potřeboval bych radu ohledně zvuku motoru. Jezdím vždy se špunty do uší, takže jsem to v minulosti nezaznamenal. Při jízdě to slyšet není, motorka jede a táhne skvěle.
No a dnes po vyjížďce jsem udělal chybu, že jsem si sundal helmu kuklu a vytáhl špunty z uší a až pak jsem chtěl vypnout motor ( Motor vypínám vždy ihned po zastavení a až pak se odstrojuji ). No a slyším nějaké cinkání šustění.
Mohl by mi někdo říct, zda je to běžné, normální ..., nebo jestli se to musí hned řešit ? A co to způsobuje ?
Zajeď za někým, kdo tuhle nebo podobnou motorku má a porovnej zvuk s tou. A nebo ideálně za nějakým servisákem BMW. Za poslech nikdo nic účtovat nebude.
Já slyším motor, vstřiky, možná trochu cvakání klapek. Nic nemocného, aby s tím nešlo jet, tam není.
Upravil Hrabe_X dne 31.07.2024 14:30
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Díky za rychlou odpověď.
Jak jsem psal, motorka jede pěkně, trochu sazí ve výfuku, svíčky čisté, je tam Y svod bez katu a chip John stage 12. Mám jí druhým rokem a najeto po seřízení ventilů cca 6 000 kilometrů. Jo občas si práskne do výfuku, ale to je opravdu výjimečně. Tady by mělo být druhé delší video, kde jsou slyšet oba dva válce.
Teda doufám, že máte pravdu a nebude to nic, co by se muselo řešit. Ale zase na druhou stranu, pokud je to k řešení, tak se tomu nebráním.
Ty klapky ..... dají se nějak seřídit, nebo je to prostě už vlivem opotřebování ?
Je to starej stroj, ale já se ho prostě nezbavím a chci ho mít furt....
Vše o.k., je teplo, olej je trochu řídkej...je to šicí stroj... to klepání a šelestění dělají ventilové tyčky viz link položka č. 6 - normální projev motoru
Zde je krásně vysvětleno, co a proč to tak cvaká, dnes se dají sehnat modifikované, a to je zž tichoučké. Dříve byly skládané z více kusů, a časem se tam udělá vůle, a to je to cinkání. https://www.youtu...LVSMACHINE
YouTube Video Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Děkuju za vysvětlení. Je pravda, že je dnes velké horko a motorku jsem svižně povozil.
Olej tam je 20W50 a zřejmě nemá smysl uvažovat o vyšší viskozitě, že ?
Ještě jednou děkuji za rychlé a věcné odpovědi. Je vidět, že tohle Forum stále funguje.
Tapir napsal:
Děkuju za vysvětlení. Je pravda, že je dnes velké horko a motorku jsem svižně povozil.
Olej tam je 20W50 a zřejmě nemá smysl uvažovat o vyšší viskozitě, že ?
Ještě jednou děkuji za rychlé a věcné odpovědi. Je vidět, že tohle Forum stále funguje.
Díky.
20W50 je dle mého soudu zcela dostatečné mazadlo do našich končin...
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...