Hm, prvý raz som v živote napínal reťaz samo že podla návodu po dokončení bola reťaz napnutá na vôlu ako je predpísané keď som sa bol trocha previezť a potom som to skontroloval reťaz bola moc napnutá tak som to znova povolil podla návodu do pekla - ale keď som to po cca 200 m skontroloval dáko mi to zase nerezalo ešte ma napadlo či ?! náhodou to nieje tak ,že keď je piest v zábere tak je reťaz mierne napnutejšia a keď je piest mimo záber je to volnejšie ak je to tak, chápem to ako mierny ovál presne pre využitie čo najlepšieho záberu ak sa mýlim tak niekde je zrada vo mne alebo na mašine viete ma dostať do správneho obrazu ako to správne poriešiť
TOLI napsal:
Vůle by tam měla být ne na stojánku ale když na tom sedíš
A taky když máš neutrál a nenapíná se řetěz motorem
Nebo máš řetěz už v prd... a jsou zatuhlý články,který ti řetěz místy napínají tím,e se nenarovnají. Chce to překontrolovat po celý dýlce a pak uvidíš. Jak je vlastně ten řetěz starej?
Upravil BIGR dne 20.04.2009 19:36
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
moze to byt este aj nerovnomerne vytahana retaz a tu uz korektne nenapnes nikdy a mozes rovno kupit novu lebo je tam riziko ze ti presponovana retaz moze znicit hriadel ktory toci sekundarom
raptor napsal:
moze to byt este aj nerovnomerne vytahana retaz a tu uz korektne nenapnes nikdy a mozes rovno kupit novu lebo je tam riziko ze ti presponovana retaz moze znicit hriadel ktory toci sekundarom
Zdravím Ťa raptor - je možné že sa retaz vytahá po 11000 km ?
ja uz mam tuhe clanky a bijim se ze je retez ko, snazil jsem se ho umyt benzinem pac petrolej uz nemam a pak dat neco ala wd na ten retez, moc se to nezlepsilo.asi jsem za nej moc tahal je cz ok volba ?
WILL RACE FOR FOOD
TOLI napsal:
Vůle by tam měla být ne na stojánku ale když na tom sedíš
A taky když máš neutrál a nenapíná se řetěz motorem
Nebo máš řetěz už v prd... a jsou zatuhlý články,který ti řetěz místy napínají tím,e se nenarovnají. Chce to překontrolovat po celý dýlce a pak uvidíš. Jak je vlastně ten řetěz starej?
GS som si kúpil pod stromček 2008 mala nabehané 10 700 km. Ja som nabehal okolo 500 km tak retaz má 11 200 km a rv. je 2006
No, já celou řetězovku měnil po 17 000 km ...
Teď jsem tam dal ČZ s X-kroužky a zatím v pohodě
Tudíž po 11 tis by mohl být v háji,pokud tomu dáváš kotel ...
Upravil Thomasson dne 20.04.2009 22:49
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
čím je to najlepšie umívcat. umil sem to petrolejem ale ked som išiel striekať lepiaci olej tak ta retaz bola stale mastna a nechytalo to dobre na to.
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Meju čističem řetězu od Motulu a i mažu olejem od Motulu a nemám problém.
Trochu to i voní ten čistič a dá se s tím čistit i třeba něco jinýho na moto.
ahoj Bino, nie je problem nerovnomerne vytahat retaz aj skor ako po 11tkm
zalezi najme od pravej ruky jazdca a potom hned od kvality retaze, skus to predovsetkym dat na hlavny stojan ak mas a tocit zadnym kolesom, ak ju mas vytahanu krasne to budes vidiet ako ti chodi previs hore dole
RK chain SO kruzok 112 clankov 49.2 euro (predpisana)
RK chain XSO kruzok 112 clankov 62.7 euro
RK chain GWX kruzok 112 clankov 69.5 euro (retaz najvyssej kvality od RK)
16 kolecko chiaravalli 17.3 euro
47 rozeta chiaravalli 30 euro
pre majitelov BMW automaticky zlava 10%
Upravil raptor - neaktivni ucet dne 21.04.2009 11:30
Zlatý kardan, to je fakt
Ale co se týče umývání řetězu - neumývám Jen každých 400-500 km namažu sprejem od Motulu...
