Vašíku, přesně jak píšou kluci.Já měl Difi 9 let. Bunda stále ok, jen u kalhot teklo v rozkroku. Asi jak se nasedá na motorku, tak to uprostřed povolilo. Teď máme 3 roky vše od Scotta a je to jistota.
.
Scott je opravdu nejlepší nemok co jsem měl. Je lepší než můj předchozí nemok od Held , který pořád mám, funguje a odjezdil 10 sezón, ale Scott je taky dvojnásobně dražší a z tohoto úhlu pohledu si myslím že není jedenkrát tak lepší.
Scott je pružný a funguje jako membrána, takže je opravdu komfortnější.
Kupoval jsem ho 2019 a hned na první dovolené jsem opravoval prasklé nitky na manžetě rukávu který se začal párat.
Později to samé druhý rukáv a nohavice.
Opravil jsem to tak že jsem prošíval do původních dírek. Vše v pohodě funguje.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Buse je guma s voľnou podšívkou, čiže sa blbo oblieka a vyzlieka a potíš sa v tom, ale je lacný. Mal som aj niekoľko Difi, to už je nejaká membrána, bunda v pohode, ale gate má dosť slabé šitie v rozkroku, takže musíš povytiahnuť pri nasadaní, inak to povolí a začne tiecť (mal som 10 rokov jednu bundu a 3 gate). Ja som ale bol často mokrý aj keď som mal nepremok, lebo (a asi to nemám takto sám) "veď to je malý oblak, to hneď prejde" po skúsenostiach "načo som dával nepremok keď už neprší". Tak som skončil v trilamináte a už len zapínam a rozopinam zipsy za jazdy. Je to len otázka priorít a peňazí...
Ještě nekoupil, hledám řešení namísto kombinézy, která mi vadí, blbě se oblíká, je neskladná. Oxford je taky dobrej tip, prohlídnu a srovnám v Bonmotu, děkuji.
Enom tak bokem pro pobavení....
Od hubika mám kevlarovou košulu na moto,protože mám na zádech batoh s kapačkou a to bych na bundu nedal a stejně teď zkouším jezdit jen kolem komína...No a ona je taková hnědá a Vasco říkal ze vypadám jak severokorejsky dělník... tak čest a konec hlášení.
Kupredu spatki ni krok...
Scott mi bunda tekla od nova. Během pár minut mírně propouštěla na hrudi. Mohl jsem to možná reklamovat, ale neproběhlo to. Taky se začal párat lem na rukávu. Kalhoty ok.
Až loni cca po 10 letech vožení těchto nemoků většinou zabalených, jsem jel celý den v dešti a tragédie. Budna i kalhoty ihned durch. Jako by nebyly
10 let je 10 let, ale deštivých bylo pár dnů jízdy. Nyní jdu cestou levnějších a plánuji častěji vyhodit. To co se stalo, si už nechci zopakovat.
Mám Rebelhorn Ocean, při přímém porovnání se Scottem subjektivně stejná kvalita i materiál. Takže jsem vzal ten levnější. Mám ho 3 roky a spokojenost.
Loni jsem v něm strávil v kuse 4 dny v Alpách v září a bez problémů.
Koukal jsem pak na údaje výrobců a materiál je opravdu stejný.
Upravil xtmotoman dne 04.06.2024 06:52
BMW R1100GS - '98 - 70000km
tomtom napsal:
Scott mi bunda tekla od nova. Během pár minut mírně propouštěla na hrudi. Mohl jsem to možná reklamovat, ale neproběhlo to. Taky se začal párat lem na rukávu. Kalhoty ok.
Až loni cca po 10 letech vožení těchto nemoků většinou zabalených, jsem jel celý den v dešti a tragédie. Budna i kalhoty ihned durch. Jako by nebyly
10 let je 10 let, ale deštivých bylo pár dnů jízdy. Nyní jdu cestou levnějších a plánuji častěji vyhodit. To co se stalo, si už nechci zopakovat.
xtmotoman napsal:
Mám Rebelhorn Ocean, při přímém porovnání se Scottem subjektivně stejná kvalita i materiál. Takže jsem vzal ten levnější. Mám ho 3 roky a spokojenost.
S Rebelhorn Ocean mám špatnou zkušenost. Kalhoty v rozkroku durch hned při prvním použití. Reklamace v pohodě, ale přes 300 km v kose, dešti a kroupách s mokrejma koulema mě nepřesvědčilo k tomu, že bych je vzal znovu.
Vasco napsal:
xtmotoman napsal: