Ahoj, dostal jsem ve faktuře od mechanika tyto položky za opravu kardanu, nějak si myslím, že je to imho úplně mimo realitu, pokud ne, může mi to někdo vysvětlit.
Díky.
Jasan, já přeci nemyslel tebe, nějak mi nedocvakla možná záměna s tvým nickem, nicméně jestli tomu dobře rozumím, tak i moje otázka tímto byla zodpovězena.
Sorry.
Bral jsem od tebe kufry Bobe, GS jsi viděl, známe se, kde ho ještě stále mám zatím nebudu říkat, protože rozporuji některé věci, jako např. tyto body na faktuře, které mi nedávají smysl, aby bylo jasno, mimo to, je tam i uvedena cena práce za celý servis ( tj. i jiné věci co se dělali ) a cena a seznam použitých náhradních dílů ( a zde právě jaksi nechápu těch 24500 ). Pokud nedojde k nějaké domluvě s mechanikem ( mimo jiné v kruzích BMW známým a doporučovaným, byť zatím nejmenovaným veřejně ), tak budu o zveřejnění uvažovat. Jinak pouze SZ ( PM ).
No co se týče koncového převodu, pak tam jsou tyto položky + v položce ceny práce celkem je také uvedeno mezi ostatními věcmi "G.O. koncového převodu" a ta mnou nepochopená položka s cenou 24500,- je v sekci "náhradní díly" spolu s tím kardanem a ložiskama, proto mi to vůbec nedává smysl a působí to dojmem, že je ve faktuře mezi náhradními díly, které tak jsou jednotlivě vyjmenované "schovaná" tato položka, která by spíš měla být mezi vyjmenovanými pracemi, které tam také jmenovitě jsou uvedeny a buď tedy celková cena dílů nebo celková cena práce by měla být o 24500,- menší.
Pokud je to autorizovaný servis BMW tak je cena v pohodě. Proto dělám většinou nacenění servisu a posílám nejdříve zákazníkovi, abychom se pak na sebe nedívali jak blbci. Většinou chce stejně zákazník vědět cenu dopředu.
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
Autorizovaný BMW servis to není a nacenění jsem předem samozřejmě nedostal.
Problém je podle mě spíš v tom, že cena práce, která je na faktuře uvedena samostatně ( za vše co se na moto dělalo ) tuto cenu 24500,- neobsahuje, takže není zřejmé za co to vlastně je.
Upravil ganmiki dne 29.12.2023 14:11
Tak probrat ze servisem, co a jak. Popřípadě oslovit s poptávkou jiné servisy za kolik dělají koncový převod. Další věc je že pokud člověk nedělá koncáky pořád trvá mu to klidně den, dva udělat. To je pak za víc než v dražším servisu kde to trvá 3-4 hodiny.
Rozepsané to vypadá takto:
Díly
Needle sleeve 15X30X18 33121236998 1kus
AX bearing 62X25X25,4 33117699866 1 kus
Shaft seal 35X47X7 33117665838 1kus
Compression ring 3311770169 1kus
Shaft seal 85X110X10 33127663482 1kus
Grooved ball bearing 85X120X18 33121242211 1kus
Tapered roller bearing 25X52X16,25 33121450481 1kus
O-ring 171,1X2,62 33111241257 2kusy
Cena dílů 11028 Kč
Cena práce 13972Kč
Položka Kardan 6400,00 kč je subdodávka na repasi ( 2x kříž ).
To servisák - sorry ale fakt jméno veřejně uvádět zatím nechci, vše se furt řeší, tohle je jenom jedna část faktury nad kterou jsem se pozastavil, další je třeba fakturovaná hodinová sazba za práci který vychází na ( podle mě ) nesmysl, takže až to budu mít dořešeno, nebo max soukromě.
Pokud máš čísla dílů ověřil bych si cenu v BMW. Pak bych zjistil jakou má hodinovku, srovnal s časem co napsal a klidně bych se zeptal v BMW za jak dlouho by to cca udělali, přidal 5 hodin a je to. Třeba cena za repas kardanu mám já i v Kardany Bíteš za 4200kč vč DPH. Za 6-7tis seženeš druhý jetý kardan bez vůlí a poloh v křížku.
Děkuji všem za reakce a i osobní konzultace. Bohužel situace se poněkud vyhrotila a s jakýmkoli pokusem o nějaké rozumné kompromisní řešení narážím do "zdi". Vzhledem k tomu, že nejsem schopen ani zjistit časy práce za jednotlivé úkony ( ten kardan je pouze jedna z částí servisních úkonů, dělalo se toho víc ) a podle mechanika si průměrně účtoval 1300,- kč na hodinu je to boj s větrnými mlýny a asi se budu muset smířit s prohrou a žehrat na vlastní pitomost, že jsem si to řádně smluvně neošetřil předem. Nakonec každá životní zkušenost nás někam posouvá. Na nějakou právní bitvu nemám energii, čas a ani chuť.
A uz teda reknes kde to bylo? Nebo jsis tu jen pofňukal a nechas oje.bat dalsi? To je jedna z vyhod tohoto fora.. dozvíš se tu doporuceni, zkušenosti i NEdoporuceni. Vyzval jsi ostatni ke konzultaci a radam a vsichni ti tu dali relevantni informace - tak jak to tu chodi. Od tebe nevíme nic co této komunitě něco přinese.. takže? Je čas...
PS: 1300 za hodinu?? Koukám že je čas i abych zdražil...
Upravil bmwgsa dne 31.12.2023 08:40
bmwgsa - byl bych rád aby jsi se ke mě choval slušně, to za prvé, pokud umíš číst, tak jsem se k tomu již vyjádřil, celou story do příslušného vlákna zveřejním až bude celá věc uzavřena a to chronologicky a věcně aby si každý udělal obrázek kde jsem v tom celém chyboval já a zda, případně jak chyboval mechanik protože před tímto nebudu nic zveřejňovat z důvodu možnosti, že by to mohlo být použito v případném sporu proti mě, myslím, že je to logické, takže předpokládám, že do měsíce to nějak uzavřu