Po letošní sezoně jsem dospěl k rozhodnutí, že bych chtěl na svou 1150-normal tvrdší zadní pružinu.
Když jedu naloženej-solo, tak už mám zadek utaženej na max. Když vyrazím ve dvou, motorka pak výrazně leží u země. Ten rozdíl je hodně patrný, když dám nohy na zem, protože mě překvapí, o kolik jsem níž. Dle tacho mám 66 tisíc, ročník 2000.
Nevím, jak jsou na tom jiná GS, jestli to mám utahané nebo je to normální, nicméně rád bych pružinu jinou-tvrdší, progresivní. Do celé tlumící jednotky investovat nehodlám.
Při pročítání jsem tu narazil na pár přízpěvků, kde zmiňujete, že máte pružinu tvrdší, nebo jste si ji nechali namotat a tak mám několik dotazů.
1. zná někdo pracovní diagram originální pružiny?
2. jaké máte zkušenosti s jinýma pružinama a jaké jsou jejich parametry (délka, průměr, tloušťka drátu, progresivní vinutí atd.)?
3. kde jste pružinu kupovali, event. nechávali vyrobit a jaká je cena pro orientaci?
R1150GS Zadní pružina, náhrada za tvrdší, parametry originální,
Přidané 01.10.2009 17:15
Toto jsem řešil na Bigu.
Na Bigáckých stránkách se domluvila parta cca 15ti lidí a nechalo se to udělat.
Dělala nám to pérovna Plzeň http://www.invelp...z/cz/uvod/
Pružina byla myslím zesílená o 15%,progresivně vinutá,s komaxitem to vycházelo na 680,-
R1150GS Zadní pružina, náhrada za tvrdší, parametry originální,
Přidané 01.10.2009 17:21
Ja mam zadni pruzinu Hypepro, kupovana u Zlabka cena 3 tis. jeji parametry ti ovsem nereknu. Jinak jsem spokojen, v terenu jsem predtim dost casto pri prejezdu nejakych muld skrtal atd. ted nemam problem, prijizde ve dvou taky razantni zlepseni.
Proste tuzsi pruzina splnila co jsem cekal,neni to novej stelovatelnej tlumic,ale jen tuzsi pruzina,tak clovek neceka zazraky.Koupil jsem ji pak i na predek.
Aktualne 1250 GSA HP