Ahoj, než jsem založil téma, prošel jsem jiná témata s touto problematikou, vyzkoušel různé rady, ale problém stále přetrvává.
Popis: Na GS se mi v otáčkách od 3tis. objevují vibrace, projev bych přirovnal k tomu, jako by jeden válec hůře pálil, každopádně zakopaný pes je v tom, že vibrace nejsou vždy, umí jet i naprosto hladce (na poměry boxeru), a ani jsem nevypozoroval, co je spouštěč. Začne vibrovat jak při akceleraci, stabilních otáčkách i deceleraci. Původně jsem myslel, že motor vibruje po zahřátí, to jsem ovšem časem vyloučil, jelikož i teplý, se začne z ničeho nic projevovat normálně. Po vymáčknutí spojky vibrace ustanou bez ohledu na rychlost. Po pročtení různých témat jsem seřídil klapky a šrouby, změřil TPS, vyzkoušel různé druhy benzínu, vyměnil svíce a seřídil ventily. Krom svíček, jsem tenhle proces udělal dvakrát, abych vyloučil chybu při nastavování, vše bylo v pořádku. Podle barvy svíček je směs v pořádku, když se motor rozvibruje, tak se to projeví i na místě, kdy není motor zatížený a pouze ho vytáčím. Už mi docházejí nápady a použitelné rady. Jel jsem i na jiné 1150 a tam byl projev motoru v celém spektru otáček mnohem kultivovanější.
Ve chvíli, kdy začne motorka vibrovat je nemožné je více jak 100-110km/h, vibrace jsou nepříjemné a motorce určitě moc nesvědčí.
Napadá vás co dál? Vstřiky, cívky, napínáky?
Info k motorce: Najeto 203.000, osičky jsou měněné, olej spotřebovává naprosto minimálně, motor startuje bez problémů jak teplý, tak studený. Zátah lineární a sílou srovnatelný s druhým, výše zmíněným GS. Kapalinový, vzduchový a palivový servis byl dělaný před 250km.
Bych začal aspoň tím, že si pořádně vyplníš profil. Abychom případně věděli kam tě nasměrovat (odkud jsi) k případném mechanikovi.
Ona to totiž taky nemusí být závada, ale vlastnost. Každý boxer si žije svým životem a každý má jiný projev.
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
Profil jsem dovyplnil.
Zažil jsem spoustu vlastností u spousty motorů, tohle mi jako vlastnost nepřijde, každopádně to nic nemění na tom, že to tak nemůže být. Myslel jsem si, že motorům rozumím vždycky se mi vše podařilo vyřešit…..no a pak jsem si koupil boxer a zjistil, že se mám stále hodně co učit :-D