Tak jsem zkoušel rozdíl mezi klasickou žárovkou a žárovkou s led diodami na standartní patici,výsledek je patrný z foto, můžete hádat kde je LED a kde klasika
Jsem to s tím formátem fota nějak přehnal sorry
kodiakk přiložený následující obrázek:
[31.58Kb]
Upravil kodiakk dne 24.04.2009 11:14
já Tě varoval,jen si vzpomeň
Jednou jsem to prubnul. Takové ty padice místo klasických žárovek. A moje zkušenost byla na pikaču. Bylo to podstatně horší a z boku to nebylo vidět vůbec. Ono ve tmě pěkné, ale když ze zadu zasvítí sluníčko musí to svítit tak aby to ostatní bouchlo do očí..
Ale můžeš mít něco jiného, něco co třeba funguje
Přesně tak , já jen jako výstrahu pro ostatní žárovky s led diodami na standartní patici jsou to vyhozený peníze ..tzn .do blinkrů nebrat,svíti to do stran ale zezadu nic moc viz foto, vpravo je klasická žárovka vlevo žárovka s Led a rozdíl je patrný, do koncového světla se mi to zdá účinnější než klasická žárovka a výhodnější díky menší spotřebě energy....
kodiakk přiložený následující obrázek:
[25.51Kb]
Upravil kodiakk dne 24.04.2009 11:10
já Tě varoval,jen si vzpomeň
Já jsem také do zadního světla koupil LED "žárovku" s paticí jako je originál. dokonce to mělo homologaci a nebylo to ani laciné.
No a po dvou dnech na dovolené jsem jí musel vyměnit - ten kdo jel za mnou byl chudák - svítilo to slabě a nestihl pořádně reagovat podle mých brzdovek!!!
Takže nyní je tam opět žárovka....
Dost pokusů... pokud někdy led brzdové světlo nebo blinkry tak celý komplet a ne pouze "led-žárovky" do originálů...
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
Nikdy jsem neskoušel LED diody zabudované do patice pro běžné žárovky, ale byl bych s nimi opatrný.
Dělám kolem světel do aut a často když konstruujeme svítilny z LED diod míváme problémy s viditelností na mezních úhlech. LED dioda svítí jen v omezeném kuželu kolem své osy, kdežto žárovka svítí z vlákna mnohem víc do prostoru. Odražeč a polštářky na skle jsou konstruovány a poté testovány pro polohu a vlastnosti vlákna žárovky. Ikdyž budou LED diody naskládané dokola a budou svítit na všechny strany, vžydcy tam budou rozdíly.
Pokud chcete LEDky tak je rozhodně bezpečnější si koupit celou LEDkovou svítilnu, která ja na LEDky konstruována. A i tak bych upřednostnil zavedené výrobce, samo sebou homologované.
Pája
paja1 napsal:
Nikdy jsem neskoušel LED diody zabudované do patice pro běžné žárovky, ale byl bych s nimi opatrný.
Dělám kolem světel do aut a často když konstruujeme svítilny z LED diod míváme problémy s viditelností na mezních úhlech. LED dioda svítí jen v omezeném kuželu kolem své osy, kdežto žárovka svítí z vlákna mnohem víc do prostoru. Odražeč a polštářky na skle jsou konstruovány a poté testovány pro polohu a vlastnosti vlákna žárovky. Ikdyž budou LED diody naskládané dokola a budou svítit na všechny strany, vžydcy tam budou rozdíly.
Pokud chcete LEDky tak je rozhodně bezpečnější si koupit celou LEDkovou svítilnu, která ja na LEDky konstruována. A i tak bych upřednostnil zavedené výrobce, samo sebou homologované.
pokazde v autecu okukuju ty original motorrad ledkove blinkry.. pry stoji kazdy litr :/ ale krssnyyy...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2