Zdravím, na podzim jsme udělali větší vyjíždku CZ-PL-UA-RO-SRB a cestou domů přes Maďarsko jsme to vzali po dálnici, protože se začalo horšit počasí a mě byla už dosti zima..
Chtěl bych se zeptat, koukal jsem na netu po fotkách a já mám plexi s dvouma šroubama nad budíkama a některé GS mají kromě štelovacích šroubů zboku, vepředu 4 šrouby + takovou zpevňovací hrazdu.. Jaké jsou rozdíly ve výškách těch plexi??
Protože navíc by se ta hrazda šikla jako držák pro navigaci, protože nemám přípravu..
Druhá otázka je na ty deflektory, co se montují na boky kapotáže pod štítkem.. Mají nějaký efekt??
To co popisuješ je jeden z rozdílů mezi modelem GS a GS Adventure. Ano hrazda co drží štít je super na navigaci, jak píšeš. Já se za ten štít schovám skvěle, ale mám jen 180cm. Jen teda zrovna tyto díly jsou poměrně dost drahé, pokud nezvolíš druhovýrobu.
Plexi+hrazdu z ADV na normální GS namontuješ a naklápění bude fungovat. Šrouby naklápění můžeš použít z původního plexi, ale budeš potřebovat jiné podložky a samozřejmě navíc dva šrouby s podložkami na uchycení plexi k hrazdě.
Určitě to vyšší je. Já osobně teda to naklápění nepoužívám. Ten systém šroubů mi připadá trochu nešťastný, takže jsem to jednou nastavil a už na to nehrabu.
Nejdražší bude ta hrazda a ten samotný štít. Tak zvaž, jestli ti to za to stojí.
PS: Ty dvě díry navíc, kterýma je štít přišroubovanej k té hrazdě. Tam to moc rádo praská…
Ta hrazda stojí nová 5 200 Kč, štít 8 100 Kč. Toš tak Plexi seženeš druhovýrobu cca za půlku. Ta hrazda je horší, ale ta by možná šla sehnat i z nějaké bouračky.
mimochodem na Alíku mají i to plexi, na číňana dost drahý, vyjde cca na 4000 a vypadá jako by vypadlo z originál formy.. Kdybych věděl, že si nechávalo dělat BMW plexi v číně a bude to jen z noční směny o které BMW neví, klidně bych ho tam koupil.. :-)
Mám na obyč.GS advíkovské plexi+nahoře ještě nástavec a také boční deflektory a při mých 187cm spokojenost.S nastavením nehýbu,mám max.kolmo.Když je teplo,tak nástavec nahoře sundavám aby mě ofukovalo.Také v dešti,aby mi vzduch ofukoval vodu z helmy.