Zdravim vsetkych, ma niekto osobne skusenosti s podvozkom OHLINS kit ASA. Ide o kompletnu nahradu tlmicov a pruzin pra system ESA od Ohlinsu. Uvazujem o kupe a vymene. Ak to ma zmysel, tak napiste svoje nazory a skúsenosti. Dííík
Filo přiložený následující obrázek:
Podle popisu je to stejné jako u Wilbersu. Tzn originální ESA motory namontované na tlumiče od Öhlinsu.
No a Wilbers se dá v říjnu sehnat s 10ti% slevou, tzn. cca za 1.050€
Servis Wilbersu je u Honzy Ernesta (Era) v Otrokovicích a taky je umí dodat.
Upravil geofre dne 29.09.2020 10:05
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
Tohle stejně musíš vyzkoušet sám. Před nějakou dobou jsem se pídil po zkušenostech s Wilbers WESA a taky jsem se tu nic nedozvěděl. Pokud není něco masovka, kterou by měl každý druhý, budeš shánět zkušenosti velmi špatně.
Tak jsem je koupil a nečekal, stejně máme každý posunuté vnímání podvozku jinam a co je pro jednoho super, je pro druhého špatně.
Prostě to kup a pak si můžeme vyměnit názory (nebo vzájemně projet motorky) a porovnat
Upravil vztekloun dne 29.09.2020 10:10
starám se o marketing a spolupracuji s www.honzaptacek.cz - realitní makléř a kancelář v Praze
vztekloun napsal:
Tohle stejně musíš vyzkoušet sám. Před nějakou dobou jsem se pídil po zkušenostech s Wilbers WESA a taky jsem se tu nic nedozvěděl. Pokud není něco masovka, kterou by měl každý druhý, budeš shánět zkušenosti velmi špatně.
Tak jsem je koupil a nečekal, stejně máme každý posunuté vnímání podvozku jinam a co je pro jednoho super, je pro druhého špatně.
Prostě to kup a pak si můžeme vyměnit názory (nebo vzájemně projet motorky) a porovnat
Ok, jasné. Inak ako si spokojny s Wesa? V porovnaní s originalmi v com su lepsie ?
Odpovím já... WESA Wilbers jsou klasické tlumiče řady 63X předek/64X zadek. Jen jsou na nich místo "štelovacích koleček" (předpětí/útlum) namontované motorky z origo ESA.
Mám tlumiče Wilbers jak na 11ce, tak na 12DOHC a maximální spokojenost.
Oproti originálu (default jezdec tuším 75kg - Já mám 110kg) jsou z výroby nastaveny na můj styl jízdy a moji hmotnost. Na 11ce na nich mám najeto cca 50tis a na 12ce 20tis.
Upravil geofre dne 30.09.2020 07:55
... BMW I´m lovin it ...
A co se divite kdyz tam da nejake asi podobne tesneni. Kdyby byla servisni sada okej ale repasovat neco k cemu nemam dily.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Možná to je pí.čovina,ale dělal sem to poprvý,rozdíl citelnej,mě to vyhovuje.Najeto na nich mam 6.000km a zatim nic neteče.Procházka tvrdí,že sou repasovatelný,za oba chtěl 6.800,-.Zdáli se tužší,tak sem je vytahnul znovu,povolil je na planžetách a teď mi sedí dokonale.Tak uvidim
Obrať se na George Vangelase... dával to vícero zákazníkům, třeba ti dá na někoho z nich kontakt. Já mám Tractive na LCčko a jsem po počátečních problémech spokojen. http://vangelas.c...pod trvalým dohledem
Nehledej v tom nic složitého. Bude to standartní tlumič z řady STX 46 Adventure, opatřený origo ESA motorama. Prostě nekroutíš kolečkama, ale mačkáš čudlíky. Funkčně je to stejné.
Dělají i řadu TTX36/TTX39 s vlastníma motorama, ale ta cena...
... BMW I´m lovin it ...