Čus hoši a dívky , nechtěli byste sem vložit fotky vašich gripů nebo odkazy na ty, které máte? Budu je na Dakarce měnit a hledám inspiraci a hlavně nějaké, které se nebudou muset zkracovat, jelikož BMW si šlo svou cestou a má atypy... Chtěl bych nějaké gelové/silikonové, dobře se "přilepí" na rukavici a na delší cestě nemusíte nic držet křečovitě... Pokud se pletu, opravte mě...
Joooooo a jak máte vyřešena závažíčka na duralových řídítkách? Původní majitel to tam nějak napí*il a fakt už mě nebaví, jak mi to vypadavá za jízdy... Doporučte nějakou montážní sadu, která mě nezrujnuje...
Upravil xHackerM dne 12.08.2009 22:47
závažíčka doporujučuju ocelový a ne nějakej dural. Svojí vahou mají tlumit což o duralu docela pochybuju
http://eshop.motoservis-travnicek.cz/index.php?main_page=popup_image&pID=10669
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
http://renthal.co...&bikedate=
Já mám tyhle, koupeno v Praze v Razzu. Jsem zvyklý na offroad gripy i na to, že se ošmataj a vyhoděj, ale není to tak strašný. Dával jsem je na jaře a stále jsou naprosto ok. Jinak bych taky doporučil Ariete, ale tyhle http://ariete.ero...rips.eroom
Upravil morabo dne 18.08.2009 06:58
Maiali nel Fango!
xhackerm napsal:
Čus hoši a dívky , nechtěli byste sem vložit fotky vašich gripů nebo odkazy na ty, které máte? Budu je na Dakarce měnit a hledám inspiraci a hlavně nějaké, které se nebudou muset zkracovat, jelikož BMW si šlo svou cestou a má atypy... Chtěl bych nějaké gelové/silikonové, dobře se "přilepí" na rukavici a na delší cestě nemusíte nic držet křečovitě... Pokud se pletu, opravte mě...
Joooooo a jak máte vyřešena závažíčka na duralových řídítkách? Původní majitel to tam nějak napí*il a fakt už mě nebaví, jak mi to vypadavá za jízdy... Doporučte nějakou montážní sadu, která mě nezrujnuje...
Nechci ti do toho mluvit,ale nejvíc vydrží originál gripy. Ostatní jsou možná hezčí,ale nejsou na dlouho. A křečovitě držet řídítka je kravina,protože to přece neni potřeba jen to zbytečně vysiluje. Motorka jde řídit i zlehka. Ne?
Z vlastní zkušenosti: koupil jsem kdysi motorku s pěnovýma gripama a bylo to první,co jsem vyhodil. Protože jsem si připadal jako na horským kole a ne na motorce. Navíc jsem prostě neměl tu "jistotu" jako u tvrdých gripů. Ale to je věc názoru a co jednomu vyhovuje druhej nesnese.
Takže buď si kup,co se ti líbí a počítej s tím,že to za čas zase vyměníš,nebo nech originál. A závažíčka co vypadávaj za jízdy jsou spíš k nas... než k užitku. Vyhoď je a dej pořádný.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Ono já to koupil už s touhle "přestavbou"... Originál řídítka i vyhřívané gripy jsem dostal v krabici a na motorce jsou duraly s gripama, který jsou stažené dráty (!!!)... Závažíčka jsou rovněž originál, jenže ta instalační sada k nim je "Made in Garage" a fakt je to na pěst... Nová montážka stojí 430,-, takže ji koupím, ale chci to dělat všechno naráz, tak čekám na nějaké ty gripy...
Molitanové bych také poslal do věčných lovišť, ty originály mi nějak extra nevadí, ale co jsem si mohl zkusit ty gelovky, tak ty jsou opravdu pro mě příjemnější... Je sice pravdou, že jsem je zkoušel na silničce, ale prostě ta rukavice se k nim doslova "přilepí"... Zkusím ještě vydržet, teď stejně servisuju, tak není kam spěchat... Originál gripy seženu vždycky...
xhackerm napsal:
Ono já to koupil už s touhle "přestavbou"... Originál řídítka i vyhřívané gripy jsem dostal v krabici a na motorce jsou duraly s gripama, který jsou stažené dráty (!!!)... Závažíčka jsou rovněž originál, jenže ta instalační sada k nim je "Made in Garage" a fakt je to na pěst... Nová montážka stojí 430,-, takže ji koupím, ale chci to dělat všechno naráz, tak čekám na nějaké ty gripy...
Molitanové bych také poslal do věčných lovišť, ty originály mi nějak extra nevadí, ale co jsem si mohl zkusit ty gelovky, tak ty jsou opravdu pro mě příjemnější... Je sice pravdou, že jsem je zkoušel na silničce, ale prostě ta rukavice se k nim doslova "přilepí"... Zkusím ještě vydržet, teď stejně servisuju, tak není kam spěchat... Originál gripy seženu vždycky...
Gelový jsou možná fajn,ale vyhřívaný jsou někdy k nezaplacení.
BMW R1200GS
xhackerm napsal:
Vyhřívaný bych tam dal hned, ale nechci vrtat do duralů a tahat to někde venkem, no tfuj...
I venkem to jde udělat tak aby to nebyla vražda.
Navíc na jinejch motorkách kam se dávaji dodatečně to ani jinak nejde...
BMW R1200GS
No jo, jenomže pokud se domnívám správně, tady bych to musel převinout a tahat to po blasterech... A už jen to převinování toho vyhřívání je e-e... Resp. takhle jsem to slyšel a četl na jiném webu...
Já nevím no, já vyhřívaný gripy nemám a ani mi nějak nechybí....
Faktem je, že jsem neměl možnost je vyzkoušet
Každopádně bych určitě neřešil dodatečnou montáž....
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
No tak já je mám k motce, jen jsou v krabici... Origo řídítka mám taky, ale fakt je nechci, takže kdyby někdo chtěl, jsou k mání... A do duralů se mi nechce nijak vrtat nebo řezat, abych to tam napasoval, takže se jich dobrovolně vzdávám... Jen se mi nedaří sehnat ty gripy, no...
Jo a montážní sadu pro blastery, resp. pro závažíčka byste kupovali kde? V Hondě v Plzni ji mají za 430,-, méně už to asi nejde, co?
Na motorkách jezdím hodně dlouho. Vyhřívané rukojeti jsem nikdy neměl až teď na stará kolena na BMW.
Ale jak jsem to zkusil , tak asi už bych se bez toho neobešel. Je to opravdu luxus.
xHackerM napsal:
Máte někdo zkušenost s vyhřívanýma Oxfordama?
JO měl jsem je na Africe a fungovalo to bez problémů. Je jen vopruz naladit pravej grip tak,aby nepřekážel kabel při otáčení rukojetí. Ale jinak DOBRÝ.
BMW R1200GS
Já mám gripy Sport OXFORD OF696 už rok a půl a jsem s něma spokojen a motorku si už nedokážu představit bez vyhřívání. Jen při montáži šla špatně nasadit rukojeť na plyn.Jinak mě nic nepřekáží a ovladač jsem umístnil na levou stranu řídítek pod šroub objímky chrániče rukou. Pak se docela rychle vyšoupaly ty ostny na rukojeti,takže tam nám holé místa od rukou. Na plný výkon je jen rozehřívám, v -5C° mě to pálí.