Ahojte vespolek, predne dekuji za pomoc s dily a repromem. Vazim si toho. Budu repasovat spojku, prinejmensim lamelu a pritlacak. Take slysim rachtani z prevodovky, je to na strane vystupu mezi hrideli a kardanem. Kdyz vymackavam spojku, trochu zesili a zmizi.... Kdyz to bude rozhozene, pujdu do repase prevodovky a gufer na primaru atd. Dal jsem si dohromady dily, ceny - u lozisek pujdu do nahrad - SKF nejlepe "bo to se neda". Muzete mrknout, zda jsem dobrej nebo je tam nejaka blbost. Dekuji vsem!
Modrypetrik přiložený následující obrázek:
Zdar, vsechny srouby se musi nahrazovat za nove?
Dobrej = zda tam ma cenu vymenit jeste neco dalsiho, nebo je tam vse co se musi/hodi vymenit kdyz je to rozhozene...
Ano vsechny. A tady uzbasi neni co . Jeste si pripocti viko spojky to taky nenechas strary kdyz budes delat spojku.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
V profilu máš uvedeno, že tvůj motocykl je R1200GSA r.2009. Na 99,9% budeš mít prasklý tlumič záběru na vstupní hřídeli - pružina v tlumiči se tím pádem roztáhla a tlačí na záběrové ozubené kolo a to díky tomu není "flexibilní" - to dělá ten rachtavý zvuk.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Ahoj... hmm... Tak uz jsem slysel neco o opicce a bananech, ale todle uz je poradny trs... Je to 2008 (K25) musim si to tam opravit, tlumic je kolik desitka? Loziska pujdou z nahrad (NSK,SKF) a gufera mimo kliku a balancer taky.... Ty srouby nove na unaseci a balanceru, nebo i na skrini prevodovky? Dekuji.
Modrypetrik napsal:
Ahoj... hmm... Tak uz jsem slysel neco o opicce a bananech, ale todle uz je poradny trs... Je to 2008 (K25) musim si to tam opravit, tlumic je kolik desitka? Loziska pujdou z nahrad (NSK,SKF) a gufera mimo kliku a balancer taky.... Ty srouby nove na unaseci a balanceru, nebo i na skrini prevodovky? Dekuji.
Robil som to nedávno, vstupná hriadeľ 505€ a 5 ks šrúby unášača cca 16€.
Nakonec jsem to nechal udelat diky bohu spojka komplet nova v prevodovce praskly tlumic zaberu... a s tim udelan velky servis... to bych sam nedal. Diky
Upravil Modrypetrik dne 11.12.2021 19:26