zdravím a omlouvám se za OT.
máte někdo přehled ohledně čtyřkolek ?
sháním něco na chalupu jako náhradu za traktůrek ...
nemusí mít papíry, musí mít závěs (koule) ,nemusí být hezká, ale musí to být pracant, za rozumnou cenu :-)
vůbec se ve čtyřkolkách nevyznám, tak bych byl rád kdyby mě někdo mohl poradit ..
budu to mít opravdu na vožení materiálu po pozemku, v sadě a na zahradě
díkes moc za rady a tipy
š.
(ch)stepan
Ahoj, jediný rozumny pracant ATV je Yamaha Grizzly / kodiak. A možno ešte Polaris. Ale ani jedna nie je lacná ani ako jazdenka. Čínu by som nebral zo skúsenosti , 4 kolku som predal v roku 2014 a v tom čase nestáli číny za nič. Ale treba vyskúšať. Manévrovanie s vozikom za 4 kolkou je uplne na hovno, nevieš sa s tým otočiť a všetko rozryješ...Gulu majú hádam všetky ATV, vačšinou ale bez zásuvky.
Z těch značkových si do výčtu zařaď ještě Can-am, jsou to velmi kvalitní a spolehlivé stroje.
Co je nutno dodat, tak se ti každá z těchto budou blbě shánět a obzvláště v tvých požadavcích. Ještě bys mohl dopsat, jaký je tvůj cenový strop.
Trh je teď na tom tak, že nové čtyřkolky zdražují a staré jeté modely jdou s cenou taky nahoru (můj případ, když jsem před 2 roky kupoval Outlandera 500 - 570, tak jsem za něj dal 170K a dnes nekoupíš pod 200k nebo horko těžko a na výběr jsou dva až tři).
No a o číňanech ti nic neřeknu, protože bych si to nekoupil až už vůbec ne na práci GSA 1250 Rallye 2024
Minulý rok jsem si s dětma chtěl trochu pojezdit po polních a cestách na atv. Od kamaráda jsme koupili Access max 4. Je to cca 260ccm a 14kw.
Máme vlastní les a v něm mnoho polomů a sucharů takže jsem si říkal, že bych to vzal i do lesa zamakat.
Ale nevím jestli je to dobrý nápad, sic to má variátor seřízený pomocí válečků do síly tak se i přes to obávám, že pokud za to zapojíš vozík s nákladem třeba 500kg tak se to ani nerozjede. Pokud rozjede tak možná tak 10x po sobě a potom se rozpadne buď variátor, nebo spojka nebo celá čína.
Záleží kolik chceš aby to utáhlo, pokud 500kg a víc tak bych se koukal po manuální převodovce a opravdu robustní konstrukci celé atv.
Pokud do 250kg tak by to mohla zvládnout nějaká lepší čína, např. ten Gladiator nebo jak se tomu nadává.
Na práci po zahradě to ale fakt moc není. Za ty prachy seženeš pěknej malotraktor třeba i s předním nakladačem.
Upravil stevebmw dne 22.03.2021 16:06
R1200GS 2010
To je fakt, za kilo koupíš luxusního japonce yanmar ve čtyřkolce, bude to pracant, bude naopak krásnej a roztomilej a nesežere tě :-D
GSA 1250 Rallye 2024
pokud bys třeba řešil i spotřebu paliva tak ten japonskej traktůrek bude od jara do podzima jezdit na jednu nádrž nafty.
U čínský atv tak jedna nádrž benzínu na den. :-) (bmw to určitě neni)
Náklady na běžnou údržbu. tzn náplně oleje, chladící kapalina atd. budou asi tak na stejno.
Upravil stevebmw dne 22.03.2021 16:21
R1200GS 2010
Ako píšu kolegovia, ATV je na 5ha farmu voziť baliky slamy, nie na záhradu. S vozikom okolo 500 kg už adrenalin. Ale na vyblbnutie rozhodne ten canam, lepšia píla neexistuje...
Ahoj.
U čtyřkolky si musis u sebe obhajit proc ji chces...
Na praci je to k ničemu. Sice něco utahneš ale pak díky váze nestaviš atd.
Na větší zápřah za to neni co připojit - sekačka, mulčak , vetší vozík, a taky to nejspíš při delší robotě utavíš.
Tahat dříví z lesa - nesmysl. Slabý rám, převody..
Provozni naklady blby, drahý gumy, spotřeba , když taháš něco težkýho tak variák
Ideální podle mě je malý japonec, trakturek. Lecos uveze, 4kolky sou to taky, nic nežere. Pokudto nebudeš rasit tak vydrží hodně.
Blbý je to že jezdí hrozně pomalu a nelze s SPZ
Mám doma oboje Outlandra max 800 a Kubotu GL 23
Na kutění kolem chalupy jedině Kubota a zábava ( maskovaná za práci )zase 4kolka
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Jo a Kubotu bych zhruba v horizontu 3 tydnu nabizel k prodeji. Mam mi dorazit jiny traktuek. Bohuzel jí musim vymenit za jiny stroj, se SPZ...
Pavel GS vyletnik napsal:
Jo a Kubotu bych zhruba v horizontu 3 tydnu nabizel k prodeji. Mam mi dorazit jiny traktuek. Bohuzel jí musim vymenit za jiny stroj, se SPZ...
Tak se nestyď dát pár obrázků a cenu. O čtyřkole bez RZ, ale funkční, už dlouho uvažuju. U nás na jílu je zadokola použitelná jen za sucha......
A určitě nejsem sám kdo nepotřebuje státní požehnání
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
O ceně sem ještě nijak nepřemýšlel. Dokud tady nebude nový tak to neřešim. Abych pak nemusel sekat kosou a vozit věci na kolečku...
Pavel GS vyletnik přiložený následující obrázek:
[71.65Kb]
No jo, ale tenhle se stydí za ceny, tak je raději nepíše U nás je taky jeden a ceny jsou kolem kila.https://www.kpmal...Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
To nevím, jen kolem toho občas jedu, tak to vidím ze silnice. Tak si to ulož jako tip na jarní trip. Třeba překvapí.
Ale za 130 peněz rezatej 25let starej krám bez TP, na kterej nic nejde sehnat... za to jsem vloni málem koupil 2.8 Pajero a to bylo jako nové, s malým nájezdem.
Jen jsem ho neměl kam doma narvat a kupovat furt věci, jen pro to, že jsou hezký, tak mám plnou garáž ale prázdnou postel. :-D
Upravil Hrabe_X dne 24.03.2021 18:27
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /