Zdravím vás chlapi, chtěl bych zkusit po 650 dakaru velké gs ale nejsem si jistý jestli moje finance budou stačít na nějakou aspoň trochu slušnou motorku do které bych hned nevysypal další mnoho tisíc. Koukal jsem že s mým rozpočtem je to tak do roku výroby 2008. Má to cenu kupovat tyto staré ročníky? Skoro všechny inzeráty píšou že je poctivě servisovaná ale znáte to. Muj nájezd by byl tak 5000 km ročně a to spíš méně.
Mno stejně jako hodně ostatních (kteří mě budou následovat) ti doporučí něco přišetřit a poohlédnout se po 2010+, došlo ke značným změnám v motoru (DOHC), který krom navýšení výkonu, lepší kultivovanosti a parádnímu průběhu krouťáku je hlavně nejvychytanější motor co byl (netrápí ho žádné dětské nemoci atd).
Neříkám, že by byly 2008 špatné stroje, ale pokud chceš to nej a chceš si to nechat mnoho let, doporuším ročníky od 2010...
no myslel jsem si to že to ještě nebude stačit, máte v merku kolik dnes stojí ročníky 2010+ v obstojném stavu? Je fakt že už bych chtěl moto na dlouho (přeci jenom to bude dražší než moje auto) a ne že za rok zjistím že jsem měl koupit lepší.
Ahoj i v Čechách ti na to rozpočet stači bohatě stačí pohledat po netu ale mrkni spíš k sousedum polákum či němcum a rakušákum tam to jistě budeš mít levnější.
BMW r1200gs Adventure 2012 Aprilia Scarabeo 500 light 2013.
BMW C650GT
Honda CB750KZ
Za ty peníze jak píše Bohumil 06-07, ABS bez posilovače a snad jediná slabší věc je pásek v nádrži a pro někoho zastaralejší design. Na dvojvačku budeš muset min. 60-80 000Kč přihodit.
Jen hledej DOHC, já svou leštěnku 2010, původ čr, 47tkm prodal za 213.000Kč v plné výbavě. Kdybych ji odstrojil, šla by za 190.000Kč. A neboj se prodejce oslovit, prohlédnout a když se líbí, jednat o ceně.
Upravil rop dne 16.05.2019 12:44
https://www.zonerama.com/rop1
V plné výbavě... neorigo kufry, neorigo padáky a litý kola...
A myslel jsem, že o ceně se jedná, když je tam něco špatně a ne když se líbí, jak píšeš
Žes tu radu nedával, když jsi prodával svoji motorku, že ti mají lidi jezdit smlouvat na dvorek?
O ceně se vždycky jedná v Ásii, v Africe a v ČR...
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Jojo ta je pěkná, rozhodnuto musím ještě našetřit a půjdu do dvouvačky. Když už tak už, přece jenom to bude asi moje poslední tak ať to stojí za to. Ještě dotaz k servisu, předpokládám že je take po 10 tisících. Jezdíte do servisu? Já na svých si vetšinu dělám sám oleje filtry apod.
Tak tak, po 10tkm. Beznej servis jako ventily a olej, plus vymena spotrebaku si delam sam 1150GSA). Jinak ty zasadnejsi veci jako loziska apod.vozim Servisakovi.
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Mr GS napsal:
V plné výbavě... neorigo kufry, neorigo padáky a litý kola...
A myslel jsem, že o ceně se jedná, když je tam něco špatně a ne když se líbí, jak píšeš
Žes tu radu nedával, když jsi prodával svoji motorku, že ti mají lidi jezdit smlouvat na dvorek?
O ceně se vždycky jedná v Ásii, v Africe a v ČR...
Díky za upřesnění, nikde jsem ale nepsal, co je originál a někdo třeba raději litá kola (originál). Já třeba na rozdíl od tebe považuji i za výbavu ABS, ASC atd. Samozřejmě při odstojení BMW dílů bych uvedl cenu holé motorky nižší.
V obchodě dělám 30 let a ještě jsem nezažil stát, kde by se o ceně nejednalo. I když jako profesního prodejce mě už to štve a jsem na to alergický, sám nežádám slevu, když na to mám. Ale když si myslím, že cena je jinde, vyslovím svůj názor. Já slevil například sám od sebe za slušné jednání a solidního zájemce. Vyčůrancům, kteří se ani nepřijeli podívat a hned chtěli jinou cenu, jsem ani neodpovídal, měl jsem toho prodeje dost. Taky se někteři přijeli jen projet.
To tě tak štve, když reaguji někomu radou?
https://www.zonerama.com/rop1
Ahoj,
měl jsem 2007 (ABS bez posilovače), tu jsem pak v pomatení mysli prodal ,
vyzkoušel pár různých značek a nakonec dospěl k názoru, že chci zase GS :-)
sháněl jsem zase 2007 a nakonec sehnal 2010 DOHC za příjemný peníz. Doladil k obrazu mému a opět spokojenost. Oproti jednovačce trochu výkonnější, lepší zvuk s origo výfukem. Ale popravdě, kdybych byl sehnal tu 2007 v super stavu za dobrý peníz, klidně bych do ní šel.
Š.
chstepan přiložený následující obrázek:
V obchodě dělám 30 let a ještě jsem nezažil stát, kde by se o ceně nejednalo. I když jako profesního prodejce mě už to štve a jsem na to alergický, sám nežádám slevu, když na to mám.
ne... štve mě, že jako profesní prodejce seš na něco alergickej (ani se nedivím) a pak to někomu doporučuješ, když už máš od motorky "pokoj"
Možná se o ceně jedná všude, ale Čechům už Němci ani nechtějí brát telefony, protože je to automaticky vys.írka, co chce tlačit na cenu... taková je naše pověst vedle na západě, takže to asi zas tak stejný všude nebude... Jednou bych chtěl dojet do země, kde se nemusím stydět za to, že jsem Čech...
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
to jsou takový kecy tohle pořád, jak je západ kultivovanější..
sry hoši, ale všude je chleba o dvou kůrkách, všude se licituje o cenách a největší slevy chtějí němci, rusové i amíci, jo a taky poláci, rakušani a ten francouz, co mi naposledy tvrdil, že cena je perfektní a ať to nikomu neprodávám a pak při podpisu kupní smlouvy začal chtít slevu a nakonec smlouvu nepodepsal? a nakonec to koupil čech? božínku, mohl bych za 25 let vyprávět..
já se nestydím, že jsem čech a k obchodu licitace patří, jen se musí umět a nesmí se přestřelit..
výjimky se samozřejmě připouštějí a je to jen o tom, na koho narazíte, ale ne o tom jakou řečí mluví, ale iluze nikomu brát nebudu.