Zdravim vas. Dnes po výmene batérie mi prestal ukazovať palivomer som si na 100% istý že fungoval lebo krátko pred výmenou som bol tankovať a nádrž je plná. Motorka bola bez baterie cca 24 h. Vedel by niekto poradiť. V nádrži nieje pásik ale plavák s potenciometrom.
Upravil otoga dne 21.03.2024 20:30
Tak som to rozobral. Vybral som z nadrže čerpadlo aj s plavákom. Potenciometer plaváku som ohmicky odmeral a všetko bolo OK žiadna anomália. Tak som to provizórne napojil na plavákoví konektor zapol kľúčik a čuduj sa svete ono to začalo ukazovať. Ale teraz neviem čo som vlastne spravil aby to šlo, ale som rád že nemusím investovať nemalú čiastku.
otoga napsal:
Tak som to rozobral. Vybral som z nadrže čerpadlo aj s plavákom. Potenciometer plaváku som ohmicky odmeral a všetko bolo OK žiadna anomália. Tak som to provizórne napojil na plavákoví konektor zapol kľúčik a čuduj sa svete ono to začalo ukazovať. Ale teraz neviem čo som vlastne spravil aby to šlo, ale som rád že nemusím investovať nemalú čiastku.
Pokud tam máš plovák, tak se tě problém palivového pásku netýká. To je pouze u modelů, které plovák nemají.
Ahoj. Tenhle problém s palivoměrem mám každé jaro po montáži baterie. Když na zimu vyndávám ven. Jednoduše se palivoměr rozkalibruje. Stačí najed pár km a ono se to srovná. Než jsem to zjistil tak jsem z toho byl na nerva a celý jsem to rozdělal a zkoumal zapojení atd. Teď pár jarních km a je to OK: