Ahoj, nemate nekdo detailni zkusenosti s prednim svetlem dvanactky? Mam tam porad to anglicke a jeste jsem nevyhral tu spravnou aukci na ebay ). Ted tam je jedno poskozene, ale parabola je v pohode. Nevite jak to je poresene uvnitr? Da se pripadne jen zamenit parabola a nebo to ma myslite i jinak poresene uchyceni uvnitr atd... ? Díky M.
Svetla jsou jinak smerovana. Nesviti primo pred sebe ale trochu do strany. No a kdyz se najednou ocitnes na druhe strane vozovky tak to miri primo na protijedouci namisto krajnice. Pres den je to asi sumak ale vecer a treba s dalkovkama to je problem.
Moje motorka je taky z Anglie. Vim ze se prodavaji nejake nalepky, ktere prevrati smer svetla do prava. Nevim ale kde je sezenes. Poptej se v obchodech
GS - LONG WAY ANYWHERE
No mám strach, že ty nálepky fungují jen na "starých" skleněných světlech, kde kresbu světla na silnici mělo na starosti vroubkování skla.
U hladkých čirých optik je proud světla vlivem tvaru paraboly.
Teda myslím si to.
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Ten prouzek funguje i na hladkzch sklech. Ale je to jen "docasne" reseni a mas dost slusnou pravdepodobnost ze te s tim na technicky vyhodej. Ale vsechno je o lidech a zalezi na koho narazis. Navis podud to mas prelepeny, tak je jasny, ze nevyuzivas naplno svetlo a to mi prijde skoda.
Já teda nevim, ale ještě se mi nestalo, že by mi někdo na technický kontroloval, kam mi svítí přední světlo Vždycky mi kouknou na VINko, povinnou výbavu, nastartuju to, vše rozsvítim a zatroubim. Někdy ani to ne. Když jsem dělal technickou naposledy na Blackbirda, tak mi svítily pření blikny (USA verze) a prošlo to taky - jen jsem zajel předkem motorky úplně ke zdi a nikdo si ničeho nevšimnul Jak to svítí v noci netušim, protože jsem jel zatim jen jednou, chcalo a na dálkový světlo nešlo jet, protože mi to svítilo rovnou do obličeje - odráželo se to od Touratech ochrany. Kámoš má Varana taky z Anglie a nevim o tom, že by něco dělal se světlem. Uvidim co to bude dělat v noci a až pak s tim teprve možná začnu něco dělat.
Ahoj,
tak to mám konečně v cajku. Jen co se týká té technické - kdybych to zkusil, tak by se mi nestalo nic horšího než že by mě s tim vyrazili a musel bych to udelat a pak se vratit. Jen vim ze klasicka technicka probiha daleko pohodoveji nez "dovozova". Navic proste chci mit ten stroj ok protoze nahoda je blbec stat se muze cokoli a verte ze pojistovny maj dneska smecky pravniku, kteri nemaji na praci nic jineho nez hledat kvuli cemu by se nemusela pojistka proplatit.
No a ted moje zkusenosti a mozna rada vsem co to nekdy budou resit. Koupil jsem od Marise (jeste jednou díky) jeho stary svetlo s dirkou ve skle po kaminku. Ano take jsem si naivne myslel ze proste odsroubuju ramecek dam tam sklo z toho anglickeho svetla a bude hotovo. Pak jsem teprve zjistil, proc BMW prodava svetlo jen jako kompletni dil. Sklo je tam zalepene nejakym silikonem (celkem logicky) aby se tam predm nemohla dostat voda. Nejprve jsem to zkoušel vyšťourat mechanicky šroubovákem, ale sklo je vsazené v takovém žlábku a tedy vlepené i ze vnitřku, kam se nedostanete. Pak přišla na řadu chemie, ředidlo, toluen, odstraňovač silikonu ... ani se to nehne. no a teď moje řešení:
Kladivem jsem opatrne to sklo s dirkou rozbil. Vždy jsem to držel sklem dolů, aby střepy nepoškodily parabolu. Pak jem se s nožíkem dostal k silikonu i zevnitř a všechno sklo odstranil. To anglicke svetlo jsem pilkou na zelezo odriznul presne za tim zlabkem kde drzi sklo. Jde to dobre protoze je to presne pred tim kde zacina parabola. Pak jsem opatrne nariznul ten zbytek plastoveho zlabku a s pomoci noziku zase sklo dostal ven. Pak uz stacilo mechanicky ocistit zbytky silikonu na skle i ve zlabku, odmastit, dobre vycistit vnitrek svetla od necistot a sklo zalepit neutralnim silikonem, zatížit a nechat zaschnout.
Byla to trochu piplačka, ale stálo mě to všeho všudy 1500 + stovka za silikon a nejake dve hodinky prace. Takze to jsou moje zkusenosti. Jinak v AUTECU nove svetlo stoji kolem desítky. Takze az nekdy rozbijete svetlo verte, ze tomu kdo si doveze stroj z UK muze jeste dobre poslouzit