Zdravím, mám dvousvíci 2008 a delší dobu pozoruju, že když sjíždím bez motoru do garáže, je na řídítkách cítit nějaká vůle, když je nastartováno, tak přes vibrace to cítit není.. Jelikož dělám jarní přípravu, tak jsem se na to zaměřil..
Pokud mám motorku na rovině se zabržděnou přední brdou a moto lehce pohybuju dopředu/dozadu, je slyšet cvakání a cítit vůle.. Ve dvou jsme při hýbání s motorkou zkoušeli jestli nějakou vůli najdem.. Samozřejmě díky zabržděnému přednímu kolu je nepatrná vůle na uložení kotoučů, ale to cvakání jde z předních vidlí...
Jakoby měl kluzák ve vidli vůli a přeskakoval si tam.. Dokonce to zepředu vypadá, že si kolo nepatně uhýbá do strany..
Tak jsme to šli vyzkoušet na kolegovu R1200RT, zkusil jsem to i na své R1150R a R850R a na všech moto je cítit stejná vůle.. Je fakt, že všechny motorky mají nalítáno, ale jsem přesvědčen že na bývalé R850R, kterou jsem prodal a neměla moc najeto ta vůle nebyla..
Něco si nalhávám, nebo se stává, že se vidle vyběhají???
Tipoval bych to na vyrezlé kloubky v horních brýlích.
Postav moto na centrál, vlez si do stupaček, předkloň se dopředu a zkus zahýbat kluzákem ve směru osy kluzáku nahoru a dolů (jakoby vysouvat a zasouvat vidlici). Pokud ucítíš vůli, tak jsi doma...
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
Myslíš ten "silentblok" v horních brýlích, který drží "pístnice"?? Když držím rukou horní část pístnice a brýle, tak při houpání necítím žádný pohyb.. Koukal jsem i na něj a vyrezlý není.. Je ale fakt, že uložení už není celkově nejpěvnější.. Když to zkusím na R1150R, tak pístnicí lze otočit ztuha, tady se otáčí volně...
Pocitově jde vůle někde zespoda... čep je ale OK..