. Kdyz to znovu prehodnotim jsem spis prevazne na silnici. Teren jezdim malo, pomalu a opatrne jen za sucha. S E07 bych se nechtel jak tu nekteri pisou pripravit o dobre vlastnosti soucasnych Tourance na silnici a to hlavne za mokra. MC24 jsou spis podobne jako Tourance jen malinko vic prozezane. Tak snad ty tereni schopnosti budu malinko lepsi nez u tech Tourance. Dám vědět jak to pak svisti....
V době když už je E 07+ ve 130 venku bych se vůbec nerozmýšlel, zda mám silniční nebo jiné ambice.
Upravil joe dne 14.08.2018 12:17
Gomez napsal:
pripravit o dobre vlastnosti soucasnych Tourance na silnici a to hlavne za mokra
Tourance jsem nejel, ale musím se zeptat. Jak přesně by ses chtěl přirpavit o vlastnosti pomocí 07 gum? Ano, nza mokra "prý" kloužou. No tak nepojedeš takovou kudlu.
Uvedu můj příklad: Když pršelo a byl jsem v Chorvatsku, tekl po silnici bílej sajrajt a tak jsem v zatáčkách zpomalil. Spadl jsem? Ne. Doma když prší, tak možná tolik neřežu zatáčky. Spadl jsem? Ne.
Za sucha, jsem si o zem párkrát škrtl botou. Poté, co jsem posunul stupačky dozadu a nahoru, mi špičky botů přesahují přes titěrné stupačky. Nicméně nemám nohy "lopaty". Na E07 si nestěžuju co se týče jízdy v náklonu.
Jediný problém snad byl nasadit je. A díky tužší bočnici (standardní verze), zvládly jízdu s minimálním tlakem.
Nevím jestli kloužou E 07 nebo ne -a to z toho důvodu že každý máme asi jiný styl jízdy na mokru Prostě přizpůsobím jízdu stavu a povaze vozovky tečka. Že by 07ky nějak zvlášť klouzaly si nemyslím a to v dešti nejedu nějak extra pomalu -spíš mě se.ou řidiči aut co přede mnou jedou jak po.raní a mě se pak větrem hůř čistí plexi od vody- když je nelze předjet.
Lidi vy mi davate .... Obecne tak ze vice silnicni guma bude lip drzet na silnici at za sucha nebo za mokra a v terenu si pak moc neskrtne. Guma vice do terenu bude zase vynikat v terenich vlastnostech a naopak na silnici to nebude nic moc. Ja jezdim spis po ty silnici. Pozadavek byl vymena soucasnych Toutance za neco malinko vice do terenu. Proto jsem psal tech MC 24 ty maj 70/30 a jsou trochu vice prorezane nez Tourance. Navrhovana E 07 je spis kompromis tj. 50/50. Je mi jasne ze kdyz koupim ty E 07 tak se musim podridit stavu silnice a povaze gum. V terenu taky nepojedu s Tourance jako magor abych skoncil v prvnim stromu. U tech E 07 obas nekdo pise ze na mokry silnici nic moc. Ono takto tezko posouzovat kazdej jezdi jinak a zalezi na dalsich okolnostech ale z principu zamereni te gumy to tak proste asi bude, proste kompromis. Ja asi dam ja radu Joea a koupim ty E07+ a bude ...jak napsal "nehledej v tom vědu :-)"
Gomez napsal:
Lidi vy mi davate .... Obecne tak ze vice silnicni guma bude lip drzet na silnici at za sucha nebo za mokra a v terenu si pak moc neskrtne. Guma vice do terenu bude zase vynikat v terenich vlastnostech a naopak na silnici to nebude nic moc. Ja jezdim spis po ty silnici. Pozadavek byl vymena soucasnych Toutance za neco malinko vice do terenu. Proto jsem psal tech MC 24 ty maj 70/30 a jsou trochu vice prorezane nez Tourance. Navrhovana E 07 je spis kompromis tj. 50/50. Je mi jasne ze kdyz koupim ty E 07 tak se musim podridit stavu silnice a povaze gum. V terenu taky nepojedu s Tourance jako magor abych skoncil v prvnim stromu. U tech E 07 obas nekdo pise ze na mokry silnici nic moc. Ono takto tezko posouzovat kazdej jezdi jinak a zalezi na dalsich okolnostech ale z principu zamereni te gumy to tak proste asi bude, proste kompromis. Ja asi dam ja radu Joea a koupim ty E07+ a bude ...jak napsal "nehledej v tom vědu :-)"
Současné E 07 vč. E 07+ mají jinou směs. Kdo tam má E 07+, tak ví.