tak dnes první projížďka a hned překvapení...
u pumpy jsem si všiml, že mi odněkud jde olej .
Kouknete na fotky ?
Bude to tlumič ko?
Moto: 1200 GS 2012 s ESA
Najeto48000km
cejsi přiložený následující obrázek:
[177.81Kb]
BMW R 1250 GS HP
Ex BMW R 1200 GS Rally DOHC
Dá se s tím něco dělat? nebo vyhodit ?
Pokud vyhodit, tak kdyby někdo věděl o nějakém starším, dejte mi vědět.
Nový podvozek se mi teď zrovna nehodí řešit.
díky
Kuba
BMW R 1250 GS HP
nazdar, urcite nevyhadzuj a neries nejake nahrazky. Mne sa to pred chvilou vysralo tiez v 52tis. Daval som repasovat u Prochazky, vid vyssie:
http://www.prochymoto.cz/Oprava_Moto/Vitejte.html
Ked to budes uz rozoberat, vykuchaj rovno aj zadny.
Oba tlmice s ESA ma vysli na 6660kc. Zaujimava suma, snad to nic neznamena xD
Upravil Peter Kudla dne 02.04.2020 11:11
Tři sta z místa, dvě stě v městě.
Ale nie, srandujem, SAFETY FIRST!!!
Ja som pred dvomi rokmi mal ten istý problém, predný tlmič vytiekol v zime v garáži (41.000 km). Repas mi robil p. Procházka, dal som aj zadný, ak dobre pamätám tak repas jedného stál 140.- euro, dal som urobiť aj zadný. Všetko bolo OK. Po dvoch sezónach, cca 20.000 km sa mi nepozdával predok, po rozobraní teraz v zime som zistil, že z neho unikol plyn. Zadný OK. Tak som to poriešil inak. Kúpi som nové tlmiče od talianskej firmy MUPO (www.mupo.it). Vymenené, vyskúšané síce len prvých jarných 100 km, ESA pracuje tak ako má (comf, norm, sport). Netvrdím, že to máš urobiť tiež, len som reagoval na tvoj problém a dal som tu moje riešenie. P.S. tlmiče sú plne repasovateľné.
Upravil Filo dne 02.04.2020 11:36
I ty náhražko
a kolik už máš po té "repasi" najeto?
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
Díky za tipy kluci.
Momentálně o tom přemýšlím co s tím dál...
Přemýšlím buď nad tím repasem a nebo Wilbers tlumiči.
Samozřejmě bych šel nejraději do těch Wilbersů, ale v téhle době kdy nevíš co bude zítra dát za tlumiče přes 35 tisíc...
Musím se jít dnes proběhnout na čerstvý vzduch :-)
BMW R 1250 GS HP
Zatial som sa previezol raz.
Zhrnul som fakty. Nepolemizujem o nesmrtelnosti brouka. Az sa mi to vyserie, urcite sa o to podelim.
Tři sta z místa, dvě stě v městě.
Ale nie, srandujem, SAFETY FIRST!!!
Hele kdybys chtěl, mám v garáži originální tlumiče s ESA, mají najeto 10.000km, pak šly na motorku Wilbersy.
Jsou z výročky R1200GS 2010 DOHC (NE Adventure).
Celou sadu (předek, zadek) bych prodal za 10.000CZK.
Akorát musí místní servisáci říct jak je to s kompatibilitou, neboť někdy okolo roku 2010 se měnil výrobce. Tuším SACHS za WP?
Upravil geofre dne 02.04.2020 13:03
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
geofre napsal:
Hele kdybys chtěl, mám v garáži originální tlumiče s ESA, mají najeto 10.000km, pak šly na motorku Wilbersy.
Akorát musí místní servisáci říct jak je to s kompatibilitou, neboť někdy okolo roku 2010 se měnil výrobce. Tuším SACHS za WP?
díky za nabídku.
Ale nedává mi to smysl tam dávat 10 let staré tlumiče i když mají jen 10 najeto.
To už bych šel raději cestou repasu.
BMW R 1250 GS HP
geofre napsal:
Tam sa menil Showa na WP a ak sa nemýlim, tak ADV a NE ADV nie sú rovnaké, rozdiel pravdepodobne je v zdvihoch.