Ahoj,
Jezisek mi prinesl chranice pacek https://www.bolde...MgQAvD_BwE Acerbis Universal X-Tarmac.
Namontovat jsem je zvladl, ale otazka je, na co napojit napajeni tech LED pasku? Jde o R1200RS LC, moje predstava je takova, ze bude svitit soucasne s LED svetlometem.
Nejaka rada pro elektro zacatecnika?
Diky!
Tak to je jednoduché. Pokud LED pasky sviti modrou barvou jako je obrazku viz tvuj prilozeny odkaz, tak je ani nemusis nikam zapojovat - neni schvaleno pro provoz na pozemni komunikaci. Pokud sviti jakkoli jinak a nemaji atest tak taky nemusis zapojovat - viz stejny duvod (prodejce take nikde nepíše ze by to melo atest) a pokud to atest ma tak je to jednoduche. Vemu li v potaz ze vyrobce v odkazu neuvadi jakou barvou to sviti, tak pokud sviti oranzove tak na blinkry a pokud bile tak pri obyc svetle na parkovacku, pri led svetle budes mit trochu problem. Ja bych so to nezapojil nijak.. mit takovou krasnou motorku a uz z dalky vypadat jak vytunenej skutr z Hanoje to bych se stydel vyjet z garaze...
... tak dva příspěvky o ničem už máme za sebou... tak třeba někdo i poradi ;-) Každopádně oběma dosavadním prispevovatelum velmi děkuji za jejich úsilí a touhu podělit se o vlastní (nejlepší) názor :-D
Upravil MedWed dne 04.09.2018 07:04
Tak já taky přidám jeden názor a ten Tě potěší....s těma Éčkama to je pravda, no a udělat z pěkné motorky pojízdný cirkus.....to ještě na nádrž nalepit velké logo Nike, jak se to v 90 letech lepilo na zadní skla Favoritů .
Nech to bejt, alespoň si nedojebeš elektriku.
Lítám pomalu a nízko..
Tohle byvalo super forum nez z toho nekteri jedinci udelali motorkare.cz stejne tak jak z jejich motorek pojizdne megakrute ofroad stroje ktere jezdi jen po asfaltu a polni cesty se boji
... servis a diagnostika BMW Motorrad
MedWed napsal:
Jojo... RS je typickej stroj do nejtěžších terénu... Bože bože..
to bylo myšleno všeobecně. a pokud to chceš dát opravdu na RS gratuluji. nové lc ma hrozně rádo zasahy do instalace.
MedWed napsal:
No jak říkám, hlavně, že jsi pomohl a postěžoval si na to, jak už tu není ta dobrá parta...
věř mi že pomohl. aa i tobě přeji vyhnutí se problemu se zavadama až zasahneš do zběrnice. dobastlovani čehokoliv bylo možne tak na vzducháči
Upravil servisak dne 04.09.2018 08:14
Mno, ted vážně... Chrániče tam mám 9 měsíců, asi 7000km. Osvědčily se. Serou mě tam ty nezapojeny (i když schovaný) dráty. Takže jsem zde, na fóru odborníků, položil otázku, jak a jestli to jde nějak snadno zapojit. Nevím, jak to bude vypadat, až to zapojím, nevím ani jestli to tak nechám, ale než ty kabely ustrihnu, tak jsem to chtěl vidět.
Chápu, že si každej rád kopne do nováčka po hloupé otázce, ale nepřišel jsem se sem nasirat ani nasirat jiné.
Neonove trubky a svítící ventilky neplánuju.
Takže dekuju za nazor a pokud chceš pomoct, budu rád.
Upravil MedWed dne 04.09.2018 08:19
servisak napsal:
Tohle byvalo super forum nez z toho nekteri jedinci udelali motorkare.cz stejne tak jak z jejich motorek pojizdne megakrute ofroad stroje ktere jezdi jen po asfaltu a polni cesty se boji
MedWed napsal:
Mno, ted vážně... Chrániče tam mám 9 měsíců, asi 7000km. Osvědčily se. Serou mě tam ty nezapojeny (i když schovaný) dráty. Takže jsem zde, na fóru odborníků, položil otázku, jak a jestli to jde nějak snadno zapojit. Nevím, jak to bude vypadat, až to zapojím, nevím ani jestli to tak nechám, ale než ty kabely ustrihnu, tak jsem to chtěl vidět.
Chápu, že si každej rád kopne do nováčka po hloupé otázce, ale nepřišel jsem se sem nasirat ani nasirat jiné.
Neonove trubky a svítící ventilky neplánuju.
Takže dekuju za nazor a pokud chceš pomoct, budu rád.
nejde. ustřihni to opravdu si ušetříš spousty problemu
sam jsi to napsal na M.cz že ti to při připojení hlasí chybu. ja bych byt tebou do svazku nezasahoval. ber to jako přatelskou radu
Jediny jak to pripojit aby si neuskodil by bylo na napajeni gps nebo pridavnych svetel ale tam bude problem ze to bude svitit minutu po vypnuti zapalka a bude to svitis porad. Musel by tam byt vypinac.