Koukám, že jsi nevydovolenkovanej :-) Můžu poskytnout jen kousek. Dával jsem to s Evou z cca Liberce do Mariánek za 3 dny na pohodičku a cesty byly ze starého atlasu, co vycházel z vojenských map. Lecke byl zákaz, ale dalo se to projet a čas na pokec s lesákama se taky v horách našel. Pokud bych objížděl celou repuvliku, vzal bych si na to alespoň týden.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Cus bus. Obvod republiky po hranicich je 2290km. Kdyby jsi na to mel tyden, tak musis denne ujet cca 330km coz neni hodne ale ani malo
Ja jel minulej rok po hranicich, zacinali jsme dejme tomu u Slavonic a pokracovali pres Sumavu do Krusnych hor a koncili jsme v Krkonosich. Jeli jsme to asi 6 dni...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Hoj...ja to jel dvakrat...v roce 2012 na tenerce ZDE FOTO , vynechali jsme pouze Beskydy, bo ty mame za barakem..supr akce, dalo se jet skoro vsude (zakazu malo, zadne zavory, stare orezle znacky atd, hlavne malo lidí), existovaly jeste "stare signalky" proste pohoda, az na to brutalní vedro co bylo...ted jsem to jel letos s ženou uz na bramboře , jen stim ze pojedm opacnym smerem...byl jsem zklaman a to dost...vsude lidí jak sracek, ze starych signalek nové asfaltové cyklostezky, vetsina odboček na lesní cesty odazena novymi znackami na sloupcích a zavorami. Tam kde jsem byl tenkrat, nebylo nic jen vysidlene vesnice a zbytky zakladů, dnes je tam rada srubovych chat a hotelu, vsude asfalt a vse tak nejak pripraveno na nemeckorakouskehu turistu...ze vsude narazís na davy cyklistu je smozrejmost..takze za mne uz NEE..toto se tyka trasy jižní cechy, sumava, chodsko, trojstátí, ceske lazne...dalo by se ríct, za krusky a smer na orlicke hory je to o dost lepsi, ale uz to taky zacína...kdybs mel zajem, ozvy se a poslu ti tu trasu v GPX na Garmina...mam to jeste ulozene
Zame taky uz ne jak pise Bedabanjo, driv to byl krasnej vejlet ted je to uz nic moc, komerce kde se podivas.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Protože nerad jezdím kolem komína, tak trasy kolem ČR občas jezdím víkendově (někdy i prodloužený víkend). Někde je to lepší, někde horší, jak píší kolegové, ale pojezdit se dá. Tady je jedna trasa - všechno je asfalt a sjízdné na libovolném cesťáku
Trasa - Krušné hory, Český Les, Šumava, Jižní Čechy:
Start Komáří Víška - konec Brod nad Dyjí:
Komáří Víška – Cínovec – Nové město (Moldava) – Klíny – 40 km, 1:00 hod
Klíny – Hora Svaté Kateřiny – Hora Svatého Šebestiána – Klínovec – Nejdek - Bublava– 140 km, 3:00 hod
Bublava – Luby – Lázně Kynžvart – Tachov – Přimda – Kdyně
Kdyně – Všeruby – Nýrsko – Železná Ruda – Prášily – Modrava – 95 km, 2:00 hod
Modrava – Volary – Horní Planá – Frymburk – Vyšší Brod – 100 km – 2:00
Vyšší Brod – Dolní Dvořiště – Malonty – Pohorská Ves – Veveří u Nových Hradů – 60 km 1:15 hod
Veveří u Nových Hradů – Suchdol nad Lužnicí – Nová Bystřice – Slavonice – Prášily – Vranov nad Dyjí – 120 km, 2:30 hod
Poznámky k trase:
- V Krušných horách se to dá jet celé po české straně, ale přirozenější je jet kousek přímo po hranici na německé straně (v Čechách to uhne vnitrozemí)
- Český les je blbej - není tam moc silnic po hranici
- Za Dolním Dvořištěm se zase dá jet kousek Rakouskem.
Doma mám asi ještě Orlické Hory (pěkné), Lužické Hory (různé), Jeseníky a možná ještě Bílé Karpaty. Když bude zájem písní a já to najdu.
Diky moc za info,s tou komerci je to bohuzel vsude stejne.Sednu k mape,mrknu na vase tipy a uvidim.Chtel jsem to dat za 5 dni ale to je asi nesmysl to takhle hrotit.
Kolem ČR mám rád Jižní Čechy, cca Vranov až Lipno. Šumava není špatná, ale hodně se jede lesem a moc toho není vidět. Moc hezký jsou Krušný Hory, dá se to celé po ČR, není nutné do Němec. Pěkný úsek je z Bílého Kostela na Smědavu a pak do Kořenova. Z Rokytnice to vezměte přes Vítkovice, z Náchoda přes Dobrošov do Orlických Hor, (Deštné, Šerlich, Orlické záhoří) až do Mladkova, přes Králíky do Jeseníků.
Kdysi jsem to jeli se zadáním se nejblíže u hranic, po legálních cestách. Dneska bych nebyl tak striktní a hleděl bych si spíš pěkných úseků silnic s pěkným okolím, výhledy a tak...
Jeli jsem to asi týden, dva dny navíc by to chtělo pro ještě větší pohodu a sem tam nějakou zajímavost u cesty.
Začínaly jsme na Albrechtickém sedle (silnice 13 Liberec - Frýdlant) na parkovišti u motorestu a po směru hodinových ručiček pořád dokola :-)
Upravil buboGS dne 26.08.2019 20:42
BMW GS = stroj na radost