zdravím,
měním hlavní ložiska na klice (1200GS 2009) a nevím jaký koupit nový.
Na starých není žádná barevná značka. Dle katalogu se dají koupit různé (viz níže). Pomůže mi to někdo rozklíčovat? Nebo se to musí nějak měřit a pak zjistit jaká podle Reprom? Dík...
Tak nevím... znamena to ze tato je 273(zluta) a 274(zelena)/275(bila) jsou pak jen nahrady?
dik...
Tato, kterou máš, je "Vodicí ložisková pánev žlutá". Ty další nejsou "náhrady" - jsou to jiné rozměry. Bylo by asi dobré, aby sis stáhnul RepROM a podíval se do něj. Ušetříš si čas a pochopíš jak to je - jsou tam tabulky s průměry atd. - prostě vše, co potřebuješ k tomu, abys motor dobře "udělal" .
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
omlouvám se, špatně jsem to do dotazu napsal. Těmi "náhradami" jsem nemyslel že jsou úplně stejné, ale samozřejmě v jiném rozměru. Reprom mám.
Šlo mi jen o to zjistit, jaká je toto přesně barva ložiska. Přišlo mi divné, že jsou tam vyražená i čísla dalších rozměrů. Nevěděl jsem, že se to takto dělá, čekal jsem tam jen jedno číslo.
Takže jestli to chápu dobře, "zelené" ložisko by tam mělo mít vyraženo:
7675274
273/275
Pod tím číslem už to ložisko nekoupíš - náhrada za žluté 11217675273 je nyní 11218555236.
Ale osobně bych změřil klikovou hřídel, porovnal rozměr v RepROM, podle rozměru klikovky dosadil ložisko (vše je v RepROM), pro jistotu ještě zkontroloval pomocí Plastigauge a hotovo
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...