Dobrý den,
v servise mi zapojoval přídavné zařízení co potřebovalo napojení "na klíček" a vytáhl vodič (i se zástrčkou) z 3 pinového konektoru (na GS má být tuším pod budíky, na K1300 ho mám pod deklem nádrže). Teď chci zapojit navigaci, co má už udělanou zásuvku právě na tento konektor a chtěl bych jej tam vrátit a řešit to jinak.
Jenže mě tam nedrží. Nevypadá poškozený, ale je to všechno strašně titěrné, tak nevím, čím si pomoc a jestli to není spíš nějaká finta, než jen násilí.
Stejně tak mě napadlo, že bych přehodil piny na zástrčce a měl to hold napojené přímo na baterku a navigaci zapínal ne klíčkem, ale normálně tlačítkem přímo na ní. Ale stejný problém, nevím, jak ty piny vytáhnout a mám strach to jen rvát.
Dík
Toto je samec, já bych potřeboval vrátit pin do zásuvky/samice
Skoro většina konektorů lze rozebrat, ale na to člověk přijde, až jeden nebo dva zničí :-)
Používám jehlu do šicího stroje na plastové tyčce jako rukojeť. Nevím jak vypadá samice, ale podle obrázku by to růžový chtělo vytáhnout a potom by měly piny jít vysunout, ale může na nich být i jazýček proti vytažení.
Horacio napsal:
Skoro většina konektorů lze rozebrat, ale na to člověk přijde, až jeden nebo dva zničí :-)
Používám jehlu do šicího stroje na plastové tyčce jako rukojeť. Nevím jak vypadá samice, ale podle obrázku by to růžový chtělo vytáhnout a potom by měly piny jít vysunout, ale může na nich být i jazýček proti vytažení.
tak nakonec to nebylo tak těžké. První se musí sundat ten černý kryt, co slouží jako zámek pro samce. Pak se vyhákne ta bílá část, která překrývá kontakty, které jsou zastrčené v té modré (viz obrázek v předchozím příspěvku). Pak už jen dobře natočit PIN, zacvakonout bílý kryt a je to.