Jsem si říkal, že už jsem dlouho nic nepochválil, tak se podělím o vynikající zkušenost s plášti Karoo 4. Předchozí Karoo 3 jsem moc rád neměl, zadní měla na asfaltu málo gripu a směrové vedení v terénu taky nebyla žádná výhra. Mojí nejoblíbenější 50/50 gumou za poslední roky se stala fantastická Pirelli Scorpion Rally (ne STR, jen Rally), ale Karoo 4 ji deklasuje ve všech ohledech.
V terénu prostě jede tam, kam chci, i když to moc neumím a bojím se. Neplave, nenechává se stahovat do podélných nerovností, fůra trakce za všech podmínek, do kterých si troufnu se vydat. Těžší off nejezdím, ale v tom lehkém a středním prostě jede úplně sama. Nejlepší, co jsem v tomhle segmentu kdy zažil.
S o to větším podivem je, že nejlepší je taky na asfaltu. Neřeším, že se dá naklonit až na stupačku. To se dá každá guma, zvlášť, když jste jelito a máte vzadu málo předpětí a/nebo lámete motorku pod sebe. Řeším směrovou přesnost, lehkost změny směru, stabilitu a odolnost proti žvejkání při akceleraci ze zatáček. Kontrolka trakce samozřejmě bliká neustále, ale guma je na spolupráci s elektronikou zkonstruovaná, takže jízda je i tak hladká a plynulá. Celkově senzace. Víceméně na tom dokážu jet stejně rychle jako na 90/10 pláštích, s jen o něco menším pocitem jistoty.
Životnost samozřejmě záleží na jezdci. Já jezdím vcelku svižně a první zadní Karoo 4 jsem sundával po 2200 km, ale 50/50 gumy mi nikdy nevydrží víc. Rekord mám s TKC80, kterou jsem ohobloval za 800 km
Prostě jděte a kupte si to. Já jsem velký fanda pirellek, ale Karoo 4 fakt nastavuje nový měřítka.
Což mi připomíná, že pro méně dynamicky založené jezdce, kteří ocení spíš dlouhou životnost, mám shodou okolností zrovinka na prodej údajně nezničitelné Dunlopy Trailmax Mission: https://www.bawor...d_id=41975