O podvozku tu určite bolo veľa diskusií. Na mojom 1200 ADV, 2012, 60.000 km som sa rozhodol pre upgrade podvozku. Uvažoval som o Wilbers Wesa, Ohlins, avšak priateľ z Talianska mi ponúkol ich riešenie. Je to firma MUPO (www.mupo.it). Je to uznávaný konkurent Ohlinsu. Vyrábajú na objednávku aj tlmiče pre BMW, konkrétne pre mňa ako náhradu za originálne BMW - WP. (robia aj náhradu za Showa). Dnes tlmiče došli, každý má certifikát a protokol z testu pre konkrétnu motorku. Toto uvádzam ako možnú inšpiráciu pre ostatných, ktorí vedia, že podvozok je niekedy dôležitejší, ako výkon, či dizajnové doplnky od Touratechu, alebo Wunderlichu.
Filo přiložený následující obrázek:
Filo napsal:
O podvozku tu určite bolo veľa diskusií. Na mojom 1200 ADV, 2012, 60.000 km som sa rozhodol pre upgrade podvozku. Uvažoval som o Wilbers Wesa, Ohlins, avšak priateľ z Talianska mi ponúkol ich riešenie. Je to firma MUPO (www.mupo.it). Je to uznávaný konkurent Ohlinsu. Vyrábajú na objednávku aj tlmiče pre BMW, konkrétne pre mňa ako náhradu za originálne BMW - WP. (robia aj náhradu za Showa). Dnes tlmiče došli, každý má certifikát a protokol z testu pre konkrétnu motorku. Toto uvádzam ako možnú inšpiráciu pre ostatných, ktorí vedia, že podvozok je niekedy dôležitejší, ako výkon, či dizajnové doplnky od Touratechu, alebo Wunderlichu.
Asi nejsem sám, asi by nás zajímalo:
1) zdvihy
2) dodávají i pružiny
3) cena
4) nějaká bližší charakteristika tlumičů (průměry trubek, konstrukce, typ tlumiče, co je nastavitelné atd)
:-)
Zdvihy sú totožné s originálmi WP. priemer predného je 35 mm, zadného 46 mm, pružiny k MUPO MESA sa nedodávajú, ostávajú pôvodné, alebo Hyperpro. Pôvodné ostáva ESA systém pre nastavenie predpätia a spodné oko pre nastavenie útlmu tlmiča. Cena je 620.- euro za sadu.
Najazdil som s nimi cca 3500 km. Jednoznacne su lepsie, ako originaly. Mody sport, norm a comf su vyrazne citelnejsie. Moto je tuhsia, v rychlych zakrutach vyrazne stabilnejsia, po vlneni ani stopy. Netvrdim, ze neexistuju este lepsie tlmice, to nie, avsak tieto Mupo si fak robia svoju pracu skvele. Ja sice mam problem so zmenou modov, ale po kontrolach to nesuvisi s tlmicmi, ale s jednotkou ZFE, v ktorej idem prehrat softver, ak bude treba tak ju vymenim. Pripadne ine konkretnejsie otazky mi piste do sukromnych sprav.