Mám na moto první generaci světla Touratech s roztékající se parabolou. Vzhledem k tomu, že moje parabola KO ta budu osazovat novými světly, bohužel původní 100mm jsou už k nesehnání, připadají v úvahu světla 90mm. Budu tedy vyrábět nové plechy, když už budu v tom chtěl by někdo udělat světlo celé? Cena by se pohybovala kolem 2500-3000,- podle použitých světel, variantu led jsem zvažoval, ale s homolog. ledkama by to vyšlo skoro na 6tis. Pro štouraly cena jedné obyč. paraboly 800-1000,- x2, dvousvětla 90mm je asi 2200,- a 1x potkávací/dálková led 2400,- plus parkovačky.
700 GS, 1100 GS
Ahoj, mám dvojsvětlo od Wunderlichu a tam jsou také světla 100mm. Kupoval jsem tuším přes Trávníčka z Uh. Brodu.
Není lepší koupit jen parabolu za 6 stovek než vymýšlet celý světlo..?
barborina napsal:
Ahoj, mám dvojsvětlo od Wunderlichu a tam jsou také světla 100mm. Kupoval jsem tuším přes Trávníčka z Uh. Brodu.
Není lepší koupit jen parabolu za 6 stovek než vymýšlet celý světlo..?
nesehnal jsem parabolu co by seděla. Přesná náhrada za původní už není, motoforza nabízí stejné jen 90mm. Paraboly jednotlivé stojí cca.900-1000,- ale 90mm. Když se to tam vsadí nevypadá to pěkně. Proto chci světlo předělat na 90mm
700 GS, 1100 GS
Já když jsem to měnil, tak jsem hledal a našel jich spoustu 100mm z Číny. Koupil jsem tady, protože to mám do Brodu kousek.
Zadal jsem údaje ze zadní strany a vyběhlo jich několik...
JJ tyto paraboly tam mám jako náhradu. Nelíbí se mi že to nevypadá jako originál. proto chci vyměnit ten přední plech. Mám první verzi TT, je to prostě jen plech se dvěma dírama vsazený do původního rámečku.
700 GS, 1100 GS
Ahoj, oživím tohle starší téma. Řeším u svojí 1100GS mizerný výkon předního světla, tak zvažuji náhradu dvojsvětlem - buď Wunderlich apod., nebo vlastní výroba. Zajímalo by mě, jak dvojité světlo svítí v porovnání s originálem?
Další možnost by byla použít jako náhradu nějakou hranatou parabolu, na zahraničním fóru dost chválili tohle:
Je to 5x7" LED světlomet....ale je užší než originál a nevypadá to pak úplně dobře.
Řešil jste ještě někdo vlastní stavbu?
Díky za info!
Upravil xtmotoman dne 05.10.2022 05:49
BMW R1100GS - '98 - 70000km
Tie prvé generácie TT dvojparaboly (obe obyčajné) vraj svietili dosť naprd. Ja som mal tú druhú generáciu , kde stretávačka už bola s čočkou a svietilo to trochu lepšie , ale z ďaleka nie tak dobre ako pôvodná origo Awiacka parabola s poriadnou žiarovku - teda pokiaľ sa z nej tá parabola naroztopila . Čiže ak chceš svetelný výkon a nechceš dávať prídavné svetlá, tak asi naj kombinácia bude zdravá hranatá pôvodná parabola s nejakou výkonnejšiu ledkou s externými aktívnym chladením (má taky ventilátorček v hlave) a hlavne musí byť v prevedení pre stretávacie svetlo do paraboly s clonitkom, inak budeš oslňovať aj nízko letiace vrtuľníky
Upravil patol dne 05.10.2022 20:27
Existují výkonné LED H4 CSP bez chladiče, topí výrazně méně než halogen H4. Mám je déle než rok v R1200 ST, svítí to skvěle a protijedoucí na mě neblikají.
Upravil Francis dne 06.10.2022 14:25
Francis napsal:
Existují výkonné LED H4 CSP bez chladiče, topí výrazně méně než halogen H4. Mám je déle než rok v R1200 ST, svítí to skvěle a protijedoucí na mě neblikají.
To je docela dobrej typ. Raději použiju odzkoušené, než být pionýrem :-)
Sice mě hlavní svícení přes den dělají dvě 10W číny, ale nepohrdnul bych lepším světlem v noci z hlavního. Nesvítí špatně, ale když bude svítit lépe, nenaseru se :-)
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz