Ahoj,
mám dotaz ohledně žárovek v přístrojovce a to hlavně osvětlení budíků - našel jsem, že tam patří žárovka 12V 1,2W, ale nikde se nepíše o typu patice (tedy jestli jich je vůbec víc ). Víte to někdo? Je to T5? Zkoušel jste někdo jiné barvy podvícení - modrá červená, oranžová...? Jak je náročné se dostat až k žárovkám?
Díky za info
Upravil Milos dne 07.02.2012 13:49
Musíš sundat plexi, a přední plast včetně světla, to znamená 11 šroubků. Pak se dostaneš k palubovce zezadu. Je tam řada kablíků, některé dvojice vodičů vedou do několika gumových čepiček, které vytáhneš normálně prsty. Pod každou čepičkou se skrývá jedna žárovička, je to typ W1,2W, bez patice, tzn. jenom sklo se dvěma čouhajícími drátky. Mají to kdekoliv v jakékoliv mototechně, cena je myslím něco kolem dvou nebo tří korun za kus.
Jinou barvu jsem nezkoušel, neměl jsem potřebu.
Nedokázal by mi někdo poradit jakým typem LED žároviček lze nahradit ty původní, které jsou v přístrojovce? Jde mi hlavně o podsvícení budíků, protože jedna mi už nesvítí :-( takže bych rovnou vyměnil všechny za LEDky, možná bych zkusil i nějak barevné.
kofis napsal:
Nedokázal by mi někdo poradit jakým typem LED žároviček lze nahradit ty původní, které jsou v přístrojovce? Jde mi hlavně o podsvícení budíků, protože jedna mi už nesvítí :-( takže bych rovnou vyměnil všechny za LEDky, možná bych zkusil i nějak barevné.
Tak ty žárovečky nacákej barvou,ale neodři je až je budes šoupat zpet
Ja si myslím že to světlo bude pěknej humus protože určitě palubka nesvítí čistě bíle ale má nadech do žluta a to dělá barva podkladu budíku takže když tam dáš modrý bude to divný.. A pokud je tam mala celoskleněná 1,2w žarovička tak ty se v led budou shánět špatně a nebude to tlik svítit jako žarovička...
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Díky za info. :-) J8 taky viděl s modrým podsvícením a bylo to docela zajímavý, ale pokud bych to měnil a nedával zpět čiré tak asi spíš něco do červena nebo oranžova. K tomu přemýšlím o ukazateli zařazené rychlosti, ale to zapojování je nějaké složité
Díky za odkaz...ale které jsou ty správné, aby pasovaly do té gumové "objímky"?
Já jsem je koupil zde http://www.eshop-...0-25W-bila
Myslel jsem že tam bude 6ks žárovek, ale jsou tam jen 4, tak jsem chtěl zbytek dát i do kontrolek, ale to nešlo. Dioda lehce prosvítala i při "zhaslé" kontrolce.
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350