Nemáte někdo zkušenost s bundou nebo kalhotama Rukka ELAS? Je to dvouvrstvý laminát, Gore-Tex a strečová Cordura 500D, chrániče D30 Air. Výbava za docela slušný peníze, mám v plánu si to jet někam vyzkoušet, ale nejblíž to mám nějakých 160 km, tak ať nejedu zbytečně. Nepromokavost předpokládám, ale spíš jak je to s ventilací.
- Elas není laminát! Gore-tex je všitý, tzv Z-line podšívka
- bunda ti v delším lijáku prostě nakonec nasákne vodu, jen ji nepropustí přes tu goretexovou podšívku k tobě. a počítej, že venkovní kapsy nejsou také vodotěsné
- jestli chceš Elas na delší cestování, tak se uvaříš (má to málo větracích průchodů)
- jestli chceš Elas na popojíždky do města a okolo komína a koupíš bundu za 5-8tisíc, tak to bohatě stačí a stojí to za to
- větráním je to dost podobné této bundě BMW StreetGuard https://www.bawor...d_id=38976
- StreetGuard je narozdíl od Elasu skutečný laminát a je vhodná na každodenní ježdění do města i na dlouhé cesty, dlouhodobý déšť to vydrží jak nic, ideální na jaro, podzim a zimu, ale nad 25st už je v tom horko i za jízdy
- do větších veder jedině Klim Kodiak, Badland Pro, Latitude..
- vše ostatní (lamináty) málo větrá a málo dýchá - vyzkoušel jsem toho už dost..
Upravil vztekloun dne 17.09.2020 19:53
starám se o marketing a spolupracuji s www.honzaptacek.cz - realitní makléř a kancelář v Praze
vztekloun: díky za recenzi. Klasickou textilní bundu mám, z toho teplou vložku nepoužívám vůbec, než to pozapínám, radši si vezmu termo nebo obyč. mikinu, co stejně pořád vozím v topcasu. Nepromokavou vložku už vůbec, nedýchá, tak to radši dojedu bez ní. O kalhotech ani nemluvě, tam je to vůbec proces.
Co se týče průduchů na ELASu, říkal jsem si, že to asi nebude stačit, už když jsem si pouštěl video z Geneze. Ale chtěl znát něčí osobní zkušenost.
Od Klimu mám vyhlídnutou bundu Carlsbad. I když co jsem to v Modleticích (zatím jen po telefonu) konzultoval, na mojí štíhlou postavu jsou lepší touringový verze (Kodiak/Latitude) než adventure (Badlands/Carlsbad), který jsou nafouknutý na standardní americkou postavu.
Jestli máš štíhlou postavu, tak jedině Kodiak nebo Latitude. Na ostatní bundy od Klimu zapomeň.
Mám Kodiaka a jsem velmi spokojený.
U kalhot to je s Klimem podobné, na štíhlou postavu opět Kodiak nebo Latitude a pak jakž takž Traverse nebo Carlsbad - seřazeno od nejštíhlejšího střihu, ale pokud jsi opravdu víc štíhlý, tak pouze první dvě
Upravil vztekloun dne 17.09.2020 21:14
starám se o marketing a spolupracuji s www.honzaptacek.cz - realitní makléř a kancelář v Praze
Jo, tak nějak mi to bylo řečeno. Je dobrý, že u kalhot KLIM mají prodloužený verze. Ale ještě jsem nic z toho neměl na sobě, tak uvidíme. Jen jsem chtěl vědět, když už bych do Prahy jel něco zkoušet, jestli má smysl jet do Geneze kouknout na ten ELAS. Podobně málo větraný je totiž i Poseidon od REVITu, první bunda v téhle třídě, kterou jsem měl v ruce.
Přijde na to, jak jsi vysoký. Klim prodloužené kalhoty dělá, ale mě až na jedny starší Traversky žádné kalhoty od Klimu nesedí. Měřím 197 cm a všechny mi jsou krátké, pouze Latitude 114 mi jakž takž jsou, ale nesedí mi kolenní chrániče. Kodiak ve 114 ani nezapnu. Co mi ale skutečně sedí na délku (opět mimo kolenních chráničů) jsou kalhoty Marrakesh (nejsou laminát, ale jsou velmi pohodlné). Ale dá se domluvit přešití (prodloužení, zúžení apod.) Ale je nutné počítat s dalšími výdaji za tuto službu.
Upravil vztekloun dne 18.09.2020 08:25