Koukneš do katalogu náhradních dílů-najdeš rozměr gufera,koupíš gufírka -cca 50kč za oba dva kusy.Sundáš spojkový víko a víko pumpy.Vytáhneš hřídel s vrtulkou,nasadíš nový gufera a je hotovo-akce na max 10min.Blbý je že tam vadí ta trubka co vede olej nahoru takže musíš sundat i tu.Fotky bohužel nemám.
Tady je to kapku nekompletní tak ještě doplním. Ta výměna gufer vydrží jenom chvilku,pokud se na hřídely udělaj drážky tak už pomůže jen výměna celé hřídele.Já měnil v 95tkm a hřídel s guferama a vrtulkou stála něco kolem 900kč. Zajímavý je že originál kolečko bylo kovový a tohle nový už plastový. Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Jak tady pise TOLI. Sorry ale na 10 minut to opravdu neni. Sice jsem nedelal pumpu ale spojkovi viko jsem sundat musel protoze jsem delal novou spojku minuli tyden. Sem myslel ze mi jebne delal jsem to asi 4 hodiny. Vsechno by bylo ok az na tu kovovou trubicku ktera jepred vikem. Viko nesundas ani za boha aniz bys nemusel sundat tu trubicku. Pak jeste musis sundat stupacku, radicku, vyfuk. Pokud by tam ta trubcka nebyla tak je to tak na 30 minut. Ta trubicka je pridelana sroubkem pod benzinovym filtrem. Pristup katastrofalni a to je to co mne asi nejvic zdrzelo. Jestli muzu poradit tak pokud budes delat tu pumpu tak udelej rovnou spojku at to mas z krku (jestli uz mas dost nalitano)
Pokud nevnikla voda do motoru a nevytvořila se emulze stačí gufera vyměnit z venčí. Deklík se 3mi šrouby.Pokud došlo k emulzi je potřeba zhodit celý karter a motor co nejlépe vyčistit od emulze. Nejlépe odsát.Emulzi nelze ničím rozpustit !!!
Při výměně gufer v čerpadle doporučuji dát tzv.červený gufera. Jsou do 190C a maji větší životnost. Jeden ks stoji okolo 180kč ale vyplatí se. Kdo sundá celej karter tak doporučuji vyměnit i gufero na řadičce. Někdy se strhne při demontáži katreru.Při montáži přelepte tisícihran řadičky lepící páskou aby se nepoškodil břit gufera.
Gufero řadičky rozměry 12/28/7. rozměry gufera vodní pumpy doplním.
Ahoj kluci, vím, že to bude znít asi blbě, ale u té vodní pumpy ze spodu je taková malá dirka z té mi kape přímo na výfuk... jen ze začátku, po zahřátí to ustane, ale nedělalo to. Jen se zeptám, ta dirka je tam k čemu?
Ta dirka je vyvedena z prostoru mezi guferama aby se prave voda nedostala do oleje.Asi ti uz gufera odchazi,kontroluj casteji hladinu a zacni planovat vymenu.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
To MartasJuEsEj: Ta kovova trubka me tam stvala tak dlouho, az jsem ji vymenil za pancerovou a je klid a sundani deklu mi zabere 5 minut, z cehoz 3 minuty hledam vercajk. Doporucuju tuto upravu kazdymu, protoze to stoji jenom cca 1500Kc, ale zachrani to asi milion nervovych bunek...
Veganstvím proti zbytečnému násilí.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
TOLI napsal:
Ta dirka je vyvedena z prostoru mezi guferama aby se prave voda nedostala do oleje.Asi ti uz gufera odchazi,kontroluj casteji hladinu a zacni planovat vymenu.
Díky, zlatej. Podle toho, co jsem si tu přečetla, tak asi ano. Tenhle víkend na to vlítnu.
MikiberG napsal:
myslím že by tahle hrůzatrubka šla v pohodě vyměnit za hydraulickou - mělo by to být za pár korun a dostupný
To šla ale bude hnusná černá!! Buď ten originál nebo tu pancéřku jak se tu někde psalo!
no v mým případě a tak jak koukám i na kolegu tak by černá vůbec nevadila. Já tu motorku užívám tak jak je stavěná na OFF a černá mi by mi nevadila. Navíc by stála tak 300,- to je taky argument. Na optickou voňavku asi lepší origo - ani ten pancíř nevypadá nic moc. Ale to je názor....
Dakar 650, HusaberG
ale no tak kucii, tady prece nejde vo to, jestli je cerna nebo s ruzovejma prouzkama (tu mam ja, hec ). Jde o to, ze je to mnohem praktictejsi, ne-li primo nutny pro nekoho, ko na motorce jezdi. Pokud je nekdo lestic a ma pevny nervy, tak at si tam necha ten original. Ja ale nespadam ani do jedne z tech kategorii, takze jsem to vyresil takto. Howgh
Rhinoceros napsal:
ale no tak kucii, tady prece nejde vo to, jestli je cerna nebo s ruzovejma prouzkama (tu mam ja, hec ). Jde o to, ze je to mnohem praktictejsi, ne-li primo nutny pro nekoho, ko na motorce jezdi. Pokud je nekdo lestic a ma pevny nervy, tak at si tam necha ten original. Ja ale nespadam ani do jedne z tech kategorii, takze jsem to vyresil takto. Howgh
To vypadá dobře :-D, a tu pancéřovku jsi vzal kde prosím Tě?
To Dejf-Prag- Bohuzel ti asi nepomuzu, poridil jsem ji na eBay myslim ze za 50.
Upravil Rhinoceros dne 15.02.2011 19:04