Ale kamarád se Suzuki GSX umývá řetěz Arvou ...
raptor napsal:
ahoj Bino, nie je problem nerovnomerne vytahat retaz aj skor ako po 11tkm
zalezi najme od pravej ruky jazdca a potom hned od kvality retaze, skus to predovsetkym dat na hlavny stojan ak mas a tocit zadnym kolesom, ak ju mas vytahanu krasne to budes vidiet ako ti chodi previs hore dole
RK chain SO kruzok 112 clankov 49.2 euro (predpisana)
RK chain XSO kruzok 112 clankov 62.7 euro
RK chain GWX kruzok 112 clankov 69.5 euro (retaz najvyssej kvality od RK)
16 kolecko chiaravalli 17.3 euro
47 rozeta chiaravalli 30 euro
pre majitelov BMW automaticky zlava 10%
Ahoj raptor velmi pekne ti ďakujem za radu aj za odporúčanie reťaze
ako som už niekde na fóre písal som úplne začiatočník a dáko to musím zvládať a to práve z pomocov VÁS skúsenejších borcov
je to fajn. RAPTOR ďakujem dám vedieť ako som dopadol
Mrkni sem Bino, odtud jsem si to objednával já a spokojenost
http://www.motoretezy.cz/eshop/moto/cz/?kat=%2Feshop%2Fmoto%2Fcz%2F%3Fkvol%3D5%26arm%3Dx&kat2=x&slovo=bmw+f+650+gs&submita=VYHLEDAT&domena=moto&lang=&jazyk=1&kat0=x&hled=a&kvol=5
Upravil Thomasson dne 21.04.2009 16:00
Tak dnes som sa prvy krat pokusil vymenit retazovu sadu.
Samozrejme ze som to nedokoncil.
Mam X-kruzkovu retaz D.I.D. a k retazi som dostal spojku urcenu na nitovanie.
Kedze nemam nitovacku, dokupil som si aj FJ spojku(to sa nenituje, len sa zavlacka zacvakne na spojku).
Problem spociva v tom, ze ked dam tesnenia na obe strany spojky, tak mi to nejde stlacit, aby som dokazal navliect tu zavlacku.
Skusal som to stlacit vsetkym moznym, problem je v tom, ze potrebujem nieco tenke, lebo je tam malo miesta. Proste nedokazem roztlacit tie tesnenia aby sa spojka stlacila a vznikol priestor pre zavlecenie zavlacky. *pissed*
Poradte nejaky sposob ako to spravit.
Upravil JuriK dne 22.04.2009 21:26
JuriK napsal:
Tak dnes som sa prvy krat pokusil vymenit retazovu sadu.
Samozrejme ze som to nedokoncil.
Mam X-kruzkovu retaz D.I.D. a k retazi som dostal spojku urcenu na nitovanie.
Kedze nemam nitovacku, dokupil som si aj FJ spojku(to sa nenituje, len sa zavlacka zacvakne na spojku).
Problem spociva v tom, ze ked dam tesnenia na obe strany spojky, tak mi to nejde stlacit, aby som dokazal navliect tu zavlacku.
Skusal som to stlacit vsetkym moznym, problem je v tom, ze potrebujem nieco tenke, lebo je tam malo miesta. Proste nedokazem roztlacit tie tesnenia aby sa spojka stlacila a vznikol priestor pre zavlecenie zavlacky. *pissed*
Poradte nejaky sposob ako to spravit.
Nejlepší je samozřejmě nejtovačka na řetěz,protože tím řetěz jak stlačíš,tak i zanejtuješ. Ale jde to i při troše šikovnosti stlačit sikovkama a pak roznejtovat. Ale je to opruz...
BMW R1200GS
Thomasson napsal:
Zlatý kardan, to je fakt
Ale co se týče umývání řetězu - neumývám Jen každých 400-500 km namažu sprejem od Motulu...
Ale kamarád se Suzuki GSX umývá řetěz Arvou ...
Oba děláte chybu. Jeden,že nečistí a jen maže. Protože bordel,co se nachytá na namazanej řetěz vytváří brusnou pastu. A tím,že jen mažeš,tak si ho tam pěkně zakonzervuješ a bordel brousí a brousí... Až ti vybrousí kolečka a válečky.
Kámoš to taky vylepšuje Arvou,protože je agresívní vůči gumovejm O kroužkům a ty pak odejdou a s nima i řetěz...
Prostě má se čistit a mazat přípravkem od jedné firmy. Je to jedno od jaké. Protože každej výrobce má jinej nosnej prvek kterej jde zase dolu nejlíp čističem od stejnýho výrobce. To je přeci jasný. NE?
BMW R1200GS