Ahoj, používáte někdo ultrazvukovou čističku? Pokud ano, s jakou máte dobrou/špatnou zkušenost? Jde mi primárně o čištění dílů, jakou jsou hadicové spony, různé úchyty, hlavy šroubů, apod. Renovuju Ninju ZX-9R z r. 1994, která většinu života stála a jezdila v Holandsku (celoročně), tak asi máte představu, jak vypadá. Jde mi o to, že pokud některý díly čistím i jemným kartáčkem nebo kotoučem, odstraním s oxidací nebo korozí i původní povrchovou úpravu (elox, nástřik, zinek aj.), což nechci, dávám to do originál stavu. Do některých míst se navíc ani s malým kotoučem na mikrobrusce nedostanu. Jde mi o tom, jestli má taková investice vůbec cenu, aby mi to jen nezabíralo místo.
Díky a ať vám to v novým roce jezdí
pivi napsal:
Ahoj, používáte někdo ultrazvukovou čističku? Pokud ano, s jakou máte dobrou/špatnou zkušenost? Jde mi primárně o čištění dílů, jakou jsou hadicové spony, různé úchyty, hlavy šroubů, apod. Renovuju Ninju ZX-9R z r. 1994, která většinu života stála a jezdila v Holandsku (celoročně), tak asi máte představu, jak vypadá. Jde mi o to, že pokud některý díly čistím i jemným kartáčkem nebo kotoučem, odstraním s oxidací nebo korozí i původní povrchovou úpravu (elox, nástřik, zinek aj.), což nechci, dávám to do originál stavu. Do některých míst se navíc ani s malým kotoučem na mikrobrusce nedostanu. Jde mi o tom, jestli má taková investice vůbec cenu, aby mi to jen nezabíralo místo.
Díky a ať vám to v novým roce jezdí
je to vyborne... ale ne vsespasne. Mam kvalitnejsi antikoro z Aliexpressu asi za 5 nebo 8 litru.
Nehazim to primo do nadrze, protoze je hrozne to cistit, ale pouzivam dve kadinky vedle sebe a az do nich retez (na kolo).
edit: mam tuhle. Shipping byl z CZ, takze zadne clo atd.
https://www.aliex...4c4dTIxVHL17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Ja ma tuhle a je to super. Koupil jsem k tomu i tu napln a kdyby h to vedel koupil jsem.vetsi aby se tam vesel obal prevodovky.
Upravil Mr GS dne 02.01.2022 07:47
... servis a diagnostika BMW Motorrad
jakou napln jsi do toho kupoval? ja pouzivam kadinky a vodu s jarem.
Ale jedu tam jen retezy...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Takhle nějak bych si to představoval, myslím teda tu větší, s objemem 15 l. Udávaná délka nádrže je 330 mm, oměřím, jestli se tam vejdou 4 karburátory. Na nějakým videu jsem taky viděl, jak tam čistí nádržku chladící kapaliny. Ta bývá dost divoce tvarovaná a uvnitř se vůbec blbě čistí od toho šlemu, tak by to taky bylo řešení. Jinak jsem četl, že se tam jako náplň dává i jedlá soda. Nebo pak přímo na to určený koncentrát, třeba https://www.conra...-ml-829425
pivi napsal:
... pokud některý díly čistím i jemným kartáčkem nebo kotoučem, odstraním s oxidací nebo korozí i původní povrchovou úpravu (elox, nástřik, zinek aj.), což nechci ...
Pokud je koroze "rozlezlá" pod zdnálivě nepoškozenou povrchovou ochranou, typicky "odfouklý" lak na prsou boxeru, tak tě odstranění všeho až na čistý základní materiál nemine.
Spíš mě mrzí povrchovka na malých dílech, typicky třeba na šroubech. Dělám druhou Kawasaki a předtím Yamahu a obě značky mají hlavy šroubů v olivově zelené barvě, což by měl být zelený zinkový chromát, a zatím jsem nenašel (v nějaké rozumné dojezdové vzdálenosti, tzn. na Vysočině), kdo by ho na těch šroubech dokázal znovu udělat.
zeleny zinek delaji typicky galvanovny co pracuji pro skodovku, ve vyrobe maji spoustu zarizeni v zelenem zinku ... tak jen treba jako voditko jak hledat
a cele to rikam ze nevim o kontaktu na vysocine, ale v praze treba "Galvanovna Omega"
Upravil xylem dne 02.01.2022 21:17
PavelDR napsal:
Zkoušel jsi TOKOZ Žďár nad Sázavou?
Tam jezdím běžně i kvůli práškovým lakům, dělají galvanické zinkování, ale chromátování mi nikdy nenabízeli. Pro jistotu tam zítra zavolám, za to nic nedám. Díky za tip.